icon

Ako predĺžiť občiansky preukaz v Galante?

2. jan 2025

Ahojte dievčatá a šťastný nový rok. Prosím vás čaká ma predĺženie OP ako to teraz funguje v Galante? Zmenilo sa niečo? Môžem aj bez termínu prísť a tam si vyčkať na rad? Treba kúpiť nejakú kolonku? Bude OP s žiadosťou do 2 dní aj do tých 2 dní hotový? Ďakujem

maranco
2. jan 2025

Môžeš urobiť rezerváciu https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/... môžeš aj čakať v rade.
Predĺženie OP do 30 dní je bezplatne, zvyčajne urobia do 3 týždňov.
Podanie žiadosti o vydanie občianskeho preukazu urýchlene do dvoch pracovných dní na žiadosť žiadateľa 20 €

autor
2. jan 2025

@maranco ale ten do 2 dní bude aj do 2 dní hotový?

niekto2hy
2. jan 2025

To zistis na urade - podla toho zaplatis.

autor
2. jan 2025

@niekto2hy zaplatiť nie je problém ja lebo chcem vedieť či do tých 2 d aj dodržia. Preto sa pýtam lebo viac čakať nemôžem a snáď sa niekto ozve kto v poslednom čase vybavoval a vie

autor
2. jan 2025

* ja len chcem vedieť

maranco
2. jan 2025

áno dodržia, nie je dôvod aby nedodržali, aj zrýchlené pasy v lete dodržiavali

niekto2hy
2. jan 2025

A mas problem ist zajtra na policiu? Minule som si bol vybavovat pas,pockal som mozno 30min a bol som na rade.. A tie dni rataju pracovne.

autor
2. jan 2025

@maranco ďakujem toto som chcela vedieť to mi je dôležité 👍

autor
2. jan 2025

@niekto2hy nie nemám, nemám ani problém tam vyčkať na svoj rad len mne je dôležité vedieť či tie 2 d aj dodržia to je vše a či sa niečo zmenilo. Ale čo by bolo keby ľudia dávali odpovede A na otázku A ze? Ďakujem

maranco
2. jan 2025

Ešte prezraď prečo ho nutne potrebuješ do 2 dní cestuješ mimo Slovenska?
Lebo predĺžiť OP sa dalo už pol roka pred skončením platnosti.

autor
2. jan 2025

@maranco pretože žijem mimo slovenska ja viem ze pol roka predtým sa už dá

niekto2hy
2. jan 2025

A predlzenie OP sa nerobi,vyraba sa novy.

autor
2. jan 2025

@niekto2hy áno ale robí sa predĺženie platnosti 🙈 to mi je jasne že sa nový urobí . Nie som na hlavu aby som si myslela že mi na starom len zmenia dátum 🤦‍♀️

maranco
2. jan 2025

Potom si aktivuj aplikáciu https://ep.slovensko.sk/ môžeš vybavovať niektoré úrady na diaľku

niekto2hy
2. jan 2025

@maranco Len musi mat citacku OP a musi nainstalovat ovladaci SW.

autor
2. jan 2025

@maranco ďakujem za tip 👍

maranco
2. jan 2025

@niekto2hy môžeš aktivovať u hocikoho kto už používa čítačku,
už dlho sľubujú že bude aktivácia aj bez čítačky cez NFC ale stále nič

niekto2hy
2. jan 2025

@maranco Taketo veci si riesim skor na osobnom PC,NTB.A okrem toho, nie vsetko sa da riesit bez vlozeneho OP.

maranco
2. jan 2025

@niekto2hy minimálne vie čítať/písať listy úradom, pozerať zdravotnú knižku, sociálnu poisťovňu ale na prepis auta už potrebuje čítačku