Ako si úspešne vybrať psychológa alebo psychoterapeuta?
Ahojte. Neviem si so sebou uz dlhodobo rady, moje problemy mi uz zasahuju aj do bezneho zivota a teda asi by bolo pre mna lepsie to riesit s odborníkom, zrejme na to uz sama nestacim. Na internete je toho tak vela ze mam hrcu v krku uz len pri tom hľadaní. venujem sa hľadaniu uz nejaky tyzden a ked si predstavim ze sa budem bavit s neznamym clovekom , mam slzy na krajicku a mam aj problem skonkretizovat o co ide, ja ani neviem ake zameranie by mal psycholog/terapeut mat ( na nete sa vybera na stránkach práve podla toho a ja to proste nedokazem sformulovat mam pocit ze je to milion veci co ma tazia ale ani jednu neviem zaradit do nejakej kategorie)
ako ste si vybrali vy ? a boli ste nakoniec spokojni alebo ste vyber olutovali?
pride mi to tak zlozite ze miestami stracam chut hladat aj ked viem ze to nieje dobre... poradte prosim...
Ja som nasla cez mojra.sk, preferovala som muža, a inak som dala na sympatiu (majú tam fotky). Ale nasla som aj psychologicku, ktorá mi bola veľmi sympatická, len prave vtedy nemala volne termíny. Nemusíš to vedieť zakategorizovat, čo ťa trápi, oni sa s tým vedia poradiť aj tak.
Držím palce!
ja chodím osobne a akokoľvek budeš vyberať - je to na sympatiách a celkovo na pocite z človeka ... takže moja rada - daj na intuíciu a aj kebyže nevyberieš dobre, raz toho správneho psychológa k sebe nájdeš ...

Ja som si našla cez ksebe, lebo mi vyhovovali online sedenia… páčilo sa mi byť v pohodlí svojej postele, môcť tam zostať aj po sedení, keďže som veľa plakala atd… vieš si tam vyplniť kvíz, podľa toho aký prístup preferuješ atď a ono ti to vyhodí odporúčania, vyfiltrovať si tam vieš viac problémov, ak nevieš definovať jeden, každý tam ma profil s popisom aj foto a ja som určite dala na sympatiu aj v tomto ohľade a teda mne to vyšlo… ale nie každému sadne psychológ na prvú, no netreba to vzdávať… držím prsty, čokoľvek ťa ťaží, je super, že sa odhodlávaš to riešiť