Získanie 100% hypotéky na Slovensku
Je možné na Slovensku získať 100% hypotéku, ak máme bratislavské IT platy a dve ďalšie nehnuteľnosti nezaťažené hypotékou, ktorých hodnota podľa znaleckého posudku presahuje hodnotu kupovanej nehnuteľnosti? Ešte sme sa neboli pýtať v bankách, len sme začali zisťovať, aké máme možnosti.
100% hypo sa uz velmi davno nedava
100% hypo sa nedáva vôbec, ale viete získať 80-90% a zvyšok dofinancovať tým že založíte ešte ďalšiu nehnuteľnosť.
@anonym_autor 90% max.
100% hypo sa uz velmi davno nedava
@katkaseiner to autorka evidentne vie. Pýta sa, či dostane toľko, koľko je kúpna cena, ak založí aj inú nehnuteľnosť. A tam je odpoveď, že dostane, čiže v podstate vie od banky dostať plnú kúpnu cenu.
@katkaseiner to autorka evidentne vie. Pýta sa, či dostane toľko, koľko je kúpna cena, ak založí aj inú nehnuteľnosť. A tam je odpoveď, že dostane, čiže v podstate vie od banky dostať plnú kúpnu cenu.
@melanta otázne je, či je rozumné. Ale to už je asi ina debata.
@melanta otázne je, či je rozumné. Ale to už je asi ina debata.
@lienka.7 ak chce kúpiť ďalšiu nehnuteľnosť a potrebuje na ňu požičať plnú sumu a má ďalšie 2 nezaťažené nehnuteľnosti, tak to nemusí byť nerozumné, pokiaľ ide o nehnuteľnosť v dobrej lokalite, ktorá bude zvyšovať svoju hodnotu.
Rok 2022, 100% hypo, 100 000€, založený 2i veľký byt.
@melanta ok dakujem, tak som sa nieco nove zas naucila. Toto som totiz netusila, ale predpokladam ze to nie je u ludi az taka standardna situacia.
@melanta ok dakujem, tak som sa nieco nove zas naucila. Toto som totiz netusila, ale predpokladam ze to nie je u ludi az taka standardna situacia.
@katkaseiner jasné, štandard to nie je, keďže väčšina je šťastná, ak dokáže zafinancovať aspoň jednu nehnuteľnosť.
@melanta áno, presne na toto sa pýtam, či dostanem 100% kúpnu cenu, ak založím nehnuteľnosti, ktoré už mám.
@lienka.7 ak chce kúpiť ďalšiu nehnuteľnosť a potrebuje na ňu požičať plnú sumu a má ďalšie 2 nezaťažené nehnuteľnosti, tak to nemusí byť nerozumné, pokiaľ ide o nehnuteľnosť v dobrej lokalite, ktorá bude zvyšovať svoju hodnotu.
@melanta ide o nehnuteľnosť v dobrej lokalite v Bratislave a máme ešte ďalšiu nehnuteľnosť, v ktorej žijeme.
@melanta áno, presne na toto sa pýtam, či dostanem 100% kúpnu cenu, ak založím nehnuteľnosti, ktoré už mám.
@anonym_autor riesil som to podobne - spolu s novou nehnutelnostou som zalozil inu svoju nehnutelnost, aby som vykryl tych chybajucich 20% hodnoty (cash som pouzival na zariadenie a ine veci). Po case, ked cast hypoteky vyplatim a pripadne dam urobit novy znalecky posudok na uz zariadenu nehnutelnost (hodnota stupne), dam druhu nehnutelnost, ktorou rucim, vynat a bude bez vecneho bremena.
@anonym_autor jasne ze da, my sme brali dokonca viac ako 100%, lebo sme mali 2 nehnutelnosti na zalozenie
@anonym_4d8862
Existuje este dalsia moznost co som pouzil, nechcel som zatazovat dalsiu property, a mal som kapacitu splacat tak banka pozicala na vyssie uroky tzv. bridging loan.
@anonym_autor ano, ak zalozite obe nehnutelnosti a ich suma je dostatotacna, nie kazda banka to uz vsak chce robit, odporucam sa obratit na financnika
založ napríklad rodičovskú nehnuteľnosť a budeš mat akoby 100%, samozrejme ak bude hodnota zabezpečenia postačovať a mnoho iného...

@anonym_autor ano