Ako sa dostať urgentne k odbornej pomoci v zahraničí?
Prosim o pomoc, tip, radu... ako postupovat.. Uz niekolko mesiacov sa trapim s vaznym zdravotnym problemom, ktory sa zhorsuje, doslova zo dna na den... Na Slovensku mi lekari nepomohli, pritom nevykonali vsetky mozne dostupne vysetrenia, lebo ONI ich nepovazuju za potrebne. Namiesto poriadneho vysetrenia a predpisania MRI iba hadaju, pripadne bagatelizuju moj problem, pricom ja uz od bolesti a inych tazkosti nespim uz mesiace... Opakovane som bola na pohotovostiach, nepomohli, nevysetrili, lebo vraj nie som v ohrozeni zivota!! (Obycajnemu ozranovi, ktory si v opitosti rozbije hlavu, urobia okamzite CT-cko, ja som si ho musela vybavovat po odchode z urgentu sama, cakat na terminy, kde ma kedy budu moct vysetrit, potom sa s vysledkom znova objednat k lekarovi... NEUVERITELNE!!
Ako sa dostat urgentne k odbornej pomoci v zahranici? Myslite, ze mozem nasadnut do auta a odviezt sa do Viedne na pohotovost? Kto to zaplati? Vysetria ma tam?
Volala som uz so svojou zdravotnou poistovnou, aby mi pomohli v hladani, resp. preplateni zdravotnej pomoci v zahranici, no postup je nekonecne dlhy a skonci na schvaleni na SK na oddeleni, kde som uz aj tak bola a kde mi vobec nepomohli, MUDr prislusneho oddelenia dokonca tvrdil, ze si vymyslam a nic mi nie je... Volala som aj na Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou, ze mam urcite dat podnet, ale to su mesiace a papierovacky, kym by sa nieco pohlo.. a ja doslova bojujem den a noc s bolestami a uz sa neviem ani najest, dusim sa. Neviem ako daleko to moze zajst, uz som uplne vycerpana a pomoci som sa nedovolala! Pomohla mi jedina zena na Slovensku, nechcem teraz tu menovat, ale jedina urobila specialne vysetrenie, ktore moj problem potvrdila, aj jej terapia pomohla. Ale citim, ze stagnujem. ☹
Viete mi nikto poradit? Dakujem vopred!!
Ahoj lorka, mňa ešte napadlo, že môžeš skúsiť akupunktúru, keď už nič iné nepomôže. Môj otec bol na pár sedeniach u pána dr. vo Zvolene, alebo pri Zvolene niekde. Nespomínam si presne. Síce mal iné ťažkosti, ale veľmi mu pomohol. Ten doktor je rus. Držím palce, nech sa ti polepší. Neviem si predstaviť, že by som mala byť v tvojej koži :(
@lorka až teraz som to dočítala celé. ..
Ak ide o spasticku- krcovitu bolesť, brala si lieky na uvolnenie svalstva? Nepomohli? Ak by tam vznikol nejaký opuch- čo tak skúsiť aescin, wobenzym? A skúsiť celustneho ortopeda. Nemôže ísť o nejaké zjazvenie v tej oblasti po operácii št. žľazy?
@dorottka dakujem krasne za vsetky rady!!! ❤ pozriem si to, AJ mi nerobi problem, som vystudovana AJ a informacie tiez cerpam uz zo zahranicych stranok, ked sa na nasich nic relevantne nedozviem.. a inak ja som tiez vychodniarka zijuca v BA, na rodicovskej t.c., takze na vychod nemam problem ist, mam tam rodicov, ak sa nedopatram tu... dakujem!! 🙏
@alobalka az teraz som si precitala prispevok, nejak som ho minula... nejake lieky som skusala, ale bola som z nich neskutocne ospala. wobenzym som brala po operacii, mozno skusim znova, nie je to zly napad. no a nieco s tym pooperacnym stavom stale je, dnes to fyziatricka videla a tiez potvrdila, ze nie je to ok, ani s jazvou, ani so spazmom, ze ho tam mam. Musim dnesok rozdychat, hlavu mam plnu novych informacii... a nejak sa na to vyspat a rozhodnut sa, ktorou cestou dalej..
ahojte vsetci, ktorych vas moj problem zaujal... dnes sa na MR (ktoru mi ziaden lekar nechcel predpisat, takze ako samoplatca) potvrdila zlomenina stitnej chrupavky. som doma asi hodinu, predychavam pomedzi plac, hnev, bolesti...
@deti95060810 cauko mám otázočku na vás či sa žiada aj tak od poisťovne schválenie, aj keď si chcem vyšetrenie v zahraničí platiť sama. Vopred ďakujem

@lorka a keď teda išlo o neodbornu masáž krku, opisala by som fyzioterapeutovi nevhodnú masáž a mohol by sa vedieť vyjadriť k tvojmu problému. Alebo si zaplať konzultaciu v kúpeľoch. Aj štítna žľaza môže byť problém.