Najlepšia obnitkovačka na domáce šitie
Ahojte, prosím poraďte dobrú obnitkovacku na doma. Ešte som žiadnu nemala a ceny su rôzne. Budem šit len pre vlastnú potrebu. S ktorou ste vy spokojne? Ďakujem všetkým za odpovede 🙂.
Info z googla:
* Brother: Sú známe svojou spoľahlivosťou a dobrou cenou. Modely ako Brother M343D alebo Brother 2104D sú obľúbené pre ich jednoduché použitie a dobrý pomer cena/výkon. Ponúkajú diferenciálne podávanie a sú vhodné aj pre začiatočníkov.
* Janome: Značka Janome je tiež veľmi rešpektovaná pre kvalitu svojich overlockov, najmä pre ich spoľahlivé diferenciálne podávanie. Modely ako Janome 990D sú dobrou voľbou.
* Singer: Ponúkajú cenovo dostupné overlocky, napríklad Singer S0235, ktoré sú vhodné pre začiatočníkov a občasné domáce šitie.
* Veritas: Modely ako Veritas 1330 Elastica sú tiež populárne pre domáce použitie s dobrou funkčnou výbavou.
* Pfaff: Modely ako Pfaff Hobbylock 2.5 sú vyššou kategóriou, ponúkajú vynikajúcunedosiahne kvalitu pravého overlocku.
Asi by som kupila Janome alebo Babylock. Ale mam od maminy Staru 30 rocnu Toyotu a na "obnitkovanie" je dobra, taky rolovany lem napriklad nevie bez vymeny stehovej dosky, patky. Ale ak naozaj chces daco na zaciatok, tak si kup Janome, Ladu chvalia - tam neslapnes vedla. Od Singeru by som nebrala ziadny stroj, napriklad.
Asi by som kupila Janome alebo Babylock. Ale mam od maminy Staru 30 rocnu Toyotu a na "obnitkovanie" je dobra, taky rolovany lem napriklad nevie bez vymeny stehovej dosky, patky. Ale ak naozaj chces daco na zaciatok, tak si kup Janome, Ladu chvalia - tam neslapnes vedla. Od Singeru by som nebrala ziadny stroj, napriklad.
@nevenka
ahoj a prečo od singel nie? Tie boli kedysi naj, či?
@nevenka
ahoj a prečo od singel nie? Tie boli kedysi naj, či?
@svetlonos pretože singer má plastové súčiastky, nič na dlhšie vydržanie. Kupuj s kovovými, šijací stroj mám janome, overlock mám Brother. Roky a zatiaľ všetko klape, ale šijem len hoby pre seba a deti. Obnitkovávačka neviem čo je, tiež overlock?
@svetlonos pretože singer má plastové súčiastky, nič na dlhšie vydržanie. Kupuj s kovovými, šijací stroj mám janome, overlock mám Brother. Roky a zatiaľ všetko klape, ale šijem len hoby pre seba a deti. Obnitkovávačka neviem čo je, tiež overlock?
@ekira1
ano obnitkovacka je overloock. Ďakujem za vysvetlenie.
@dskjhfdlkdjhl
@anonym_0445c0
@nevenka
@ekira1
dievčatá, ďakujem vám veľmi pekne za vaše dobre rady a skúsenosti. Sice ste mi zrušili ilúzie o obnitkivacke do 250e 😄 ale dám na vás a rozhodnem sa pre jeden z vami spomenutých modelov.
Prajem vám pekný den/ večer a veľa radosti pri sítí 🙂

@svetlonos Keby som si teraz kupovala, tak idem do znacky Janome-dobra kvalita za rozumnu cenu.