Zmenili sa podmienky podpory pre podnikateľov?
Dobrý deň,chcela som sa opýtať,včera bol v TV príspevok ohľadom podpory nezamestnanosti a začínajúcim podnikateľom SzCO,to sa zmenili úplne podmienky z Úradu práce,doteraz bola podmienka byť vedený na UP min.3mesiace,vypracovať pod plán a založiť živnosť a včera bolo že pre znevýhodnených občanov,dlhodobo nezamestnaných,vekovo ohraničené.....čiže tie 3 mesiace už neplatia?
Na existujúcom systéme sa nebude meniť nič. Len pribudnú stimuly pre hendikepovaných, ľudí do 30 a nad 50 rokov.
@lela1 z toho, čo som prečítala na internete zo včerajška je to zrozumiteľné. Na podnikanie. Mimochodom, podpora na podnikanie pre hendikepovaných existuje už roky, má v podstate rovnaké podmienky ako podpora nehendikepovaných.
https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/n...
Predpokladám, že podmienky meniť výrazne nebudú. Čiže bude musieť ísť o človeka v evidencii, bude musieť predložiť podnikateľský plán. Logicky, aj podpora z eurofondov musí mať nejaké podmienky čerpania.
Ahojte,viete niekto niečo nové ohľadom dotácie?mne pani na UP hovorila že sa to má spustiť 29.4. a zasa to isté čo predtým iba pre znevýhodnených a vekovo ohraničené do 29r. a nad 50r.
@emka530 presne tak ja som na invalidnom a ZŤP, mne povedali že si mám sama zriadiť podnikanie a potom to prepísať na chránené pracovisko a následne mi oni budú raz za tri mesiace posielať nejaký príspevok. To akože z toho smiešneho invalidného dôchodku si mam zaplatiť podnikanie? Tiež neviem ci nečakám zbytočne.
@melanta prosím vás pekne nevie mi niekto povedať koľko pred zaradením na úrad práce nesmiem byt Szco aby som dostala príspevok?

platia