icon

Uživí vás krajčírstvo alebo handmade tvorba?

20. jan 2024

Baby,ktore ste krajcirky pripadne ine handmade,uzivi vas to?Ci aspon viete tym prispiet do rodinneho rozpoctu?Asi pred 15rokmi sa mi darilo,potom prisli deti a nechala som to tak.Onedlho mi skonci materska,manzel ma navnadil,nech sa k tomu vratim,nemusi to byt vysoky zarobok,aspon do tych 500€ je realne zarobit?

alickapusinka
20. jan 2024

Tak ale to už budeš musieť prejsť na živnosť. Služby krajčírky sú drahé lebo ak zips stoji zašitie 15 eur do vetrovky tak radšej sú ľudia že sa to neoplatí a kúpia novu. Pred 15 rokmi bola úplne iná situácia teraz je iná. Neznášam plytvať oblečením ja mám popri práci secondhand a vždy sa snažím všetko recyklovať aby sa to dalo predať. Ale sú ľudia namiesto toho aby to dali opraviť kúpia nové. Elektrika drahá zips robota ak by si šila len tak pomáhala niekomu ale ak by si si mala založiť živnosť tam už treba aj daňové ZP a neskôr aj SP. Neviem či sa TI to oplatí. Neskúsiš nevieš.

avocmada2
20. jan 2024

Či zarobis tak ako si to predstavuješ ti poradiť neviem. Ale u nás sú 2 krajčírky. Jedna len sije na zákazku (neskracuje, nezuzuje, nevymiena zipsy....). Druhá zase robí úpravy/opravy odevov ale nesije na zákazku. Minule som tak rozmýšľala že koľko napr. takých zipsov musí vymeniť za mesiac aby všetko zaplatila a ešte mala aj z čoho žiť.....

A zase tieto úpravy oblečenia niekedy záberu viac čas ako ušiť nejaké obyčajné jednoduché šaty.

autor
20. jan 2024

@alickapusinka živnosť mám prerušenú,to stačí obnoviť. No veď to,že situácia je iná ako kedysi,nemala som problém celý rok,plesové,svadobné šaty,opravy,teraz je výhodnejšie požičať alebo kúpiť nové.A zas na luxusne veci,krásne šaty v hodnote tisíc eur od butikov sa ani náhodou nechytam.Okolie mi tlačí názor,že to pôjde a budem na seba a po svojom.A ja si myslím skôr naopak

alickapusinka
20. jan 2024

Ja mám známu ma krajčírstvo šije aj doma a má aj obchod čo šije predáva. Aj opravuje odevy ale hovorila že väčšinou ľudia majú názor že treba vyhodiť a kúpiť nove. Vravela mi že niekedy je to tak že je rada že má na odvody. A to priestor kde má prevádzku má svoj. Kúpila od mesta starú budovu a prerobila si.

alickapusinka
20. jan 2024

@avocmada2 presne tak

alabama0011
1. júl 2024

Ahoj, podarilo sa ti vratit k sitiu?

1ella1
11. júl 2024

Ahoj, ja šijem na živnosť 11 rokov nepretržite. A veru je to stále ťažšie zarobiť na zvyšujúce sa odvody, väčšinou čo zarobím dám znova do materiálov.

alabama0011
11. júl 2024

@1ella1 ahoj, sijes iba svoje veci, ci aj na objednavku? 🙂

1ella1
12. júl 2024

@alabama0011 ahoj, šijem detské veci na objednávku, na fb mám obchodík, aj tu mám, ale tu ponúkam málo.

nik370
14. apr 2025

@avocmada2 ahoj ja by som potrebovala krajčírka co šije na zákazku