Zmena zamestnania pri žiadosti o hypotéku
Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať či niekto nemáte skúsenosti so zmenou zamestnania pri žiadosti o hypotéku. Žiadosť už mám podanú, odhadca si bol už pofotiť byt. Čakám už len na schválenie.
Bol by problém keby dám teraz výpoveď ?
Išlo by o plynulý prechod do nového zamestnania. S tým že by som dala výpoveď teraz do konca decembra, výpovednú dobu mám 2 mesiace do konca februára a nástup do novej práce by bol hneď 1.3.
Zlé načasovanie ale vyskytla sa mi dobrá ponuka a plat by bol lepší ako v pôvodnej práci preto rozmýšľam čo robiť. Ďakujem pekne za vaše rady a skúsenosti.
@anonym_autor v podstate problém by nebol, keďže pri žiadosti o hypotéku a pri dotaze pre banku si v danom momente uviedla že nie si vo výpoednejn lehote čo bola vtedyaj pravda.....hlavne ak si už žiadsť podala a hypotéka je v stave schvalovania....SP príjem už potvrdila z terajšieho zamestnania
Radsej si pockaj na schvalenie,ked uz bude schvalena uplne a az potom spekuluj.Si este len na zaciatku procesu,to moze este trvat kym ti to schvalia,ked este len cakas na odhad.To si si mala podat vsetko v kope,aj ziadost aj odhad uz by si cakala naozaj len na to schvalenie.
pockaj na schvalenie
A tiez ti nemusia schvalit tolko kolko chces a ty vo vypovednej ti vsetko pokazi,mozes cakat potom na iny byt a hlavne dalsieho pol roka min.po sk.dobe
@anonym_autor žiadny problém. Veď ste už dali na schválenie. Takže schválenie môže byť začiatkom januára. Banku už nezaujíma potom či si vo výpovednej lehote alebo bez práce. Už musíš len platiť
@anonym_autor žiadny problém. Veď ste už dali na schválenie. Takže schválenie môže byť začiatkom januára. Banku už nezaujíma potom či si vo výpovednej lehote alebo bez práce. Už musíš len platiť
@sasa1310 ak im pocas schvalovania vybehne zo socialnej info ze je tam vypoved tak to schvalit nemusia
@sasa1310 vies ako funguje socialna poistovna? vies kedy sa jej zobrazia informacie? realne si myslis ze schvalia hypo niekomu co bude mat info “vypoved”?
@amonet prepáčte, že vstupujem do diskusie s príspevkom nie k téme, ale zaujali ma tvoje tvrdenia - zo zvedavosti sa pýtam, či naozaj sociálna poisťovňa má info od zamestnávateľa, že zamestnanec podal výpoveď a plynie mu výpovedná lehota? Lebo som si vždy myslela, že SP má info až o ukončení pracovného pomeru v lehote 8 dní po ukončení pracovného pomeru.
@amonet prepáčte, že vstupujem do diskusie s príspevkom nie k téme, ale zaujali ma tvoje tvrdenia - zo zvedavosti sa pýtam, či naozaj sociálna poisťovňa má info od zamestnávateľa, že zamestnanec podal výpoveď a plynie mu výpovedná lehota? Lebo som si vždy myslela, že SP má info až o ukončení pracovného pomeru v lehote 8 dní po ukončení pracovného pomeru.
@jajo1 SP nemá info,že je zamestnanec vo výpovednej lehote. Presne, ako píšeš, až keď poda zamestnávateľ odhlášku zamestnanca, a to stačí do 8 dní od ukončenia PP.
@jajo1 SP nemá info,že je zamestnanec vo výpovednej lehote. Presne, ako píšeš, až keď poda zamestnávateľ odhlášku zamestnanca, a to stačí do 8 dní od ukončenia PP.
@anos18 nuz a nam sa uz stalo, ze pri schvalovani uveru tam sla aj na toto otazka a ano klient uz mal vypoved podanu vo vypovednej lehote a nie nebolo to 8 dni a zamietli uver. vravim to zo skusenosti dtalo sa to uz🤷♀️

No v novej práci máš skúšobnú dobu a môžu ťa kedykoľvek ukončiť. Čiže do 1.6 si pre nich riziková. Plus často bývajú doby určité na 1r. Ale. Banka nebude vedieť, že si dala výpoveď a plynie ti výpovedná doba. Čiže ak to celé stihnete do 1.3, tak si v suchu.