Ako si má človek vybrať ortopéda, keď na každého jedného sú nepekné recenzie?

19. jan 2023

Akoby si tí doktori robili úplne čo sa im zachce, jeden nechodí do práce, ďalší neošetrí pacientov, ďalší neinformuje, ďalší išiel operovať čo nemal, a pri každom otrasný prístup - arogancia, nezáujem, výsmech pacientovi, slovné spojenie "to nič nie je" , "treba prestať športovať" a "ja neviem čo vám je"

rešeršujem si na internete konkrétnych špecialistov ortopédov a fakt netuším či existuje niekto, kto ja neviem, keď nevie spamäti určiť diagnózu, dám mu 5min nech si to vygoogli, keď si nepamätá poučku z učebnice alebo ako sa to volalo na praxi. Ale hlavne nech problém vyrieši.

alebo keĎ som si prečítal teraz, že na súkromnej klinike sa človek nezmestí do MRI prístroja... to je neuveriteľné a odpovede kliniky, že "cez telefón nevedia určiť, či sa zmestia do prístroja" ... 😠 😀

Po lekároch som nechodil ešte veľmi, ale u ortopeda som raz bol, a teda nemam pekne spomienky na pristup... a mal som pochybnosti aj o učinosti predmetu ktory mi predpisal na používanie z pohľadu prilepšenia si zdravetnému stavu... ale zlepšilo sa to. Stále viem, že to tam je, ale už ma to pri bežnom živote neobmedzuje a nebolí tak ako predtým.
Tam, kde som bol, asi by som nespochybňoval znalosti resp. odbornosť lekára, ale prístup a ochotu... tzv. proklientský prístup. Pacient predsa nevie, čo mu je, lekár má na to nejakým spôsobom prísť. Pacient vie, iba čo ho bolí, a možno čo skrz internet sa dovtípil, že by to mohlo byť.
Čiže mal som negatívny pocit, keď som bol v ordinácií aj keď som odchádzal domov MHDčkou. Akoby mu bolo jedno, že čo mi je. ... Alebo že sú aj ťažšie prípady tak ten môj je zanedbateľný... No, ale asi tam budem musieť ísť opäť teraz s trochu iným problémom.

colsami
19. jan 2023

Nuz, ti doktori su v prvom rade ludia a su rozni. Nehadzte do jedneho vreca, ak mate zlu skusenost s jednym, chodte k druhemu. Dnes si moze clovek vybrat a ist kde sa mu zapaci.

A z druhej stranky. Ak by aj ti pacienti dostavali recenzie, viete ako by to aj z pohladu doktorov bolo?
Ten nechodi na kontrolu, ten klame doktora a vymysla si, (ako moja znama a kamaratka dr povedala "co slovo, to klamstvo" ), ten neberie lieky, ten si dokonca ani recept nevyberie, ten si vygoogli a hadat sa bude, ten je arogantny, ten nerespektuje cas objednania, ten sa sprava vecne nespokojne a ten zas arogantne.

A prepacte, po Vasich slovach o googleni a dovere k dr ktore maju vyznievat tonom, ze Vy ako clovek co to nestudoval vie viac ako hlupak co to studoval a robi s tym... Tak... Presne taky pristup je "super" a urcite kazdy dr bude nadseny 🙂
Ak nejakemu doktorovi nedoverujete, nechodte tam a najdite si ineho.

Niekedy by stacilo ako nezavisly pozorovatel sadnut si do ambulancie aby clovek videl, co dokazu aj ti pacienti stvarat v ambulanvii i pri vysetreni a AKO sa k tym doktorom spravaju. Mozno by bolo menej takychto neobjektivnych vylevov voci doktorom.
Alebo by stacilo dvihat tie telefony, s cim 80% ludi vola (cest tym 20% normalnym dotazom).

Mimochodom, nespokojny pacient hned bude na nete ociernovat ak sa mu co i len pohlad doktora znepaci... Ti spokojni recenzie davajuovela menej. Takze recenzie nieco napomoct mozu, ale niekedy su zbytocne odpudzujuce ak to pisal nejaky arogantny "malomyselny" pacient, a vobec nepoukazuju na skutocnost.

Kazda minca ma dve strany.
Ja si myslim ze je na svete a aj na nasom Slovensku, velmi vela doktorov co su profesionali, a s ludskym pristupom kde im zalezi na pacientovi. Ja zazivam zas vela takychto 😉

evica17
19. jan 2023

@colsami suhlasim s tym tvrdením, že nespokojny ludia davaju ovela ovela castejsie negativne recenzie ako ti spokojni. je to skoro vsade tak a niekedy su to take veci, že mna by to nenapadlo s ana to stazovať alebo som to u toho doktora nevnimala. u nas ortoped je starsi doktor, robi fakt pomaly a caka sa unho aj hodinu dve v cakarni, zeny v porodnici nanho kydali, nechceli ist k nemu, a pritom podla mna odbornik dobry, ale mal svoje zial uz zastranejsie postupy. my sme k nemu chodili, kedže sukromna klinika bola odruky pre mna bez auta a nechcela som platit za navstevun20 eur a bola som s nim velmi spokojna (až na to cakanie, ale tak v cakarni si dieta pokukalo, pocitalo a rychlo to ubehlo)

colsami
19. jan 2023

Kebyze mame vsetko posudzovat podla recenzii, ani len sa nikde nenajeme. Aj kazda spickova restika ci kaviaren, kde sa Vam mohlo pacit a boli ste nadseni ze date 100%, najdete take kritiky a recenzie od inych zakaznikov, ze ani neverite ze ste v rovnakom podniku.