Kde diagnostikovať ADHD pre dospelých na Liptove?
Ahojky
Nevedel by mi niekto poradiť, kto by u nás, idealne v Ružomberku, (ale kludne aj Lip. Mikuláš, Kubín alebo Martin) vedel diagnostikovať ADHD pre dospeleho? kdekolvek zavolam, buď sú plný, alebo robia len s detmi.
Ďakujem krásne za pomoc
@lenkakollarova ja len celkom zo zvedavosti: načo je dospelému diagnostika ADHD?
@volterra Každý ma na to iný dovod, no ja ešte študujem na vysokej. Teraz som dokončila jedneho bakalára a bol to boj (nebolo to tažké učivo, ale časový manažment, zabúdanie terminov a stretnutí). Plus myslím si, že aj pracujúcim ludom to prospeje, (ak si aj odmyslíme nejakú validáciu toho že nie, nie som divný, to čo zažívam nie je moja chyba), tak pre ludi s ADHD väčšinou diáre úplne nefungujú, ako som uz písala zabudajú terminy, môzu mať problem udržat si prácu, maju vačší sklon k zavislostiam a rizikovému správaniu (ženy predčasné tehotenstvo, muži možu mať sklon k násiliu). plus ADHD je často spojene s inymi diagnozami a dospelí, ktorí nevedia, že ho majú často končia u odbornej pomoci s depresívnymi stavmi, kde až po terapii zistuju, že pramenia práve z nediagnostikovaneho ADHD. Je to každému na uváženie, no za mňa ak ma človek podozrenie, oplatí sa to. Odborník vždy môže povedať, že ho ten dospelý nemá a poskytne mu nejaké rady a riešenia, ako to, čo si myslel že je ADHD zvladať. A ak to má, dobre vedieť. Kedysi mal podcast Ludskost o tom dobrý diel. Ak vás to zaujíma, môžete si ho vypočuť.
@lenkakollarova ja len celkom zo zvedavosti: načo je dospelému diagnostika ADHD?
@volterra naco? Aby s tym vedel pracovat a zit. Aby skusil lieky, ci pomozu zlepsit fungovanie. Atd.
@lenkakollarova v LM je teraz akútny nedostatok ambulantných psychiatrovi, skús dr. Poloncovú, v pondelok od nej odišli 2 pacienti, možno Ťa vezme.. ..prípadne skús ambulanciu v nemocnici ak by náhodou mali voľné.. ..inak posielajú ďalej, Prešov resp. Sučany:-/
@lenkakollarova v LM je teraz akútny nedostatok ambulantných psychiatrovi, skús dr. Poloncovú, v pondelok od nej odišli 2 pacienti, možno Ťa vezme.. ..prípadne skús ambulanciu v nemocnici ak by náhodou mali voľné.. ..inak posielajú ďalej, Prešov resp. Sučany:-/
@knmmch Ďakujem krasne. Zajtra sa tam ozvem 😊💞
Skúste kontaktovať PhDr. Etela Mišaničová v BA tuším.
Ahoj,prave riesim podobný problèm,ako si dopadla?Našla si dakoho na diagnostiku?Dakujem