icon

Najlepšia obnitkovačka na domáce šitie

svetlonos
8. júl 2025

Ahojte, prosím poraďte dobrú obnitkovacku na doma. Ešte som žiadnu nemala a ceny su rôzne. Budem šit len pre vlastnú potrebu. S ktorou ste vy spokojne? Ďakujem všetkým za odpovede 🙂.

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2025

@svetlonos Keby som si teraz kupovala, tak idem do znacky Janome-dobra kvalita za rozumnu cenu.

anonym_0445c0
8. júl 2025

Info z googla:
* Brother: Sú známe svojou spoľahlivosťou a dobrou cenou. Modely ako Brother M343D alebo Brother 2104D sú obľúbené pre ich jednoduché použitie a dobrý pomer cena/výkon. Ponúkajú diferenciálne podávanie a sú vhodné aj pre začiatočníkov.
* Janome: Značka Janome je tiež veľmi rešpektovaná pre kvalitu svojich overlockov, najmä pre ich spoľahlivé diferenciálne podávanie. Modely ako Janome 990D sú dobrou voľbou.
* Singer: Ponúkajú cenovo dostupné overlocky, napríklad Singer S0235, ktoré sú vhodné pre začiatočníkov a občasné domáce šitie.
* Veritas: Modely ako Veritas 1330 Elastica sú tiež populárne pre domáce použitie s dobrou funkčnou výbavou.
* Pfaff: Modely ako Pfaff Hobbylock 2.5 sú vyššou kategóriou, ponúkajú vynikajúcunedosiahne kvalitu pravého overlocku.

nevenka
8. júl 2025

Asi by som kupila Janome alebo Babylock. Ale mam od maminy Staru 30 rocnu Toyotu a na "obnitkovanie" je dobra, taky rolovany lem napriklad nevie bez vymeny stehovej dosky, patky. Ale ak naozaj chces daco na zaciatok, tak si kup Janome, Ladu chvalia - tam neslapnes vedla. Od Singeru by som nebrala ziadny stroj, napriklad.

svetlonos
autor
10. júl 2025
@nevenka

Asi by som kupila Janome alebo Babylock. Ale mam od maminy Staru 30 rocnu Toyotu a na "obnitkovanie" je dobra, taky rolovany lem napriklad nevie bez vymeny stehovej dosky, patky. Ale ak naozaj chces daco na zaciatok, tak si kup Janome, Ladu chvalia - tam neslapnes vedla. Od Singeru by som nebrala ziadny stroj, napriklad.

@nevenka
ahoj a prečo od singel nie? Tie boli kedysi naj, či?

ekira1
12. júl 2025
@svetlonos

@nevenka
ahoj a prečo od singel nie? Tie boli kedysi naj, či?

@svetlonos pretože singer má plastové súčiastky, nič na dlhšie vydržanie. Kupuj s kovovými, šijací stroj mám janome, overlock mám Brother. Roky a zatiaľ všetko klape, ale šijem len hoby pre seba a deti. Obnitkovávačka neviem čo je, tiež overlock?

svetlonos
autor
12. júl 2025
@ekira1

@svetlonos pretože singer má plastové súčiastky, nič na dlhšie vydržanie. Kupuj s kovovými, šijací stroj mám janome, overlock mám Brother. Roky a zatiaľ všetko klape, ale šijem len hoby pre seba a deti. Obnitkovávačka neviem čo je, tiež overlock?

@ekira1
ano obnitkovacka je overloock. Ďakujem za vysvetlenie.

svetlonos
autor
24. júl 2025
@ekira1

@dskjhfdlkdjhl
@anonym_0445c0
@nevenka
@ekira1
dievčatá, ďakujem vám veľmi pekne za vaše dobre rady a skúsenosti. Sice ste mi zrušili ilúzie o obnitkivacke do 250e 😄 ale dám na vás a rozhodnem sa pre jeden z vami spomenutých modelov.
Prajem vám pekný den/ večer a veľa radosti pri sítí 🙂