Hľadáme holistickú stomatológiu pre deti
Ahojte, máme dva a pól ročnú dcéru a napriek našej neskutočnej snahe má pokazený zub.
Hľadáme zubára alebo zubárku ktorá sa venuje deťom a hlavne je otvorená postupom bez použitia zbytočnej chémie a zbytočne invazívnych metód . Ďakujeme za každý tip.
Bez akéhokoľvek rypania, prosím tá vysvetli mi ako si predstavuješ ošetrenie zubu?
Ďakujem
ale jasne, ze sa da liecit zub aj inym sposobom ako vrtanie, existuje napr taky gel, ktory sa nanesie na zub, necha sa posobit a potom sa vyskrabe, takisto existuju aj plomby, ktore maju lepsi material pre ludske telo, len maloktori zubar to teda vie, nieto este normalni ludia. Dolezita je velmi strava, musi byt zasadita a taktiez zubne pasty bez somarin.
Radsej jej poriadne umyvaj zuby ked ma kazy.Tak potom zub jedine vytrhnut.Inak ak ho nedas zaplombovat hrozi jeho vytrhnutie,zalwzi ktory zub to je.Ak nema este 5tky a je to naor pokazena 4,tak jej vytrhnutie nieje najlepsia volba.Taky zub treba zachranit.Lebo sa rychlo pokazi.
A mozno uz ma taky kaz ze jej ho aj tak ziaden zubar nebude plombovat a teda bude holisticky prisuo bez chemie🙂
@kluska no ved cistenie zubiv medzizubnou kedkou,kvalitnou pastou a kvalitnou kefkou.A k tomu sladkostak sa vyhybat ak tak po obede a nemaskerit,nejest medzi jedlami.Vyhynat s ahkavne lizatkam,cukrikom a podobnym veciam.Zalezi od ph ale da sa tomu troska dopomoxt.Moja dvera napr mava kazy medzi zubami cize medzizubne kefky mame.
no bez použitia chémie jedine že jej zub vytrhne...tam toho veľa neurobíš.....
@lucia8989 A zubnu pastu s fluorom tiez povazujes sa chemiu? Lebo to tiez niektori rodicia odmietaju. Moje deti 14 a 16 su bez kazu (syn mal maly kaz na mliecnej stolicke, ktory zubar opravil), nie je za tym neskutocne usilie sni genetika, len umyvanie zubov 2x denne vratane medzizubnych priestorov.
@domak2 Moje deti normalne sladkosti a sladke jedla jedli a kazy nemaju. Nie su dobre sldkosti, ktore v usta dlho ostavaju (lizatka, cukriky) a jedia sa medzi jedlami, tiez popijanie sladkeho medzi jedlami (to je aj dojcenie na poziadanie). Nasi si daju sladku vodu k jedlu, pocas dna piju vodu. Dolezute je, aby nemali povlak a aby sliny pocas dna premyvali usta a mali cas vyrovnat ph v ustach. Z tohoto pohladu je aj nocne dojcenie pricinou kazov. V noci sa nerobi tolko slin.
@dadis ja to píšem z vlastnej skúsenosti, nejak ma pri dcere zachvatilo bio eko obdobie (fluor je smrt a tak) a totálne som jej pokazila zuby a museli sme to komplikovane riešiť, také hrozienka sú pre zuby úplný horor. Synovi dávam ovocie cerstve, aj kadejake blbosti poje., (lizatka cukríky teda minimálne ) a môže robit reklamu na colgate. A to ho dlhodobo kojim, aj v noci.
Ake sú to "zbytočne invazivne" postupy?
Ono to, ze sa prikladne staras o zuby neznamena, ze na nich nikdy nebudu kazy. Bohuzial.

@lucia8989 To je dobre, to poviem nabuduce mojmu zubarovi, aby mi opravil kaz, ale bez chemie a bez invazivnej vrtacky 🤣