Zmena druhého dôchodkového piliera
Dobry den, chcela by som zmenit 2 dv.pilier.Mam ho zalozeny vo VUB Generali chcela som ho Presunut neviem ako postupovat Poprosim radu.A ci sa to oplati .Dakujem
Cez appku vub sa to dalo spravit.
@janai1 viem ze vstupit sa da cez appku
No a ty chceš zmeniť spoločnosť ci fond?
@janai1 spolocnost
@janai1 ok dakujem
už sa to nerieši cez SP, ale priamo cez správcovské spoločnosti, od januára to ide mimo SP....
@janai1 to je co
Čomu nerozumieš?
@mogaa
@janai1rozpravali sme sa z muzom chcela som ist do inej spolocnosti a on ze sa mi to vobec neoplati ze najlepsie zrusit , co ja nechcem ani neviem ci sa to da on len preto ze som na rd + mam predlzeny do 6 r a potom opatrovatelsky..maly je dost vazne chory tak neviem ,
@janai1 uz rozumiem prepac ..
2.pilier sa nedá zrušiť.....
ano, 2.pilier sa neda zrusit, ak chcete kludne si ho presunte do inej spravcovskej spolocnosti
a peniaze, co tam nasporite vam vyplatia na dochodku, netreba tam kazdy mesiac prispievat .....to, co tam mate, to sa bude zhodnocovat alebo znehodnocovat😅
a potom plati, ak by sme sa dochodkoveho veku nedozili, tak peniaze tam nasporene budu predmetom dedicskeho konania
@marci77 ďakujem.. 👌
Netreba akceptačný list. Len si založte inde a ten pôvodný sa prenesie.
Neoplatí sa, ak máte nevhodné fondy a nikto Vám neporadí, ako priebežne peniaze v pilieri presúvať medzi fondmi. Ak máte za minulý rok stratu, nepanikárte, tú majú všetci, lebo všetko bolo stratové. Iba ten, kto si to aktívne "hlídal", bol v pluse.
Inak je 2. pilier šanca naozaj svoj dôchodok navýšiť.
A mimochodom, Generali je OK. Spolu s Uniqou a NN. Pracujem pre NN, ale môžem Vás ubezpečiť, že ostať v Generali je OK. Len si zvoľte vhodný fond.

Ísť na sociálnu odbor dôchodkové.Vypytat si akceptacny list a doniesť ho do novej pobočky kam chceš druhý pilier.