Život bez internet bankingu
Je tu niekto taky, kto je v poduktivnom veku 20-65 a nema internet banking, vsetko plati v hotovosti, cez seky na poste? Nekomplikuje to zivot?
Jasné že to komplikuje život, je rozdiel poslať platbu doma z gauča alebo ist niečo zaniesť peniaze na poštu, okrem toho, že ťa to stojí pár minút času cesty, vystáť radu na pošte sa ešte musíš aj zmestiť do pracovnej doby pošty 🙈
Nepoznam takeho, ale treba si zratat, ze poplatky za tie seky ta mozu vyjst poriadne draho s kopou casu vo fronte a zbytocnych nervov.
Komplikuje to život, ale pre niekoho je ten pocit manipulácie s hotovosťou viac😂
Komplikuje a predražuje
Neviem si to už predstaviť bez IB, ale napr. apku nepoužívam a nechýba mi
ja nepouzivam a som tu. a ked idem na postu ci banku to spojim aj s dacim inym.
ale zivot je jednoduchsi s IB urcite
moja mama takto zije. ja to nechapem. ale ona to robi preto, lebo zije v predstave, ze ked nieco zaplati cez IB, tak jej vybielia ucet.
Poznam 50tnika co takto funguje. Vyplatu vyberie naraz z bankomatu, sekmi na poste poplati najomne, telefon a pod. a so zvyskom hospodari.
ja nepouzivam a som tu. a ked idem na postu ci banku to spojim aj s dacim inym.
ale zivot je jednoduchsi s IB urcite
@balerina2025 vdaka za pohlad.
Poznam 50tnika co takto funguje. Vyplatu vyberie naraz z bankomatu, sekmi na poste poplati najomne, telefon a pod. a so zvyskom hospodari.
@muchotrafka298 aj ja poznam. A dost vela ludi v mojom okoli do 50 rokov. Velmi ma zaujima ich motivacia. Inak ja pouzivam internet banking od zaciatku, ked ho spustila prva Tatra banka.
Moj manzel nema IB, ale mam ho ja a vsetky nase platby riesim ja, takze on ma o starost menej. On ho ani nechce (a ani ja nechcem, aby ho mal), kedze je vo veciach technologii lavy a nemuselo by to dobre dopadnut, a na ostatne staci mu karta.
Moj manzel nema IB, ale mam ho ja a vsetky nase platby riesim ja, takze on ma o starost menej. On ho ani nechce (a ani ja nechcem, aby ho mal), kedze je vo veciach technologii lavy a nemuselo by to dobre dopadnut, a na ostatne staci mu karta.
@tenerifka Dnes naskenujes QR kod a platis. Cize uz nie je velka sanca, ze sa pomylis v IBANe. Ani v sume.
Uprednostňujem platbu v hotovosti, keď sa dá. Ale určite nie platbu sekmi a cez poštu. Je to nepraktické, zdĺhavé a šialené drahé. Takže IB mám, pouzivam, ale na bežné nákupy či výdavky používam hotovosť.
da sa to - vsetko sa da ..ale zivot je dnes online a byt pozadu komplikuje zivot ... dnes si vies vsetko kupit lacnejsie online ... rychlejsie poplatit ... a nemusis sa hadat so zdutou staroou tetou za prepazkou ktorej bude vadit,ze to nerobis online .. tiez vela ludi je uponahlanych a chce mat vsetko objednane zaplatene hned ... par klikov a je to .. inak musis na postu , vystat radu , vypisovat tlaciva a posielat postou plus cakat az to pride etc ...
IB mám, ale napríklad nevyužívam žiadne aplikácie.
Takisto keď som minule kdesi zaparkovala a trebalo zaplatiť cez QR kód, tak som ani nezaplatila, lebo to neviem.
da sa to - vsetko sa da ..ale zivot je dnes online a byt pozadu komplikuje zivot ... dnes si vies vsetko kupit lacnejsie online ... rychlejsie poplatit ... a nemusis sa hadat so zdutou staroou tetou za prepazkou ktorej bude vadit,ze to nerobis online .. tiez vela ludi je uponahlanych a chce mat vsetko objednane zaplatene hned ... par klikov a je to .. inak musis na postu , vystat radu , vypisovat tlaciva a posielat postou plus cakat az to pride etc ...
@ukgirls ja som IB team, mna nemusis presviedcat. Hladam anti IB team a ich motivaciu preco nie.
Žiť sa bez toho dá. Opakovacie platby nastavíš v banke a ostatné veci platíš cez kartu.
mne je jedno aky si tym- padla otazka ja som dala odpoved .. aj s upresnenim preco... nepresviedcam nikoho ..
Žiť sa bez toho dá. Opakovacie platby nastavíš v banke a ostatné veci platíš cez kartu.
@januska12323 no pri jednom type providera sa zdviha uz 2x mesacna platba za 6 mesiacov a este nie je koniec. Akakolvek zmena nastavenia vysky platby je v banke spoplatnena... cize nie je to take jednoduche.
mne je jedno aky si tym- padla otazka ja som dala odpoved .. aj s upresnenim preco... nepresviedcam nikoho ..
@ukgirls ok, tak este raz pytam sa ludi, ktori nevyuzivaju IB ako sa s tym zije. Nie tych, ktory IB vyuzivaju. Nazov zmenil admin ako vzdy. Zaujimaju ma pribehy ludi bez IB.
Svokra ma 50r, príde vypata, celú vyberie, oplatí seky v jeden deň. Určite to komplikuje o niečo život, ale dá sa to.
samozreme ze to komplikuje zivot a neviem si to ani predstavit... ami dochodcov nepoznam uz takych (do tych 75r urcite, takych "aktivnych"), ktorym by nechodili peniaze na ucet a neriesili si cez banking platby aspon tie vsetky povinne pravidelne. Uz potom ci vytiahnu hotovost a platia v hotovosti je ina vec. Dokonca vela starsich ludi mi plati na firme telefonom, to som uplne si prisla ako nejaka divna, to som si este ani ja nenastavila :D
Motivaciu by som skor videla v nejakom presvedceni, ze "lepsie mat peniaze v hotovosti a nedat ich banke". proste taky ten stary zauzivany sposob ze "lepsie sa mi hospodari, ked mam peniaze doma alebo pri seba". Moje "pratety" funguju hotovostou ked tak nad tym uvazujem, to su obalcocky v sektretariku, potriedene co je na co, co sa kedy plati... a co je rezeva.. a takto funguju a naozaj realne behaju (byvaju spolu uz dve 70+rocne, same) na postu atd, ale zase tolko toho nemaju a ked treba synovia vybavia online.
inak v ibane ani nie je velka sanca sa pomylit, tam ak niekto pretukne jedno cislo, tak zvacsa nesedi ten kontrolny mechanizmus a iban ani neprijme a vypisuje ze je chybny
Fuu nepoznám nikoho kto nemá IB, dokonca aj moja 81 ročná starká používa na platby IB aby sa nemusela trepať na poštu. Ušetrí to kopec času.
Zivot to komplikuje, no internet banking sa nerovna platit len hotovostou. Mozes platit kartou, mozes si v banke nastavit automaticke platby, a stale na to nepotrebujes internet alebo appku.
Kebyvsom mala chodit do banky s kazdou platbou miniem mesacne kopu casu a cca 300eur.
Ale su aj tu na koni take ktore chodia na postu a do banky ako na klavir, lebo medved.
Zivot to komplikuje, no internet banking sa nerovna platit len hotovostou. Mozes platit kartou, mozes si v banke nastavit automaticke platby, a stale na to nepotrebujes internet alebo appku.
@veselo_neveselo myslel celkovo netove platby podla mna.
IB zvladam, ale teraz ma vysmial jeden z rodiny, ze vytukavam z mobilu cez whasap, on pokrokovy ma WA sparovany s noteboookom, da sa to aj bez sSIM, ze by ho svihlo, datlovat z mobilu... Vzdy je niekto, kto naskoci na kazdy progres a rigidak platiaci cashom, ktlory uz presvihol platenie kartou, mobilom a mozno naskoci na prsten😂
IB používam minimálne cca 1x mesacne, keďže mám prakticky opakujúce sa platby na všetko mám trvalý prikaz
Appku na banku nemám vobec
Velmi si vazim odpovede vsetkych vas, ktori ste prispeli. Tato otazka bola smerovana na tych, co internet banking nemaju, ani nechcu mat. Co nemaju nastavene trvale prikazy a dokonca su aj taki, co nechcu platit ani kartou, naozaj vyberu hotovost a platia vzdy len cash. Uz mam vo svojom okoli aj ludi, co nechcu vobec mat ucet v banke a najradsej by dostavali vyplatu cash. A su to normalni ludia do 50r, v normalnom pasme IQ/EQ, ziadne socialne pripady, konspiracie apd. A presne na takychto ludi smerovala tato otazka. Dakujem za pochopenie.

ano, komplikuje, vystojis zakazdym frontu na poste a minas peniaze na poplatky. Uz aj moja 78 rocna svokra dosla na to, ze je to pre nu nepohodlne a zriadila si ucet a Ib za nu riesime my.