icon

Zvládnem výdavky po rozchode?

25. nov 2025

Ahojte baby, ktoré žijete sami a nemáte deti. Akú priemernú mzdu máte a výdavky? Som po rozchode a bojím sa že to sama nezvládnem

natalusiiik
25. nov 2025

Priemerna mzda 1000-1100 netto a vydavky cca 650€ - vsetky ucty uz aj s tankovanim

sissy27
25. nov 2025

@anonym_autor ja sa tak nesmelo spýtam - odkedy výška zárobku súvisí s tým, či niekto žije sám alebo s niekým? A výdavky sú tiež diskutabilné - byt bez hypo, s hypo, podnájom, zdieľané bývanie, veľkosť nehnuteľnosti, lokalita? Čo ti pomôže, že zuza zdedila byt v centre mesta a má náklady na bývanie 100€ mesačne, ale zas ľúbi jesť, tak prežerie 800€ mesačne, čo jej ale pri zárobku 4000€ v čistom vôbec nevadí?
Veď hádam vieš koľko zarobíš, vieš si zrátať koľko ťa bude stáť bývanie, doprava, jedlo zistíš po mesiaci koľko zješ sama... či doteraz si nepracovala a všetko platil partner?

beata_k
25. nov 2025

@anonym_autor Pre zaciatok je zdielany byt vhodny. Je to lacnejsie. Vies sa potom realne odpichnut od toho kolko ti ostava €.

anonym_909066
25. nov 2025

Mám výšku mzdy netto 2250 eur, ale mám ešte pasívny príjem 800 eur. Moje povinné mesačné výdavky sú 750 eur / bez jedla apd./ Zo zvyšku žijem a šetrím.

krasneleto
25. nov 2025

@anonym_autor ahoj, napis mi sukromne

margotka17
26. nov 2025

@anonym_autor neboj sa, zvládneš to. Bude to chcieť rozratať príjem na povinné platby, jedlo, šetrenie a voľný čas. Možno budeš musiet ukrojiť z niečoho, alebo si zobrať nejakú brigádu cez víkend a privyrobiť si. Nestresuj sa vopred. Spisuj a preratavaj, držím ti palceky 👍.

maury
27. nov 2025
@sissy27

@anonym_autor ja sa tak nesmelo spýtam - odkedy výška zárobku súvisí s tým, či niekto žije sám alebo s niekým? A výdavky sú tiež diskutabilné - byt bez hypo, s hypo, podnájom, zdieľané bývanie, veľkosť nehnuteľnosti, lokalita? Čo ti pomôže, že zuza zdedila byt v centre mesta a má náklady na bývanie 100€ mesačne, ale zas ľúbi jesť, tak prežerie 800€ mesačne, čo jej ale pri zárobku 4000€ v čistom vôbec nevadí?
Veď hádam vieš koľko zarobíš, vieš si zrátať koľko ťa bude stáť bývanie, doprava, jedlo zistíš po mesiaci koľko zješ sama... či doteraz si nepracovala a všetko platil partner?

@sissy27 100€ mesačne náklady za byt paráda a to kde ?

denithestrange1993
27. nov 2025

@anonym_autor toto je zas uplne neadekvatna otazka,kazdy ma ine prijmy,ine vydavky,inu bytovu situaciu,aj to ci mas/nemas auto,drahe konicky,stravujes sa doma vs menucka zavazi. Neporovnavaj sa s nikym. Za mna ked mas prijem aspon okolo 900-1000 v cistom tak vyzijes takmer kdekolvek.

sissy27
27. nov 2025
@maury

@sissy27 100€ mesačne náklady za byt paráda a to kde ?

@maury ty nebudes najostrejsia ceruzka v krabicke, ze? 🥲 to bol taky ilustracny priklad. Ale v zasade to nie je nerealne, vsetko zalezi od velkosti bytu/ domu a ako je vyriesene zateplenie, kurenie atd.

evansova
27. nov 2025

@anonym_autor Zakryjes sa takou perinou akú máš. Dá sa vyžiť aj z mála, len treba dobre zvážiť na co a koľko minas.

vlado19822
27. nov 2025

@anonym_autor nájdi si chlapa ,zaloz si rodinu a nerieš čo bude ale ži

anonym_979c04
27. nov 2025

Nikdy som nemala frajera z financnych dovodov, vacsinu zivota som bola sama a zvladala som to. Prijem mam 1500+400, mam byt na hypoteku, starsie auto a vychadzam v pohode. No ja nepotrebujem luxusny zivot ani znackove veci.

maury
27. nov 2025
@sissy27

@maury ty nebudes najostrejsia ceruzka v krabicke, ze? 🥲 to bol taky ilustracny priklad. Ale v zasade to nie je nerealne, vsetko zalezi od velkosti bytu/ domu a ako je vyriesene zateplenie, kurenie atd.

@sissy27 to bola normálna otázka, či niekto platí 100 EUR náklady za byt napríklad do bytového fondu, či o takom vies. Ty ostrá ceruzka.

sissy27
27. nov 2025
@maury

@sissy27 to bola normálna otázka, či niekto platí 100 EUR náklady za byt napríklad do bytového fondu, či o takom vies. Ty ostrá ceruzka.

@maury áno, sú ľudia, ktorí platia 100€ mesačne ako náklady na bývanie do bytového fondu.

lopka1313
29. nov 2025

Ja mam povinne platby bez telefonu, stravy, drogerie a zabavy nieco malo cez 900 eur. Vedelo by to byt menej, ale je tam hypo aj nejake dlhodobe sporenie. Prijem mam cca 1600 (vyplata+bocny prijem). Zvladam. A dovolim si cca 300 eur mesacne aj na "hluposti" pouzit (knihy, somarinky a tak). Podla mna sa da. Ale velmi zalezi od toho, ake mas naroky a kolko Ta stoji byvanie

anonym_a8e3f6
3. dec 2025

@anonym_autor vydavky cca 1500- 2000..prijem 2500..v poho.