icon

Epilepsia u psa

conspi
30. máj 2019

Je tu prosím niekto zverolekár / ka? Alebo niekto kto má bohaté skúsenosti s epilepsiou u psa? Ďakujem

Strana
z3
vanesnicol
6. feb 2023

@nmhc Aj náš berie lieky ako pre ľudí.. berie tieto
Len som chcela vedieť ci mal niekto pre psíka rovnaké, že aké mali dávkovanie. Pretože nam nastavili na 1 tbl rano.. a 1 večer ale je uplne mimo v taky čas. skúsili sme dať 1/2 ráno a 1/2 večer ale dostávala záchvaty silnejšie. A do toho aj oslepla.. už sa len trápi 😢

nmhc
7. feb 2023

@vanesnicol tuším že to boli tieto...a viem že zo začiatku sme mu dávali polku ale iba 1x do dňa a neskôr tuším celú tabletku ale tiež len 1x do dňa...náš nato, že bol epileptik tak mal vždy ukážkové výsledky ako zdravý psík.

vanesnicol
8. feb 2023

@nmhc Nám nasadili agresivnejsiu liečbu koli tomu že mala silné zachvaty... a keby sa zhorsovalo este viac mame zvýšiť na 3tbl denne.

bellanie
25. apr 2023

@karinkinamamka dobrý deň náš psík bral phenaemal a k tomu bromid draselný ako druhé antiepileptikum.

evkat13
11. jún 2024

@vanesnicol dobry vecer. Ako je na tom prosim vas psik? Ja mam takmer 14r maltezaka a par dni dozadu dostal presne tieto tbl.. No je dost mimo :( prvé dva dni bol ok a na treti den ho motalo ako opiteho.. Vykakal sa a spadol do toho co sa neudrzal.. Som z toho hotova.. Teraz je na tom trocha lepsie, ale von nechce vobec chodit, ak tak pomaly.. Uz ani nezdvihne labku ked cika.. Doma sa mu ako keby smyka na podlahe co podla mna nevladze.. Vela spi.. A strasne vela pije vody.. Mal niekto podobne priznaky? Je to všetko z tych liekov? Zajtra budem volat na veterinu preistotu.. Ma nastavenu davku 1tbl rano a 1 vecer.. Dakujem

vanesnicol
20. aug 2024

@evkat13 Dobrý deň, žiaľ museli sme ju dať uspať. Trápila sa niekoľko mesiacov. Záchvaty dostávala čoraz častejšie. A nakoniec jej tak poškodili mozog, ze oslepla, ohluchla a nevedela kto sme. Posledne dni už mala problém prijímať stravu a nemohla sa postaviť na zadné. Snažili sme sa robiť co sa dalo. Ale už keď bolo najhoršie nechceli sme aby prežívala väčšie bolesti keďže tie záchvaty boli horšie a horšie. Je mi ľúto, že prežívate to co mi naša láska tu s nami bola 12 krásnych rokov. To že veľa spi je aj zo záchvatov pretože tie velmi vyčerpávajúce. Naša to mala tak isto. Aj veľa vody pila... Nechcem strašiť treba skúsiť čokoľvek. Mozno budete prípad kedy liečba zaberie. Želám veľa šťastia.

Strana
z3