Ako sa naučím háčkovať?
Ahojte prosím vás už dlhšie ma to tak ťahá. Je ťažké sa to naučiť? Veľmi sa mi páčia háčkované vecičky ale som taký umelecký antitalent. Zvládne sa to naučiť každý kto má chuť a čas? 🌸 Ako ste začali a ako dlho vám trvalo kým ste uhackovali niečo ozajstné?
podľa videí sa naučíš - teda, mohla by si, pokiaľ fakt vážne nie si total nemehlo ... ale také drobné finesy, to by ti mohol niekto ukázať - ako nesťahovať priveľmi očká - alebo naopak, ako ich nemať priveľmi voľné ... alebo ak by ti to nemal kto ukázať, tak len skúšať sama - a robiť si vzorky - veľa vzoriek - neháčkovať hneď niečo použiteľné, ale skúšať na vzorkách 10x10 cm (alebo aj 15x15) ako sa správa utiahnuté očko a ako voľné ...
Je tu skupina Hačkopletky. Rady poradia.
Odporúčam youtube videá. Podľa toho a plus háčkuješ a páraš a stále dookola 🤪
Ja som teraz vypárala 2 týždňovú robotu a idem odznova 🤷♀️
Prajem pevné nervy.
Youtube to istí - toľko návodov na hačkovanie
jasné, ja som sa naučila sama z internetu. na začiatok treba správnu veľkosť háčika a dobrú priadzu, ktorá sa nechlpí a nerobí zbytočné problémy začiatočníkom. U mňa háčik 2,5 alebo 3 a bavlnená priadza Camilla (alebo jej podobné). Keď už to dostaneš do ruky tak je jedno, či robíš s vlnou alebo aj inými priadzami.
Ja som sa naucila z youtube videi, hackovala som zaroven s nimi, ak bolo treba stopla som, vratila…na zaciatok je super hrubsia vlna a vacsi hacik, bude ta motivovat ako to pribuda a teraz ideal na hrubsiu zimnu ciapku. Urcite vsak nekupuj chlpatu vlnu, ale nieco hladke, aby sa ti to “nezamuchlalo” a nemylilo ta to. A tiez nic co ma akoby viac pramenov ze to mozes “rozmotat ako syrove korbaciky” (prirovnanie, neberte doslova) lebo s takou sa na zaciatok tazko robi.
Moja prva vec bol sal, ciapka, potom som robila par jednoduchsich hraciek, ale s tym sa mi nechcelo dalej piplat, tak som presedlala na deky, kosiky, ciapky a vankuse, co je prakticky asi najjednoduchsie. Ale aj tam vzdy mozes skusat nove vzory a tak. A obcas si urob pauzu ak ta to prilis chyti, ja som si odpalila laket ked som to jednu dobu trosku prehnala 😂
Ja som sa naucila hackovat podla videi na youtube. Dobre videa pre zaciatocnikov ma napr Domicrochet. Na zaciatok na ucenie su najvodnejsie ciapoky, dekoracie, detske veci... postupne sa naucis.
Ja zvladam kreativne veci, aj vysivat, ale hackovat a strikovat nie. Mna to aj mama ucila, ale ja sa tam vzdy nejak zamotam a potom to vzdam. Tiez som skusala podla videi, lebo to vyzera lahko. Tym nechcem povedat, ze to nezvladnes, ale ze ja na to asi nemam bunky. Skusala som to viackrat a velmi sa mi pacia tie hackovane, strikovane veci.
@anonym_autor ja som sa tiez ucila z videi - najskor hackovane kosicky z trickovlny - vacsi hacik a postupne som prechadzala na jemnejsie prace - hracky, satky...
ja som sa ucila z videi, neviem preco ale v slovencine som tomu vobec nerozumela, uhackovala som deku asi po 2 dnoch 🙂
ja som taka ze co si zmyslim to aj idem spravit takze sa ucim aj za behu
@anonym_autor Ucila som sa z videi. Pozri youtube napr.domicrochet ma vynikajuce videa,krok za krokom vsetko ukazuje. Napr.si najdi,co chces hackovat a hackuj podla videa. Kedykolvek ho mozes vratit spat alebo zastavit,ked nestihas alebo nechapes ako to urobila,len vratis spat video a pozeras.
Ja som sa ucila tiez podla YouTube-Domicrochet. Ked sa ma to snazila naucit známa osobne nic som nechápala. Z videa som to pochopila hneď. Akurát upozorňujem,je to PRUDKO NÁVYKOVÉ!🤣 Ja som rok po intenzivnom háčkovaní skocila na pletenie a to už bola konečná, som v tom az po uši 🤣
V podstate všetko som sa ucila z YouTube-šiť,pliesť,hackovat,vyšívať,maľovať na salky,tvoriť z polymerovej hmoty....za mna top učiteľ ☺️
´ked si z nitry naucim osobne🙂
@anonym_autor pokial nie si lavacka tak prve video na youtube. Ak ano, musis hladat lavoruke 😆
Ja som sa naučila háčkovať z YouTube videií
@anonym_autor pozri na youtube videá

@anonym_autor jasne ze ano
Ja som sa ucila od pani ktora vedela hackovat .ten uplny zaklad a uz podla videii a schem som hackovala vselico.teraz je kopu videii kde je krasne spomalene vdiiet ako sa co robi.je tu aj skupinka urcite zeny poradia