Zvažujete kúpu nehnuteľnosti v Chorvátsku?
Ma niekto kúpené v chorvátsku nejakú nehnutelnost?
Otec zije v chorvatsku, ma 2 domy (nie na rekreacne ucely ale jedno je blizko plitvic) nehnutelnosti odkedy presli na eura rapidne zvysili ceny a stagnuju, nedaju sa lahko predat.
A co ta zaujima?
@moonlight1210 asi kúpa.. ci sa tam oplatí žiť.. alebo ako sa tam žije
@toccara čiže sa to moc neoplatí?
Zalezi natom co zamyslas s nehnutelnostou, ak prenajimat tak teraz nieje ten spravny cas, ale tiez zalezi od lokality
My sme kúpili pred 2 rokmi, ale neprenajímame, máme to len pre seba. Vždy sme chceli...👍
@tiezjedna hej a kde si spokojná?
@toccara skôr tam normálne žiť..len neviem ako je tam s prácou a pod..
Ako je tam s prácou? Ak ovládaš chorvátsky jazyk na vysokej úrovni, viac menej tam môžeš robiť čokoľvek, čo robíš na Slovensku. Alebo potom ak robíš sama na seba a môžeš to robiť odkiaľkoľvek, tak je jedno, či to robíš zo Slovenska, Chorvátska alebo Indie. Chceš dovolenkové oblasti či vnútrozemie? Vo vnútrozemí nemáš šancu na dobre platenú prácu, keďže tam toho moc nie je. V dovolenkových oblastiach ak nevieš jazyk, tak môžeš upratovať a podobne. Zarobíš minimum. Ak chceš robiť niečo kvalifikované, potrebuješ jazyk. Ja celkom asi nerozumiem motivácii. Chceš ísť kupovať nehnuteľnosť a žiť do nejakej krajiny, hoci ešte ani nemáš prehľad o možnostiach práce.
@autorka v Sukošane, je to blízko zadarského letiska, je to tam fajn. Pre nás bolo dôležité najmä to, že je tam prístav👍 trávime tam v súčte tak 4 mesiace z roka, zatiaľ tam neuvažujeme presídliť natrvalo, ale nevylučujeme to, keď budú aj mladšie decká väčšie👍 Milujeme Chorvátsko, reč som sa naučila už dávnejšie, prišlo mi to ako slušnosť pretože sme tam aj predtým boli často a je pravda, že Chorváti sa k človeku chovajú hneď inak.
Mame vlastnu nehnutelnost, pri mori. A kusok dalej druhu, tu nechavame znamym a priatelom, ked chcu prist.
Co sa prace tyka, ti nepomozem, chodime si tam len oddychnut. V nasej oblasti ziju ludia prevazne z turizmu. Prenajom, restauracne sluzby, atd. Pol roka podnikaju a polroka uzivaju zarobene.
Ale urcite musis vediet jazyk, ak tam chces robit. Oni si na anglictinu/nemcinu/iny jazyk teda velmi nepotrpia.
A je fajn sa s domacimi spriatelit. Ked ta vezmu medzi seba, hned sa tam funguje lahsie.
Ak chces investovat peniaze co mas nazvys oplati sa. Mozes chodit na dovolenky do svojho.
@vanilkovazmrzka to práve nemám.. ale keby sa predal byť v kt žijeme.. ale neviem niekde pri mori by som chcela žiť..
Chcela by si žiť pri mori. Oka. Za akú sumu by ste predali byt? Respektíve aká je suma, ktorý máš na život ak dáš dokopy peniaze z predaja bytu a rezervu. Aký jazyk ovládaš a na akej úrovni, ty aj tvoj muž? Aké vzdelanie máte a akú prax a zručnosti? Podľa toho vyselektujme krajiny, ktoré prichádzajú do úvahy. Pokiaľ nepôjdeš týmto logickým spôsobom na to, tak tvoj sen je asi rovnaký akoby som povedala, že chcem hrať s Hugh Jackmanom v najnovšom Wolverinovi.
Toto je tiež tvoja diskusia? https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/kde-pri-mori-najst-lacne-nehnutelnosti/#comment-88122282
@melanta ja mám zase info že v prímorských oblastiach mimo sezóny je to s prácou bieda. Domáci utekajú do väčších miest . Ale ak ma možnosť práve na diaľku tak to môže robiť kde koľvek
@vanilkovazmrzka mňa by práve nebavilo chodiť stále na to iste miesto. Teta ma Chorváta muža , prenajímajú a teda mohli by sme tam byt každé leto pomerne lacno, ale chcem objavovať aj iné miesta. A oni z tadiaľ odchádzajú koncom septembra, lebo zimy sú tam pomerne hnusne, veterné a práca maximálne sezónna na lodi alebo vo veľkých mestách
@katulienkax to je jasné, v lokalite, v ktorej je sezóna 3-4 mesiace v roku, s tým musí človek počítať.
@katulienkax tak ty si logicky apartman pri mori nekupuj
@moonlight1210 mozem sa ta spytat, nechavate niekomu kluce, aby cez obdobie, ked tam nie ste "skontrolovali" vyvetrali alebo podobne? Alebo sa vam o byt takto nikto nestara? Dakujem
@melanta byť je v Trenčíne teda má ho na hypotéku..ja som na materskej ..inak zdr sestra..partner má prácu ta by mu aj ostala to je cez PC ale zamestnavatel je americký.. môže byť hoci kde v rámci EU..
Čiže keď muž vyplatí hypo, koľko vám ostane na kúpu nehnuteľnosti pri mori? Ty vieš aké jazyky na komunikačnej úrovni? Ty si založila aj tú diskusiu, kde pri mori sú najlacnejšie nehnuteľnosti. Pretože ak áno, zabudnite na to. Alebo teda začni byť realista. Za pár desaťtisíc eur sa k moru nepresťahuješ.
Tam sa oplati ist na dovolenku alebo na dochodok k moru, co sa tyka nejakej prace to nevidim nejak ruzovo. Najdlhsia letna sezona je maj az september a potom hajde spat domov. Nehnutelnosti pri mori su momentalne aj tazko dostupne aj sa ti z toho cisla hlava zatoci.
@veve_ad Sme tam dost casto na vikendy. Ale ano, nechavame aj kluce.
Koľko vám ostane z vyplatenej hypotéky? Tam vám na bývanie úver len tak nedaju. Možnosť by ešte bola taká, že by ste tu prenajímali byt a v Chorvatsku žili v podnájme. No netuším, čo to tak môže stať a či by ste tu mali niekoho, kto by vám pomohol v prípade potreby s nájomníkmi.
Tak prenajímate slovenský byt a dočasne hľadaj nájom v Chorvátsku. Zistíš, či tam vôbec chceš byť.

ak mozem,pripnem sa,,toto aj mna zaujima