icon

Životné poistenie a odkupná hodnota

donney
25. mar 2025

Dobrý deň. Chcela by som sa informovať, nakoľko som sa dočítala niečo iné na internete ako mi Pani povedala v poisťovňi. Taķže, rozhodla som si zrušiť staré kapitálové životné poistenie. Podala som na obchodnom mieste priamo v poisťovňi žiadosť o odkupnú hodnotu. Na internete som sa dočítala že treba podať 6 týždňov pred dalšou splátkou, ale Pani v poisťovňi povedala že v tomto prípade to 6 týždňové pravidlo neplatí a že si môžem zrušiť inkaso, nakoľko som platbu mala tak nastavenú. Mala Pani pravdu alebo další mesiac budem musieť ešte uhradiť splátku? Jedná sa o Kooperativu. Za vaše odpoveďe Vám vopred ďakujem.

chrobak7
25. mar 2025

@donney To platíš mesačne? Treba si dôkladne prečítať všeobecné poistné podmienky, najmä ustanovenia o ukončení poistenia. Tam určite nájdeš aj výpovednú dobu aj ostatné podmienky. Poisťovne to môžu mať rôzne, nedá sa všeobecne napísať.

ekira1
26. mar 2025

@donney už sú to roky, poslala som žiadosť o zrušenie, volali mi, aby ma presvedčili, aby som nerušila. Potom mi dali ešte stretnutie s poisťovacim agentom, aby som nerušila. Potom mi prišlo potvrdenie o zrušení, odkupná hodnota a až vtedy som zrušila platenie. Ale za tie roky to môže už fungovať inak, pozri si zmluvu. Ja som platenie zrušila až keď som mala potvrdenie o zrušení.

rooskoliv
26. mar 2025

Ak si zrušíš platby a bude treba ešte niečo zaplatiť, stenu ti to z odkupnej hodnoty

kubinkovamaminka
8. máj 2025

@donney dobrý večer napíšte mi súkromnú správu. Ďakujem