icon

Hľadám lekára pre liečbu vtáčieho hrudníka

janka0702
18. aug 2025

Hľadám lekara ktorý sa týmto zaoberá sme poslaný do Martina no zatial sa mi tam nedarí dovolať ani na email neodpisuju

fannynka
18. aug 2025

prof. MUDr. Anton Dzian, PhD. - klinika hrudnikovej chirurgie, ked som tam bola na operacii, operoval to mladej babe, lezala vedla mna

jananovotna88
18. aug 2025

My to riešime v Bratislave u MUDr Omanika

janka0702
autor
18. aug 2025
@fannynka

prof. MUDr. Anton Dzian, PhD. - klinika hrudnikovej chirurgie, ked som tam bola na operacii, operoval to mladej babe, lezala vedla mna

@fannynka kde sa nachádza

janka0702
autor
18. aug 2025
@jananovotna88

My to riešime v Bratislave u MUDr Omanika

@jananovotna88 to je dost ďaleko pre nás kolko rocne mate dieta

jananovotna88
18. aug 2025
@janka0702

@jananovotna88 to je dost ďaleko pre nás kolko rocne mate dieta

@janka0702 už staršie 15 rokov, jemu sa to začalo objavovať počas rastu približne vo veku 12,13 rokov
V predchádzajúcom prispevku som si všimla, že u vás je to 3 ročné.
Pre nás je liečba dychové cvičenia a ortopedická pomôcka (syn si robí srandu že podprsenka) a inak operácia kde sa vloží kovová pelota operačne je možná ak je po rastovom špurte.
Neviem ako sa to rieši u menších ale asi len pomôckou pokiaľ sú problémy so srdcom a dýchaním netuším.
My sme boli aj upozornený na to, že vtáčí hrudník je aj symptómom Marfanovho syndrómu čo sa u nás úplne vylúčilo

janka0702
autor
18. aug 2025
@jananovotna88

@janka0702 už staršie 15 rokov, jemu sa to začalo objavovať počas rastu približne vo veku 12,13 rokov
V predchádzajúcom prispevku som si všimla, že u vás je to 3 ročné.
Pre nás je liečba dychové cvičenia a ortopedická pomôcka (syn si robí srandu že podprsenka) a inak operácia kde sa vloží kovová pelota operačne je možná ak je po rastovom špurte.
Neviem ako sa to rieši u menších ale asi len pomôckou pokiaľ sú problémy so srdcom a dýchaním netuším.
My sme boli aj upozornený na to, že vtáčí hrudník je aj symptómom Marfanovho syndrómu čo sa u nás úplne vylúčilo

@jananovotna88 áno syn ma len 3 a pol všimla som si to len teraz detska lekárka nas poslala na ortopediu ortoped presne pomenoval toto ochorenie a ze je potrebne ist do Martina ku chirurgovi ktorý sa tým zameriava ortped povedal ze by mala stačiť ta podprsenka ako to voláte teraz sme ma normálne vystrašili

domka222
18. aug 2025
@janka0702

@jananovotna88 áno syn ma len 3 a pol všimla som si to len teraz detska lekárka nas poslala na ortopediu ortoped presne pomenoval toto ochorenie a ze je potrebne ist do Martina ku chirurgovi ktorý sa tým zameriava ortped povedal ze by mala stačiť ta podprsenka ako to voláte teraz sme ma normálne vystrašili

@janka0702 akurát pozerám, že najbližší voľný termín v MT je 17.10. Treba ísť cez stránku objednaťvysetrenie.sk ambulancia detskej chirurgie a pozrieť termín len na piatok, tam sú deformity hrudníka.

janka0702
autor
19. aug 2025
@domka222

@janka0702 akurát pozerám, že najbližší voľný termín v MT je 17.10. Treba ísť cez stránku objednaťvysetrenie.sk ambulancia detskej chirurgie a pozrieť termín len na piatok, tam sú deformity hrudníka.

@domka222 áno to som pozerala ja tam uz totiž to chodím z 2 ročnou ale ona chodí na chirurgiu z bruchom to vyprázdňovanie a s ami zdá ze to je dost vysoký termin tak som im napislaq email ak uz dnes neodpovedia tak sa objednám

domka222
19. aug 2025
@janka0702

@domka222 áno to som pozerala ja tam uz totiž to chodím z 2 ročnou ale ona chodí na chirurgiu z bruchom to vyprázdňovanie a s ami zdá ze to je dost vysoký termin tak som im napislaq email ak uz dnes neodpovedia tak sa objednám

@janka0702 treba aj priebežne sledovať, či sa neuvoľní termín skôr

janka0702
autor
19. aug 2025
@domka222

@janka0702 treba aj priebežne sledovať, či sa neuvoľní termín skôr

@domka222 ďakujem nic idem sa asi objendat a 26 tam ideme s tou menšou na predoperacne tak sa budem pýtať

yoginka231
19. aug 2025

Môj bratranec mal taký hrudník že koniec, začal cvičit s trénerom a po piatoch rokoch mu to zmizlo. Do fitka chodieval, a bech press a taketo.