Zmena podnikateľského účtu
Mám podnikateľský účet od začiatku svojho podnikania. Pozerala som aktuálne ponuky bánk... našla som výhodnejšiu. Riešil prosím niekto zmenu podnikateľského účtu? Ako je to s financiami? Presunú sa z banky do banky alebo treba vybrať zo starej a vložiť novej banky ? Ak zmením banku, treba túto skutočnosť niekde nahlásiť?
Samozrejme viem, že najlepšie je ísť sa opýtať do banky, ale momentálne sú vybookované termíny z dôvodu zakladania nových účtov kvôli tranzakčnej dani.
Ďakujem za odpovede.
Pokial ja viem, tak bezplatne mozes medzi uctami /osobnym a podnikatelskym/ presuvat financie len v ramci jednej banky. Pretoze z podnikatelskeho uctu musis platit iba vydaje spojene s podnikanim, nie bezne vydavky osobnej potreby. Takze ucty potrebujes mat 2. Rusit ucet mozes kedykolvek, ale banka ziadne prevody sama od seba na novy ucet nespravi. Ty si najprv otvor novy ucet a nasledne si preved prostriedky sama kam potrebujes.

Ja som menil uz davno. Vtedy som akurat musel nahlasit zmenu na FS. To uz vraj nie je potrebne (sa tu riesilo v inej diskusii)... teda najprv som mal 2 ucty, previedol som prostriedky a ten 1 zrusil. Najvacsi vopruz je asi dat vediet zakaznikom... mozno lepsie nechat subezne dva chvilu... a myslim, ze je dobre mat v tej istej banke aj sukromny kvoli transakcnej dani...