icon

Materská škôlka Clementisove sady Galanta

aivlis1118
8. máj 2020

Dobrý deň prosím vás niesom z Galanty ale chystáme sa tam presťahovať a dieťa dať do škôlky chcem sa spýtať či škôlka Clementisove sady je len sú skromná alebo aj obyčajná a koľko sa platí ďakujem.

mata1001
9. máj 2020

Ano je aj štatna.

aivlis1118
autor
9. máj 2020

@mata1001 ďakujem 🙂 a myslíte že zoberú aj 32 mesačne dieťa do tej štátnej?

mogaa
9. máj 2020

@aivlis1118 prepáč ale to ti nikto nepovie😉najskôr sa budú brať 3-ročné deti a napr.deti čo majú v škôlke už súrodencov a až potom ostatné mladšie deti....takže záleží od počtu a veku prihásených detí.....my riešime toto isté, ale malá je januárová...takže je prihlásená aj v súkromnej škôlke a aj v štátnych škôlkach....treba si dať žiadosti do viacerých škôlok, veľmi si vyberať nemôžeš lebo tých že dieťa nemá 3roky je malá pravdepodobnosť že ho zoberú do štátnej škôlky, takže ak musíš do práce treba dať prihlášku aj do súkromnej....prvé 3-4mesiace je dieťa aj tak stále choré(naša do tej súkromnej už chodila)takže bude dobre že ešte si doma lebo bude bývať chorá...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
aivlis1118
autor
9. máj 2020

@bambulienka25 no v septembri bude mať 32m

aivlis1118
autor
9. máj 2020

@mogaa no ja zatiaľ robotu nemám neriešim ju kým nebudeme mať škôlku istu ale asi dám aj do súkromnej a clementisove sady sú jediná súkromná v Galante prosím? Naša je tiež 1.1. Narodená takže 1.1.2021 bude mať už 3 roky tak asi dovtedy to budeme riešiť súkromnou školskou. Ďakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
mata1001
9. máj 2020

@aivlis1118 podla mna najprv beru predskolakov, potom 4rocnych a potom 3 rocnych( ktorí uz dovrsili 3roky) ked ostane miesto, tak beru aj mladsie deti,ale tiez podla datumu narodenia...

mogaa
9. máj 2020

@aivlis1118 potom určite aj súkromnú + počítaj s tým že v prebehu roku je výnimočné ak sa uvolní v škôlke miesto, takže je veľmi pravdepodobné že ak sa ti dieťa nedostane do štátne škôlky v septembri, tak sa nedostane už celý rok lebo bude plný počet - ten sa naplní v septembri a je len náhoda že niektoré dieťa zoberú zo škôlky z dôvodu chorobnosti alebo sa niekto odsťahuje...ešte v septembri je nádej že sa nejaké miesta uvolnia, lebo veľa rodičov dáva žiadosti do viacerých škôlok....v súkromných niekedy berú aj počas roka ale v štátnych väčšinou nie...naša je 5.1 - chodila do tej súkromnej od novembra - november dokopy 5 dní v škôlke, december detto 5 dní v škôlke - ostatné dni stále chorá - v januári nastúpila od polovice januára a to už bolo dobre až do marca keby sa škôlky zavreli...takže tie prvé mesiace skôr počítaj že bude aj dobré ak budeš doma, lebo dieťa si potrebuje tými chorobami a bacilami prejsť...

aivlis1118
autor
9. máj 2020

@mogaa ďakujem za radu 🙂

aivlis1118
autor
9. máj 2020

@mogaa no tým že deti prídu do škôlky a sú choré rátam no uvidím

mogaa
9. máj 2020

@aivlis1118 ono ideálne by bolo ak by ju zobrali do hociktorej štátnej škôlky,lebo aj keby bola chorlavá necháš ju mesiac dva doma a znovu ju dáš do škôlky....v tej súkromnej je to už horšie lebo platíš 300-400eur a dieťa ti nakoniec je viac doma ako v škôlke....ale reálne je malá pravdepodobnosť že januárové dieťa zoberú pred tretím rokom - väčšinou berú ešte septembrové a októbrové, výnimočne novembrové deti....ak sa dá prihlás ju do okrajovej časti mesta alebo do blízkej dediny - tam je najväčšia pravdepodobnosť že budú brať aj mladšie deti

aivlis1118
autor
9. máj 2020

@mogaa v okrajovej časti mesta sú ktoré škôlky

mogaa
9. máj 2020

@aivlis1118 neviem ja nie som z Galanty ale zo Serede - len všade je to to isté....dokonca v BA v niektorých škôlkach niekedy nezoberú ani deti čo už mali 3roky - vždy to záleží od počtu volných miest a počtu detí - deti pod

mogaa
9. máj 2020

@aivlis1118 deti pod 3roky sa berú ako posledné a aj to skôr zoberú dieťa ktoré tam má už súrodenca

veronika1290
10. máj 2020

@bambulienka25 akože nie je to jedno čo napíše mesiace alebo roky ,

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
veronika1290
10. máj 2020

@bambulienka25 jasné keď sa jedná už o väčšie dieťa tak treba roky ale zas 2,5rocne dieťa sa dá ešte napísať aj v mesiacoch.😀

aivlis1118
autor
10. máj 2020

@bambulienka25 Bol to môj prvý príspevok na modrom koníku, nebojte sa aj posledný. Chcela som len upresniť
o ako staré dieťa sa jedná. Ďakujem tým čo mi odpovedali a pomohli .😊

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
pallacinka29
29. máj 2020

@mogaa v niektorych a niekedy...? skoro vo vsetkych a takmer nikdy... 3 r. dieta v statnej skolke v BA je skoro utopia

mogaa
30. máj 2020

@pallacinka29 pýtala sa na škôlku v Galante.....ja bývam v Seredi a tu pri troche šťastia zoberú aj mladšie dieťa...ak je silný ročník tak nie, ale sú aj slabšie roky, keď ej menej detí a vtedy berú aj mladšie ako trojročné - ešte narodené september - november