Detský plastický chirurg

sarahpeig
9. apr 2017

Dobrý večer,

prosím Vás, chcem sa spýtať či nepoznáte nejakého dobrého detského plastického chirurga. Dieťatu chceme dať odstrániť hemangion z tváričky, zároveň by sme mu chceli dať urobiť na tom mieste aj plastiku. Môže byť chirurg aj mimo Slovenska. Dieťatu je 15 mesiacov. Za každú radu ďakujem.

sunny8
9. apr 2017

My mame na krku hemangiom isla som spociatku na kozne poslali ma na neuro a dr povedala ze to zmizne samo. Bol pripad jedneho chlapca ze pod okom mal fakt velky skoro ako vajce tak to popisala dr a ze samo zmizlo. Lebo ja som tiez chcela dat odstranit tak ma odhovorila. Mojej bledne zmensuje sa takze verim ze to zmizne uplne. Vidno to ako cucflek mensi 😂 snad si nemyslia ludia ktori do toho nevidia nic zleho 😂

lukyazojka
9. apr 2017

Určite sa choďte poradiť na kliniku detskej plastickej chirurgie o postupe. Objednat sa tam na konzultaciu môžes aj po telefone, tvoja pediatrička by ti mala dať odporučenie. Skúsila by som Martin, Bratislavu , Košice. To su centra kde sú sústredené "špičky v detskej plastickej chir. " Je to ešte malé dieťa možno ti odporučia počkať, hemangiom môže vyblednúť.. ale keď vás tam už budú mať na konzultácii, daju si vas do svojej evidencie abudú vás sledovať. Presnú diagnózu by vám mal stanoviť kožný lekár alebo plastický chirurg. Nie pediater.

lolonka
10. apr 2017

@sarahpeig ...ahoj...choď na plastickú chirurgiu do Ružinova...majú tam aj detské oddelenie...bola som tam s dcérou...sú tam šikovní lekári...chodili tam ľudia z ďaleka..

sarahpeig
autor
11. apr 2017

@lukyazojka .... My máme problém ten, že mu to rastie do von, deti mu to dosť chytajú a zaujímajú sa o to, do 6 rokov ako nám hovorili že by to malo začať miznúť, si to môže rozškrabiť alebo mu to nejaké dieťa rozškrabne. Preto by sme to chceli dať odstrániť. Od kožného lekára už máme odporúčanie na chirurgické odstránenie. Len by sme chceli nejakého dobrého. Poznáš nejakých konkrétne v Martine, Bratislave alebo v Košiciach?

lukyazojka
11. apr 2017

Ano konkrétne poznám MUDr. Korňanovú na plastike v Martine.. robila som s ňou roky plastiky, aj u deti.. napr. uši.. také zákroky ktoré sú v lok . anestéze a idú do 24 hod. domov. Ale tvoj maličký bude musieť byt hospitalizovaný na odd, určite min 2-3 dni. Ak pôjdeš na hocijaké pracovisko plastickej chir, musíš ísť cez ich príjmovú ambulanciu. Tam ti povedia ako to bude prebiehať, chirurga ti určia asi oni, ak chceš niekoho konkrétneho musíš ho osobne požiadať aby sa vedeli zariadiť. Väčšinou to býva tak že sa tí lekári v rámci oddelenia akoby rozdelia kto robí aké plánované zákroky. Samozrejme nedajú robiť hemangiom pri oku dieťaťa niekomu kto s tým nemá skúsenosti. Hemangióm je spleť cievok, na tvári ho vzprať nieje práve najjednoduchšie, jazva môže bzť dosť veľká.. a dieťatko bude teraz rýchlo rásť, takže treba naozaj dobre zvážiť kedy je tá vhodná doba na odstránenie. Ale to môže zhodnotiť naozaj len odborník. A Ružinove som bola tiež síce len v rámci zvyšovania mojej kvalifikácie ... ale tiež sú tam výborní lekári.

sarahpeig
autor
2. máj 2017

Dobrý deň,

prosím Vás, chcela by som Vás poprosiť, mohli by ste mi dať sem, prípadne aj súkromne - fotky operovaného miesta? Ako to vyzeralo pred a po operácii? Prípadne by som chcela takú informáciu či tam bola aj plastika robená alebo len operácia, nevieme že aký by bol medzi tým rozdiel, možno žiadny, tak preto sa pýtam. Ďakujem velice moc. Veľmi by mi to pomohlo, nevieme sa stále rozhodnúť kam ísť.

lukyazojka
2. máj 2017

@sarahpeig Dobrý deň, to ako bude vysledne vyzerat miesto po operacii sa neda teraz naozaj ukazat alebo povedat. Je to velmi individualne a kazdy " pripad " je iny. Veľa záleži od hojivosti kože, niekto má sklon napr. k tvorbe keloidov a to sa ukaže bohužial az po zákroku. Ale vždy sa s tým dá ešte pracovat. A vždy pri odstraneni takehoto utvaru ide o operaciu..plasticku..lebo ju robi plasticky chirurg ktorý má potrebne vzdelanie, skúsenosti a pracuje na špecializovanom pracovisku. Byť Vami išla by som tam kde to mám najbližšie, na konzultáciu, myslm ža každý skúsený plasticky chirurg vám rozumne vysvetlí, co sa dá vo vašom pripade robiť, či treba počkat.., koľko bude rekonvalescencia aj to ako to bude výsledne vyzerat. Ja by som kľudne išla na viacero pracovisk na konzultaciu, aby som mala viac informácii. Ale sustredila by som sa na Martin ,Ružinov a Košice.

ada0207
11. aug 2021

@lukyazojka Dobrý večer, prosím viete mi približne povedať idem s malým osem mes. do MARTINA na plastickú chirurgiu nakoľko ma kožný vyrástok pri ušku. To budeme hospitalizovaný alebo ako to prebieha 🙏.. Viem v ambulancii mi povedia ale ja som tak už nedočkavo zvedava 🤦‍♀️. Ďakujem veľmi pekne

miravt
10. máj 2022

@ada0207 ahoj. pozerám, ze si pisala o koznom vyrastku uz davnejsie . Ako ste dopadli? Nas to teraz caka..

ada0207
10. máj 2022

@miravt ahoj, my sme boli nakoniec vBB operovany lebo bol skorší termín... V MA sme dlho čakali. Ak niečo konkrétne chceš vedieť kľudne sa pýtaj 🙂, my sme mali vyrástok na ušku.

emminkalenka
18. máj 2022

@ada0207 dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ako dlho ste boli v nemocnici?

ada0207
18. máj 2022

@emminkalenka ono to záleží odkiaľ ste, ak ste z ich mesta dva dni, my sme Mali byť tri- príchod na druhý deň operácia a na tretí deň domov ráno ale našťastie sme si to vybavili ze skoré ráno príchod a v ten deň operácia a na druhý deň domov. MA to robí lepšie u nich je len dva dni sa mi zdá...

kturacova
23. máj 2023

@ada0207 Ahoj Prosim mozem sa spytat na plastiku detsku v bb ?

kturacova
23. máj 2023

@ada0207 odporucili by ste mi detsku plastiku v martine ci bb?

vevapeto
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ada0207
23. máj 2023

@kturacova Určite Martin.... Len je tam dlhsia čakacie doba... My sme absolvovali BB lebo som to chcela mať za sebou kým bol malý aby to nevnímal tak... A Martin sa mi zdá že len po roku berie detičky.

ivancee
14. jan 2024

@ada0207 Dobrý deň, chcem sa spýtať v akom veku robili plastiku Vášmu malému???? Bol asi v celkovej anestéze Ano? My tiež potrebujeme riešiť plastiku, len každý známy doktor mi tvrdí, že je skoro to riešiť , u nás ide o estetickú vadu na tvaricke ale dosť viditeľnú a veľkú, takže to isto chcem riešiť, a vedieť čo s tým :( malý ma 10 m a tvrdia mi, že je nato skoro a narkóza je pre neho nebezpečná, ale pravdaže nepočula som to ešte z úst plastického , tak som nekludna a neviem kedy ísť 😞, za odpoved dakujem

ada0207
15. jan 2024

@ivancee v 9M a uuuuplne v pohode... Tiež sme mali na tváričke aj na rúčke.... A v narkóze bol asi 15min a dosť... Je to slabé... Robia to rýchlo.