Zmena druhého dôchodkového piliera
Dobry den, chcela by som zmenit 2 dv.pilier.Mam ho zalozeny vo VUB Generali chcela som ho Presunut neviem ako postupovat Poprosim radu.A ci sa to oplati .Dakujem
už sa to nerieši cez SP, ale priamo cez správcovské spoločnosti, od januára to ide mimo SP....
@mogaa
@janai1rozpravali sme sa z muzom chcela som ist do inej spolocnosti a on ze sa mi to vobec neoplati ze najlepsie zrusit , co ja nechcem ani neviem ci sa to da on len preto ze som na rd + mam predlzeny do 6 r a potom opatrovatelsky..maly je dost vazne chory tak neviem ,
ano, 2.pilier sa neda zrusit, ak chcete kludne si ho presunte do inej spravcovskej spolocnosti
a peniaze, co tam nasporite vam vyplatia na dochodku, netreba tam kazdy mesiac prispievat .....to, co tam mate, to sa bude zhodnocovat alebo znehodnocovat😅
a potom plati, ak by sme sa dochodkoveho veku nedozili, tak peniaze tam nasporene budu predmetom dedicskeho konania
Netreba akceptačný list. Len si založte inde a ten pôvodný sa prenesie.
Neoplatí sa, ak máte nevhodné fondy a nikto Vám neporadí, ako priebežne peniaze v pilieri presúvať medzi fondmi. Ak máte za minulý rok stratu, nepanikárte, tú majú všetci, lebo všetko bolo stratové. Iba ten, kto si to aktívne "hlídal", bol v pluse.
Inak je 2. pilier šanca naozaj svoj dôchodok navýšiť.
A mimochodom, Generali je OK. Spolu s Uniqou a NN. Pracujem pre NN, ale môžem Vás ubezpečiť, že ostať v Generali je OK. Len si zvoľte vhodný fond.

Ísť na sociálnu odbor dôchodkové.Vypytat si akceptacny list a doniesť ho do novej pobočky kam chceš druhý pilier.