Odporúčania na slovenské škôlky v Galante a okolí
Zdravim, riešil niekto už situaciu ohladom škôlky, ze v dedine je len Maďarska a chce dať do Slovenskej? Aku škôlku odporúčate Galanta a okolie alebo kam ste nakoniec svoje dieta dali? Ďakujem
@leveta no mala ma zatial len 2 roky. No a nastup by som chcela od februara kedze vtedy dovrsi 3 roky.
@kykuska17 toto si tiež zistí, lebo niektoré škôlky neberú v priebehu roka ale len na začiatku. Niektoré len na začiatku a od polroka. Sú aj také čo v mesiac 3r, ale v okolí GA nie som si istá či taká je, možno niekto poradí ešte
a kam patrite podla TP?
a kam patrite podla TP?
@mamina7070 ja myslím, ze patria do obce, kde je len maďarská skolka, podľa toho čo píše.. ale mala by patriť do najbližšej obce, kde je slovenská skolka, teda to si myslím ja.
@mamina7070 ja myslím, ze patria do obce, kde je len maďarská skolka, podľa toho čo píše.. ale mala by patriť do najbližšej obce, kde je slovenská skolka, teda to si myslím ja.
@sandra49 ved preto sa pytam my sme tiez okres galanta mame len slovensku skolku zasa proste podla tp treba riesit
@sandra49 ved preto sa pytam my sme tiez okres galanta mame len slovensku skolku zasa proste podla tp treba riesit
@mamina7070 určite.. pripadne sa spýtať na obecnom úrade, kde jej zoberú slovenské dieta ak je obec veľmi maďarská.
@sandra49 nie je to tak. My máme tiež len madarsku, a mne povedať na obci nevedeli, riešila som to na Upsvar, už je to dlhšie, ale niečo také, že zriaďovateľ (obec) musí podpísať nejaké VZN na základe ktorého patríme do tej danej (SVK) škôlky nakoľko oficiálne patríme hocijak do maďarskej bez ohľadu na to či dieťa vôbec vie pol slova maďarsky. Nie je to automaticky, že patríme do najblizsej slovenskej.
@sandra49 nie je to tak. My máme tiež len madarsku, a mne povedať na obci nevedeli, riešila som to na Upsvar, už je to dlhšie, ale niečo také, že zriaďovateľ (obec) musí podpísať nejaké VZN na základe ktorého patríme do tej danej (SVK) škôlky nakoľko oficiálne patríme hocijak do maďarskej bez ohľadu na to či dieťa vôbec vie pol slova maďarsky. Nie je to automaticky, že patríme do najblizsej slovenskej.
@leveta inak to je teda riadne nefer.. fakt...akože žijeme na Slovensku a aby slovak nemal kam dat dieťa lebo si vybral žiť v obci na Slovensku, ktorá je pomadarcena...hrozne..a to nemám nič proti Maďarom, sama som vyrastala v Šalskom okrese a na strednu som chodila do Galanty a aj teraz bývam v maďarskom okrese ale toto fakt nepochopím...dieťa mi chodí do maďarskej škôlky v obci ale je na 70% slovenská, keďže je veľa slovenských detí..
a kam patrite podla TP?
@mamina7070 TP máme vo Vozokanoch okres Galanta a najbližšia slovenská škôlka je v Hornych Salibach alebo tuším Košúty. V Mostovej i v Čiernom Brode maďarská škôlka.
@mamina7070 TP máme vo Vozokanoch okres Galanta a najbližšia slovenská škôlka je v Hornych Salibach alebo tuším Košúty. V Mostovej i v Čiernom Brode maďarská škôlka.
@kykuska17 tie Saliby by som skúsila, je to veľká obec, neviem či ešte je tá istá, ale veľmi milá pani riaditeľka tam bola, a tam plbrali aj menšie deti a aj v priebehu roka (neviem či aj mimo obec). A teda ak si rozhodnutá už kam by si ju potom dávala aj do školy, išla by som rovno tým smerom. Košúty sa mi zdajú ďalej, a tiež škola tam potom je len prvý stupeň. Nad Dunajskou alebo Šalou, ak máš možnosť cestovať, by som tiež premýšľala. Ako do menších dedin
My sme z Ga . V septembri bude mať dcéra 3 roky.. nezobrali ju pretože tento rok je strašne veľa deti . Ponúkli nám Mš Váhovce . Zobrali nás s radosťou , triedy sú Slovenské aj maďarské . Za nás veľmi sympatické zariadenie aj pani riaditeľka. Uvidíme od septembra 🙂
Dobrý deň, má prosím niekto skúsenosti so školkou Svetluska? Dakujem

Koľko má dieťa rokov? Lebo v ga ti nevezmú 3r z okolia nikde a nie že si vybrať.