icon

Prečo šijací stroj ťahá niť pri šití?

18. máj 2025

Ahojte,
Žienky čo siete, neviete mi poradiť prečo mi stroj robí toto? Akoby povytahoval niť?

Prečo šijací stroj ťahá niť pri šití?
isis234
18. máj 2025

Pozri spodnú cievku. Máš tam malý šroubovák, Alebo treba utiahnuť alebo povoliť šroub.
Ak ti to robí hore, tak máš zle napnutú hornú niť.. Máš rovnako nadstavenú niť hore i zo spodu?

autor
18. máj 2025
@isis234

Pozri spodnú cievku. Máš tam malý šroubovák, Alebo treba utiahnuť alebo povoliť šroub.
Ak ti to robí hore, tak máš zle napnutú hornú niť.. Máš rovnako nadstavenú niť hore i zo spodu?

@isis234 ja nevieeem 😁

autor
18. máj 2025
@isis234

autor
18. máj 2025
@isis234

biba_18
18. máj 2025

1. mala by si ho vyčistiť
2. hore aj dole by si mala mať rovnakú niť
3. kde to robí - smerom hore alebo smarom dole ti to ťahá? podľa toho treba zmeniť napatie nite…

aniele
18. máj 2025

Tak, ako písala @biba_18.
To koliesko vľavo hore by malo regulovať napätie vrchnej nite (vychádza mi to tak logicky). Ideálne je nastavenie vždy v strede číselného spektra. Najnižšie číslo = najnižšie napätie.

aurelia2000
18. máj 2025

Ja myslím, že ešte máš aj nevhodnú ihlu, buď tupu alebo hrubú.

refly
18. máj 2025

Stroje vedia toto robiť aj keď majú nekvalitnú niť. Raz som kúpila v Tedy vôbec ju ten stroj nechcel...
Ale riešenie Vám takto nikto nepovie... Treba to vyvliecť a navliecť znova. Vyskúšať inú niť/ihlu/látku. Pofidlať sa s pnutím....

mk1111111111
18. máj 2025

Mne to robi, ak mam hornu nit volnu, teda, nikde zle prevlecenu

isis234
18. máj 2025

otvor to koliesko, z ľava je malá páka, pritiahni to k sebe, a vyber. skús odmotať niť,, ak ak odvíja rýchlo, treba šroub dotiahnuť. Ak iste ťažšie, niť je napnutá, tak trochu povol. Ked to otvoríš, z hora je šroub
vľavo hore máš č. 5 a vpravo č. 2. Mala by si to mať približne rovnako

isis234
18. máj 2025
@refly

Stroje vedia toto robiť aj keď majú nekvalitnú niť. Raz som kúpila v Tedy vôbec ju ten stroj nechcel...
Ale riešenie Vám takto nikto nepovie... Treba to vyvliecť a navliecť znova. Vyskúšať inú niť/ihlu/látku. Pofidlať sa s pnutím....

@refly nite len z galantérky, tie ostatné obchodíky- silon- to nei je dobré, jedine tak na ručné zašívanie
Ako písané vyššie, aj ihla musí byť primeraná k látke.. Tenká látka, ihla č, 70 a hrubšie látky 90
Predtým ako pôjdeš šiť látku, vyskúšaj nadstavenie stroja na nejakom zbytku látky.
Ja tiež keď už nešijem, dám pod ihlu kúsok látky .

nevenka
18. máj 2025

A ak to mas uplet, tak ihla na jersey, ball point, nie ostra na tkaniny, ziadna univerzal. Ale niekde je asi zle navlecene a mozno zbytky nite niekde v dolnom chapaci, to treba niekedy aj x krat pozriet, navliect, to je zakon schvalnosti.
Ja teraz bojujem s coverlockom, to je este len na nervy....
😵‍💫

isis234
18. máj 2025

Pribalená by mala byť i malá kefka.. Ten člnok pod ihlou očistiť.
Zistila osm, že keď je teplo v byte, musím častejšie namastiť. Len potom na zbytku látky poprešívať pár krát, aby olej nezostal na látke z ktorej chceme šiť niečo

moonlight1210
16. jún 2025

Za mna bude problem v ihle.

Ja vsak testujem latku pred sitim tak, ze odstrihnem pruzok latky, prelozim ho tolkokrat, kolko bude na zalozke prelozeny, a tak ho presivam a doladujem napnutie niti. Pripadne dam inu ihlu, inu nit.
Vyhybam sa polyesterovym, tie vedia bud viac klzat (ze sa jedna z nich odvija rychlejsie a bud sa to zauzli, alebo povoli napatie niti), alebo este lepsie sa prestanu odvijat dost rychlo a nariasia mi steh.

isis234
16. jún 2025
@moonlight1210

Za mna bude problem v ihle.

Ja vsak testujem latku pred sitim tak, ze odstrihnem pruzok latky, prelozim ho tolkokrat, kolko bude na zalozke prelozeny, a tak ho presivam a doladujem napnutie niti. Pripadne dam inu ihlu, inu nit.
Vyhybam sa polyesterovym, tie vedia bud viac klzat (ze sa jedna z nich odvija rychlejsie a bud sa to zauzli, alebo povoli napatie niti), alebo este lepsie sa prestanu odvijat dost rychlo a nariasia mi steh.

@moonlight1210 dobrý nápad s tým testom látky, pred šitím