Zmena pravidelného dňa v mesiaci pri splátke úveru
Dobrý deň,
poprosím skúsených, čo by ste robili, ak:
Splácate úver v termíne, no zmení sa vám termín príjmu, následne požiadate o zmenu pravidelného dňa v mesiaci pre splácanie. Najprv nastavením v IB, potom telefonicky.
Druhý deň je v IB výška pravidelnej mesačnej splátky neúmerne vyššia tomu, čo bolo povedané telefonicky.
Vybavovali by ste opäť telefonicky alebo osobnou návštevou v banke, prípadne iný spôsob?
zmena datumu je u viacerych bank ako zmena zmluvnych podmienok a teda za poplatok, vacsinou 150€. pozrela by som aku sumu maju dalsie dni ale predpokladam ze to bude poplatok
A to nie je jedno kedy príde výplata?...proste tam nechajte na hypotéku. Načo to meniť?
Ide o zmenu zmluvných podmienok ktorá je spojená s poplatkom.ak ti niečo aj napriek tomu nesedí,určite sa viac dozvieš v banke ako na koníku.ja som mávala výplatu 6.teraz mám 20.a vtedy mám aj splátku.nemenila som to napr na 25.proste vzdy do dňa pred splatnosťou som peniaze na účte mala.ak som minula z výplaty viac,presunula som zo sporenia.

Pravdupovediac ani som nevedela,že sa dá presunúť dátum splátky.
My sme to vždy robili tak,že vždy aspoň deň pred termínom na účte peniaze byť museli, či by bola výplata na,začiatku, v strede ci na konci mesiaca