Detský ortopéd a reumatológ na západnom Slovensku
Ahojte, hľadala som v diskusiách, ale nikdy som nenašla podobný problém...
U mojej 3 r už cca 4 mesiace pozorujem bolesti klbov, niekedy v noci, niekedy cez deň, pri telke, počas hry nie len v kľude sj ked je zaujata, alebo aj ked zaspava
pozorujem, ze povie au a chytí si klbiky ruk, kolena, členok...
Lekár odobral krv, vraj všetko ok, že máme ísť ortopedovi a na reumatologiu. Nikde však neviem nájsť ortopeda detského, ktorý by toto vyšetrovať, všade majú len termíny na vyšetrenie pre klbiky pre babatka (tie ma ok boli sme 2x ked bola babo).
Prosím niekto niečo podobné riesil so svojimi deťmi?
Viete mi odporucit nejakého ortopeda, príp.aj reumatologa? Ďakujem tisíckrát 🙏🤗
@pataja - ja mám reumu od 7. rokov a bolesť pri zápale je hrozná. Keď mal syn 9-10 rokov, stažoval sa na bolesť kĺbov. Na začiatku len členky. Väčšinou večer v posteli, niekedy aj počas dňa. Ale videla som, že sa normálne hrá a funguje. Rozmýšľala som, že reuma, ale nešlo mi do hlavy, prečo sa normálne hrá. Ja som ako dieťa pri zápale mala non-stop bolesť a obmedzený pohyb kĺbu. Bolesti mu začali cez koronu, ako sme boli doma. Postupne sa preniesli na celé telo, až nakoniec už stále o tom hovoril. U pediatričky výsledky ok. Jedine, že má málo D-čka a veľa fosforu. Dokonca aj reuma-faktor kvôli mne spravila. Bolesti pretrvavali. Bola som v kontakte telefonicky aj s reumatologičkou. Tá navrhla hospitalizáciu. Kým sa však kvôli opatreniam tam dostal, pomaly prešiel rok. A tam mu zistili celiakiu. 😲 Vravela som si, čooo? Veď brucho ho nikdy nebolelo, nikdy nemal hnačku, nezvracal....a veru, črevo nevedelo už nič tráviť poriadne a bralo si výživu z kostí. Preto mizlo D-ečko. Preto nerástol poriadne a preto ho kĺby boleli. Takže kým hľadáte reumatológa, skúste si dať urobiť krvné testy na celiakiu.

Mudr,Dunravay Podotech v Senci, alebo ma v Ba ambulanciu este