icon

Zrušenie poistky Uniqa

9. júl 2025

Ahojte, presný dátum začiatku a konca poistnéj zmluvy neviem.
Jedná sa o nehnuteľnosť mojích rodičov.
V máji 2024 si zaplatili poistenie na nehnutelnosť.
Máj 2025 im prišlo upozornenie že treba zaplatiť už za nasledovný rok.
Rozhodli sa že túto zmluvu zrušia, kedže si zjednali nové poistenie.
Pani v pobočke banky im ponukla toto nové poistenie, povedala im že treba zrušiť staré a to tak že stačí iba vymazať platobný príkaz.
Poisťovňu Uniqua informovali mailom o tom že rušia poistku
Z poisťovne odpísali že sa to nedá a musia zaplatiť aj za rok 2025.
Moja otázka znie, prečo by sa nedala zrušiť poistka?
Podotknem ešte, že nebola nahlasovaná žiadna poistná udalosť a teda nekonalo sa ani žiadne čerpanie penazí.
Ďakujem

simsalabim
9. júl 2025

Vacsinou sa to nahlasuje minimalne 6t pred. Ak je nova poistka v tej istej poistovni, vedia to preniest a vratit nevycerpanu sumu. Inak nie.

sweet20
9. júl 2025

@anonym_autor do dvoch mesiacov od podpisania zmluvy sa da zrusit hocijaka zmluva... este vam aj za tie mesiace vratia peniaze... bezne to tak robim.. napr podpise sa zmluva 25.6. A klient sa rozhodne , ze to uz nechce 26.6. Tak s nim podpisem vypoved napr. 28.6. A hned mailom posielam do poistovne. Vzdy klientom vratili peniaze aj za zaplatene poistne

Aha som si nevsimla, ze tam je iny rok..

misanthropicdann
9. júl 2025

@anonym_autor my sme teraz tiež riešili zrušenie..
Poistku je údajne možné zrušiť len na výročie, ale keďže platíme v polročných intervaloch bolo nam povedané ak ďalší polrok nezaplatíme budú nás vyzývať ale následne poistku zrušia z dôvodu neuhradenia a douctuju nám ten počet dní kým ju zrušili.

sweet20
9. júl 2025

Ked trebalo zaplatit za ten dalsi rok napr do 25.5 tak 6 tyzdnov pred tym mala poistovna dostat na stol vypoved. Inac sa to neda. Ale ak maju dobreho financnika, ja to tak robim, ze sa dohodnem s poistovnou a alikvotnu cast vrati poistovna, za tie mesiac co vlastne nespotrebuju a zrusim to dohodou. Bohuzial chybu tu urobili rodicia, ze mali to aspon 3 mesiace pred vyrocim riesit

sweet20
9. júl 2025

Funguje to tak so vsetkym co platis rocne ... lebo napr pri predaji auta pzp tak tam ti vyplatia nespotrebovanu alikvotnu cast, ale ked platis pzp a len tak si v polovici roka zmyslis , ze uz ho nechcem, je lacnejsie tak ti nikto nevrati... a nehovoriac , ze nemozes mat 2 pzp

sweet20
9. júl 2025

Len trosku nechapem preco v banke by som si robila poistenie nehnutelnosti... ale to mimo temu

zic
9. júl 2025
@sweet20

Len trosku nechapem preco v banke by som si robila poistenie nehnutelnosti... ale to mimo temu

@sweet20 tak lebo logisch... banky nahanaju ovecky a aby si mala nieco "zadarmo" 🙂
Mna tak obhanali konkretne v TB, ze nech si prenesiem z Uniqa poistky k nim (tie iste prakticky), aby sa mi to zapocitalo do "benefitov" (zdarma ucet)... Iny dovod ma nenapada 🙂 🙂

sweet20
9. júl 2025
@zic

@sweet20 tak lebo logisch... banky nahanaju ovecky a aby si mala nieco "zadarmo" 🙂
Mna tak obhanali konkretne v TB, ze nech si prenesiem z Uniqa poistky k nim (tie iste prakticky), aby sa mi to zapocitalo do "benefitov" (zdarma ucet)... Iny dovod ma nenapada 🙂 🙂

@zic ja viem ale banky nesluzia na poistenia... ved ma chapes.. preto som sa nad tym pozastavila

sweet20
Autor odpoveď zmazal
sweet20
Autor odpoveď zmazal
autor
9. júl 2025
@misanthropicdann

@anonym_autor my sme teraz tiež riešili zrušenie..
Poistku je údajne možné zrušiť len na výročie, ale keďže platíme v polročných intervaloch bolo nam povedané ak ďalší polrok nezaplatíme budú nás vyzývať ale následne poistku zrušia z dôvodu neuhradenia a douctuju nám ten počet dní kým ju zrušili.

@zic
@sweet20

Bolo to tak že šli do banky podať žiadosť o navyšenie hypo, pani s ktorou to riešili im ponukla lepší úrok ale iba vtedy keď ím ona poistí nehnutelnosť.
Tak že to brali bez väčšieho premýšlania.

@misanthropicdann tiež som si to predstavovala tak že sa to dá nezaplatiť a proste aj keď sa mi udeje poistná udalosť, mám smolu.
Nevedela som že poisťovna môže nesúhlasiť s tým že u nich (z akehokoľvek dôvodu) nechcem byť poistená.

Ďakujem všetkým za odpovede 🙂

sweet20
9. júl 2025
@anonym_autor

@zic
@sweet20

Bolo to tak že šli do banky podať žiadosť o navyšenie hypo, pani s ktorou to riešili im ponukla lepší úrok ale iba vtedy keď ím ona poistí nehnutelnosť.
Tak že to brali bez väčšieho premýšlania.

@misanthropicdann tiež som si to predstavovala tak že sa to dá nezaplatiť a proste aj keď sa mi udeje poistná udalosť, mám smolu.
Nevedela som že poisťovna môže nesúhlasiť s tým že u nich (z akehokoľvek dôvodu) nechcem byť poistená.

Ďakujem všetkým za odpovede 🙂

@anonym_autor tak mali pockat a prezistit si info... tym padom konali zbrklo

autor
9. júl 2025
@sweet20

@anonym_autor tak mali pockat a prezistit si info... tym padom konali zbrklo

@sweet20 nekonali zbrklo, úrok je oveľa lepší ako im ponukali pôvodný (bez poistky).
Hlavne otazka bola iná, v každom prípade ďakujem.

sweet20
9. júl 2025
@anonym_autor

@sweet20 nekonali zbrklo, úrok je oveľa lepší ako im ponukali pôvodný (bez poistky).
Hlavne otazka bola iná, v každom prípade ďakujem.

@anonym_autor v poriadku, ja som ti uz odpovedala.