icon

Zmena druhého dôchodkového piliera

10. jan 2023

Dobry den, chcela by som zmenit 2 dv.pilier.Mam ho zalozeny vo VUB Generali chcela som ho Presunut neviem ako postupovat Poprosim radu.A ci sa to oplati .Dakujem

gubcikova
10. jan 2023

Ísť na sociálnu odbor dôchodkové.Vypytat si akceptacny list a doniesť ho do novej pobočky kam chceš druhý pilier.

vlado818
10. jan 2023

Cez appku vub sa to dalo spravit.

janai1
10. jan 2023

@vlado818 ako zmeníš DSS cez appku?

autor
10. jan 2023

@janai1 viem ze vstupit sa da cez appku

vlado818
10. jan 2023

Nato sluzi ina apka od vub.

janai1
10. jan 2023

No a ty chceš zmeniť spoločnosť ci fond?

autor
10. jan 2023

@janai1 spolocnost

janai1
10. jan 2023

No tak to čo ti tu dáva @vlado818 je blbosť.

Je to tak ako sa píše v 1. príspevku. Treba ísť do sociálnej si vybaviť akceptacny list

autor
10. jan 2023

@janai1 ok dakujem

mogaa
10. jan 2023

už sa to nerieši cez SP, ale priamo cez správcovské spoločnosti, od januára to ide mimo SP....

janai1
10. jan 2023

@mogaa ma pravdu
Akceptacny teda nepotrebuješ ale je tam podmienka: "Prestup medzi dôchodkovými správcovskými spoločnosťami bude totiž možný najskôr rok po vzniku prvej účasti sporiteľa na starobnom dôchodkovom sporení" spĺňaš to?

autor
10. jan 2023

@janai1 to je co

janai1
10. jan 2023

Čomu nerozumieš?

autor
10. jan 2023

@mogaa
@janai1rozpravali sme sa z muzom chcela som ist do inej spolocnosti a on ze sa mi to vobec neoplati ze najlepsie zrusit , co ja nechcem ani neviem ci sa to da on len preto ze som na rd + mam predlzeny do 6 r a potom opatrovatelsky..maly je dost vazne chory tak neviem ,

autor
10. jan 2023

@janai1 uz rozumiem prepac ..

mogaa
10. jan 2023

2.pilier sa nedá zrušiť.....

marci77
10. jan 2023

ano, 2.pilier sa neda zrusit, ak chcete kludne si ho presunte do inej spravcovskej spolocnosti
a peniaze, co tam nasporite vam vyplatia na dochodku, netreba tam kazdy mesiac prispievat .....to, co tam mate, to sa bude zhodnocovat alebo znehodnocovat😅

a potom plati, ak by sme sa dochodkoveho veku nedozili, tak peniaze tam nasporene budu predmetom dedicskeho konania

autor
10. jan 2023

@marci77 ďakujem.. 👌

katika901
10. jan 2023

@gubcikova
Od 1.1.2023 nie je potrebný akceptácny list

jarka_black
18. jan 2023

Netreba akceptačný list. Len si založte inde a ten pôvodný sa prenesie.
Neoplatí sa, ak máte nevhodné fondy a nikto Vám neporadí, ako priebežne peniaze v pilieri presúvať medzi fondmi. Ak máte za minulý rok stratu, nepanikárte, tú majú všetci, lebo všetko bolo stratové. Iba ten, kto si to aktívne "hlídal", bol v pluse.
Inak je 2. pilier šanca naozaj svoj dôchodok navýšiť.

jarka_black
18. jan 2023

A mimochodom, Generali je OK. Spolu s Uniqou a NN. Pracujem pre NN, ale môžem Vás ubezpečiť, že ostať v Generali je OK. Len si zvoľte vhodný fond.