icon

Životné poistenie pre 13-ročnú

21. dec 2025

Dobrý večer,
Poradíte mi dobre životné poistenie pre 13 ročnú? Ďakujem

Strana
z2
anonym_83b8df
21. dec 2025

@anonym_autor je živiteľkou rodiny? spláca hypotéku? má nezaopatrené deti?

anonym_fb3f85
21. dec 2025
@anonym_83b8df

@anonym_autor je živiteľkou rodiny? spláca hypotéku? má nezaopatrené deti?

@anonym_83b8df nikdy nevies, kedy sa zidu peniaze z tej poistky, ked sa stane nejaka necakana udalost, nemusi byt zivitelkou rodiny

anonym_2b0fe3
21. dec 2025

@anonym_autor máme pre 4.r Allianz, máme tam úrazy a hospitalizáciu + ten základ, zatiaľ nebol problém, dostali sme plnenie do pár dní po nahlásení (1x úraz keď si rozbil ústa o posteľ, 1x keď bol hospitalizovaný týždeň z bronchitídou).

anonym_13cf54
21. dec 2025
@anonym_fb3f85

@anonym_83b8df nikdy nevies, kedy sa zidu peniaze z tej poistky, ked sa stane nejaka necakana udalost, nemusi byt zivitelkou rodiny

@anonym_fb3f85 @anonym_2b0fe3 poistna matematika funguje tak, ze zakonite drviva vacsina ludi musi viac platit na poistnom ako im spat poistovna vyplati. Takze pre 99.99% ludi (strielam od boku, ale musi to byt vacsina), viac zaplatia poistne ako dostanu naspat.
Takze ak na individualnej baze ste (zatial) dostali viac ako zaplatili, tak je to len "chyba v systeme" a nefunguje to tak pre kazdeho. A su to defacto vyhodene peniaze.
Dieta sa ma poistit na trvale nasledky urazu a choroby. Zvysok je stavka na nestastie, ktoru vacsinou vyhra poistovna.
Je to ako keby mal niekto zivotny plan kupovat losy, lebo vyhra a z toho bude zit...

anonym_fb3f85
21. dec 2025

viem, pracujem v poistovni, dokonca s chorym dietatom, ktorej sa tie peniaze z poistky aj celkom zisli ;)

anonym_a3d8c8
21. dec 2025
@anonym_fb3f85

viem, pracujem v poistovni, dokonca s chorym dietatom, ktorej sa tie peniaze z poistky aj celkom zisli ;)

@anonym_fb3f85 takze pre deti isto urazove a na choroby kriticke ze?

anonym_fb3f85
21. dec 2025

ano, presne tie by som odporucila

anonym_a3d8c8
21. dec 2025
@anonym_fb3f85

ano, presne tie by som odporucila

@anonym_fb3f85 dakujem.

anonym_416737
21. dec 2025
@anonym_fb3f85

@anonym_fb3f85 mýliš si životné a úrazové poistenie

anonym_a3d8c8
21. dec 2025

moze poistit dieta voci smrti. preco nie. zial dnes umieraju coraz mladsi

anonym_73646d
21. dec 2025
@anonym_13cf54

@anonym_fb3f85 @anonym_2b0fe3 poistna matematika funguje tak, ze zakonite drviva vacsina ludi musi viac platit na poistnom ako im spat poistovna vyplati. Takze pre 99.99% ludi (strielam od boku, ale musi to byt vacsina), viac zaplatia poistne ako dostanu naspat.
Takze ak na individualnej baze ste (zatial) dostali viac ako zaplatili, tak je to len "chyba v systeme" a nefunguje to tak pre kazdeho. A su to defacto vyhodene peniaze.
Dieta sa ma poistit na trvale nasledky urazu a choroby. Zvysok je stavka na nestastie, ktoru vacsinou vyhra poistovna.
Je to ako keby mal niekto zivotny plan kupovat losy, lebo vyhra a z toho bude zit...

@anonym_13cf54 radšej poistenie preplatím - mesačne to nie je taká tragédia, ako by som mala oplakávať samú seba, že mám zlu situáciu a nemala som ani poistenie napr hypo… poskladá sa mi na ňu niekto iný? Na to sa spoliehať predsa tiež nemôžme.

anonym_13cf54
22. dec 2025
@anonym_73646d

@anonym_13cf54 radšej poistenie preplatím - mesačne to nie je taká tragédia, ako by som mala oplakávať samú seba, že mám zlu situáciu a nemala som ani poistenie napr hypo… poskladá sa mi na ňu niekto iný? Na to sa spoliehať predsa tiež nemôžme.

@anonym_73646d ak ma dieta hypo, tak potom samozrejme...

anonym_c6ae83
22. dec 2025

poistuje sa clen rodiny, co zaraba najviac a je zivitel kvazi, v pripade invalidity, choroby, hospitalizacie aby sa dorovnala strata prijmu. U deti to az taky extra vyznam nema..ci dostanes par eur za zlomenu ruku ci nie tam taky rozdiel az nie je

anonym_a3d8c8
22. dec 2025
@anonym_73646d

@anonym_73646d presne, radsej sa inde uskromnim ale potom co sa udialo za posledne roky a ochoreli mi necakane mladi kamaradi na rakoviny a deti na okoli kade mozne choroby, tak zivot je ozaj nahoda takisto aj nestastie.

anonym_73646d
22. dec 2025
@anonym_13cf54

@anonym_13cf54 dieťa mať hypo nemusí ale môže ochorieť tak, že prídeš o príjem a nezaplatíš tú hypo.

amonet
22. dec 2025

urazy a kriticke choroby urcite aj u dietata, plus pozor, ak robi nejaky sport to treba v tomto veku uz hlasit. za mna metlife, uniqa a aj kooperativa ma super nastavene detske uraz

anonym_13cf54
22. dec 2025
@anonym_73646d

@anonym_13cf54 dieťa mať hypo nemusí ale môže ochorieť tak, že prídeš o príjem a nezaplatíš tú hypo.

@anonym_73646d a ako by teda ochorelo, ze to nebudu kriticke choroby / nasledky urazu (ktore tvrdim, ze mas mat poistene u dietata) a zaroven by si prisla o prijem, kebyze sa on staras? O kratkodoby vypadok prijmu sa ma postarat financna rezerva (zlomena noha apod). Lebo urcite ti nevyplati dlhodobo poistovna tolko, ze budes v pluse.

letfenixa
22. dec 2025

Allianz, aj na hospitalizáciu, a už, bohužiaľ, viackrát vyplacene.

anonym_a3d8c8
22. dec 2025
@letfenixa

Allianz, aj na hospitalizáciu, a už, bohužiaľ, viackrát vyplacene.

@letfenixa to je smutne, z mojho okolia mam vela vazne chorych deti, a ozaj tie zeny co ziju v ruzovej bubline, su neviem ci stastne zeny ale aspon sa nestretli s tymto nestastim a tak poistenie neriesia. zial ja riesim. pretoze ci uz srdce, rakovina, leukemia ci caste zlomeniny. z okolia susedske deti.

margotka17
22. dec 2025

@anonym_autor ja mám NN, som spokojná. Po uraze mi veľmi rýchlo vyplatili bez prieťahov poistnú udalosť. Mám na 25 rokov zmluvu, ak jej dáš teraz na 25, skončí okolo 40.

margotka17
22. dec 2025
@anonym_13cf54

@anonym_13cf54 to môže mať dieťa hypo? Z čoho by to splácali? Nie je plnolete, nemôže mať hypo nie?

margotka17
22. dec 2025
@anonym_13cf54

@anonym_73646d a ako by teda ochorelo, ze to nebudu kriticke choroby / nasledky urazu (ktore tvrdim, ze mas mat poistene u dietata) a zaroven by si prisla o prijem, kebyze sa on staras? O kratkodoby vypadok prijmu sa ma postarat financna rezerva (zlomena noha apod). Lebo urcite ti nevyplati dlhodobo poistovna tolko, ze budes v pluse.

@anonym_13cf54 v poistke môžeš mať zahrnuté aj hospitalizáciu.

jockey
22. dec 2025

@anonym_autor Každé poistenie je hra o pravdepodobnosti. Čím je nejaká udalosť pravdepodobnejšia, tým by malo byť poistenie drahšie.
Čo sa týka poistenia detí, tak pravdepodobnosť vážneho úrazu s následkami či vznik kritickej choroby s následkami je u tejto vekovej skupiny najnižšia, preto aj poistenie by malo byť najlacnejšie.
Otázkou potom je, či nie je zbytočné.
Ako už správne vyššie poznamenali, dieťa nie je živiteľ rodiny, nespláca hypo, nie je od neho nikto finančne závislý, preto nedáva zmysel ho poisťovať. A poisťovať ho pre prípad smrti je navyše možno aj trochu amorálne.
Jasné, deti tiež majú vážnejšie choroby s hospitalizáciou či množstvo úrazov/zlomenín, ale dostať pár desiatok eur za toto by nemalo byť zmyslom poistenia a správnej finančnej gramotnosti.
Životné poistenie by malo chrániť pred vážnymi a existenčnými situáciami, t.z. ak sa dieťa vinou choroby či úrazu stane nemobilným, vyžadujúcim 24/7 starostlivosť a teda rodič kvôli tomu nemôže vykonávať zárobkovú činnosť.
Čiže, ak životné poistenie pre dieťa, tak rozhodne na "veľké problémy" a nie na chorobou či úraz, s ktorým preleží pár nocí v nemocnici.
A navyše za rozumnú cenu, lebo pravdepodobnosť je veľmi nízka.

evansova
22. dec 2025
@anonym_c6ae83

poistuje sa clen rodiny, co zaraba najviac a je zivitel kvazi, v pripade invalidity, choroby, hospitalizacie aby sa dorovnala strata prijmu. U deti to az taky extra vyznam nema..ci dostanes par eur za zlomenu ruku ci nie tam taky rozdiel az nie je

@anonym_c6ae83 Nielen súhlasím, ja by som uzákonili, že muž, ktorému sa narodí dieťa je povinný uzavrieť úrazové a životné poistenie.
V dnešnej dobe 30 ročných hypoték je hola katastrofa ak otec, ktorý má zväčša vyšší príjem, tento stratí pre úraz či chorobu, alebo nebodaj zomrie. Pre matku s dieťaťom či deťmi je to zdroj trvalých ťažkosti, hoci vdovský a sirotský dôchodok dostane, ale ten nepokryje všetko. Osobitným prípadom sú tí čo papier (sobášny list) nepotrebujú, lebo vdovský dôchodok poberať nebudú.

miro25
22. dec 2025

@anonym_autor a čo presne očakávate od poistenia dieťaťa? Pretože zmysel poistenia je, že kryje udalosť alebo situáciu, ktorú v okamihu vzniku by rodina/jednotlivec nedokázala štandardné zvládnuť.

miro25
22. dec 2025

@anonym_autor
Ešte za zváženie stojí rovnakú čiastku miesto poistenia vkladať do investovania napr. etf. V prípade vzniku poistnej udalosti z nej čerpať, ak nenastane, peniaze poslúžia ako štart do života.
V prípade životného poistenia, ak poistná udalosť nenastane, nebude mať z toho nič.

katulienkax
22. dec 2025
@anonym_c6ae83

@anonym_c6ae83 koľkokrát tu treba písať že nejde o zlomenú nohu. Dieťa ti dostane rakovinu a ty si 2 roky bez príjmu. To určite nekryje poistenie tvoje ako živiteľa. A často sa tu oháňate že ste živiteľ, ale realita mnohých rodín je, že sú živitelia obaja a ak žene vypadne príjem aj ten muž ma problém uživiť. Takze áno treba poistiť každého člena na úraz a ťažkú chorobu.a nechcem tu písať že tu na koni sú príbehy takzvaných živiteľov, ktorý pri ťažkej chorobe dieťaťa zduchnu a už zrazu ani živiť vlastne dieťa a ženu na dlhodobej ocr nechcú.

jockey
22. dec 2025
@katulienkax

@anonym_c6ae83 koľkokrát tu treba písať že nejde o zlomenú nohu. Dieťa ti dostane rakovinu a ty si 2 roky bez príjmu. To určite nekryje poistenie tvoje ako živiteľa. A často sa tu oháňate že ste živiteľ, ale realita mnohých rodín je, že sú živitelia obaja a ak žene vypadne príjem aj ten muž ma problém uživiť. Takze áno treba poistiť každého člena na úraz a ťažkú chorobu.a nechcem tu písať že tu na koni sú príbehy takzvaných živiteľov, ktorý pri ťažkej chorobe dieťaťa zduchnu a už zrazu ani živiť vlastne dieťa a ženu na dlhodobej ocr nechcú.

@katulienkax Pravdepodobnosť dostania rakoviny:
Deti (0-20 rokov): 0,3-0,4%
Dospelý: 35-45%
Dospelý má teda 100x väčšiu pravdepodobnosť.

amonet
22. dec 2025
@jockey

@katulienkax Pravdepodobnosť dostania rakoviny:
Deti (0-20 rokov): 0,3-0,4%
Dospelý: 35-45%
Dospelý má teda 100x väčšiu pravdepodobnosť.

@jockey toto mi tak pripomenulo Stalina- smrt jedneho tragedia, smrt milionov statistika. naco ti bude statistika ked to bude tvoje dieta? a clovek ostane dva tri roky bez prijmu a este potrebuje na liecbu v zahranici. ako teraz mala Mel 30tis mesacne lebo vzacny druh nadoru

anonym_abd48f
22. dec 2025

Ja mám pre deti Allianz a už viackrát preplatili hospitalizaciu aj úrazy a keď deti budú mať 18 rokov tak dostanu z poistky na štart pár tisíc eur.

Strana
z2