icon

Kde dnes nájdem pracujúceho psychiatra?

1. jan 2024

Ahojte, prosím vás, pracuje niekde dnes psychiater, ktorému by sa dalo zavolať a poradiť sa?

Strana
z2
autor
1. jan 2024

A neviem, možno muž vymakne, kým prídeme domov, ale teraz sa bojí aj o menšie dieťa

lapersefona
1. jan 2024

Dobre ze začínaš písať viac detailov. Moze ist aj o postupnú radikalizaciu na internete. Lebo tie rečy tiez nie su poriadku a mali by ste sa proti nim ohradiť

jakubrianka
1. jan 2024

Nedroguje?

autor
1. jan 2024
autor
1. jan 2024

@lapersefona no kvôli tomu by som potrebovala odborníka. Či je to len neškodná provokácia, keďže vie, že ja som pacifista, alebo už niečo horšie. Teraz mi tvrdí, že by neublížila nikomu naschvál v triezvom stave.

januarova
1. jan 2024

To je dcéra či syn?

autor
1. jan 2024

@januarova na tom nezáleží. Naschva som nedala pohlavie a bavime sa o dieťati. Chcem to úplne anonymne. Dik

ziarifka
1. jan 2024

Ešte tu je kontakt na pomoc v súvislosti so streľbou. Možno by vedeli aspoň trochu nasmerovať. Volala by som tu, možno budú trochu intenzívnejšie preškolení na aktuálnu situáciu.

justxme
1. jan 2024

No po tých ďalších info čo ste napísali, by som bola veľmi opatrná. Ono úplne stačí, že ma tá osoba naštrbenú emočnú inteligenciu, v kombinácii s veľmi špecifickými skupinami ľudí a obsahu na internete, sa veľmi jednoducho zradikalizuje. Možno z pocitu nenaplnenia, že v podstate jeho život aj tak nemá hlbší zmysel, začne hľadať to, čo mu chýb, práve u týchto skupín. A to môže skončiť naozaj zle, veď aj ten, čo strieľal pred rokom v Bratislave, sa pohyboval práve v online priestore kde sa aktívne šíria práve tieto agresívne prejavy. Keď tam proste chýba ten súcit či nejaké hlbšie prežívanie, a ešte sa aj agresívne správa pod vplyvom - mužovi sa nečudujem, že sa ho bojí . Prinajlepšom je to len fáza, ktorá časom a vekom prejde, ale už aj tu na Slovensku či Česku máme príklady toho, že nie vždy to prejde...

autor
1. jan 2024

@justxme no, aj ten online priestor. Skôr pozerá instagram a pod, nezapaja sa do komentovania, ale možno stačí len čítať a byť pasívny

justxme
1. jan 2024

Pasívne to úplne stačí. Ono je veľmi ľahké sa k tomu dostať, najskôr zo zvedavosti, postupne je to čoraz viac fascinujúce. Je veľa smerov, ktorými sa to môže uberať, ale vždy ide o nejakú formu nenávisti, diskriminácie, pocite nadradenosti. Taktiež sa to môže rôzne v realite prejavovať - niekto to na sebe nedá reálne poznať, len to konzumuje na internete, iný môže mať agresívne sklony podporené tým, čo sleduje a číta. Tu to mohlo byť ešte povzbudené alkoholom, keďže vtedy má človek menší filter. Veľmi nepríjemná situácia, hlavne to teraz tomu človeku dáva nálepku nevyspytateľnosti. Však skoro všetci tí psychopati o ktorých sme počuli v súvislosti s kadejakými útokmi boli väčšinou opísaní susedmi ako nenápadní a tichí.

mamina7070
1. jan 2024

zavolaj nantu linku co ti dali vyssie neni to sranda urcite by som to riesila

lapersefona
1. jan 2024

Skus zistiť aké stránky pozera? Moxno o tom niečo napovie

klip0
1. jan 2024

Ty sama vieš a poznáš si dieťa. Ak máš ale pochybnosti, zavolaj na tú linku čo ti sem dali.
Neviem ale či som jediná koho zaskočili slovné spojenia: ubytovanie pre decko, decko na internát a podobne
A keď to vidíte takto radikálne, tak tam bude asi viac problémov a nie jednorázové opitie

klip0
1. jan 2024

A kde spí túto noc ? To sa zamknete pred vlastným "deckom"?

autor
2. jan 2024

@klip0 decko, dieťa, adolescent. Ak vadí pojem decko, môžem používať iný. Ja mám pojem decko celkom rada. Ubytovanie si našlo. Je tu viac takých, ako ono v tom veku a poznajú sa, ono je tu jediné s rodičmi, lebo sme aj my chceli dovolenku. Je to dospelá, dokonca zamestnaná osoba, aj keď stále aj študuje na strednej škole.
Zatiaľ má svoje ubytovanie. O týždeň letí muž s mladším dieťaťom domov a ja zostávam tu. Takže to staršie dieťa tu bude so mnou. A príde ešte ďalší turnus, ďalších adolescentov. Mali by tu byť ešte asi dva mesiace. Možno to vyznie ako motanica, ale keďže nechcem prezradiť detaily, tak to neviem inak opísať.
Iné problémy... no asi nie je dieťa bez problémov, je?
Toto naše sa skrátka tri krát urvalo s alkoholom, raz stiahlo fľašu ginu v parku s kamošmi, takže robilo bordel, v zmysle, že sa valalo po zemi a pod, žiadna agresia, ale sklamanie pre nás, lebo povedalo, že bude inde atď, druhý krát sme už boli na Kramároch, bolo to na koncerte a teraz. Teraz sme boli spolu, žiadny extrém, vlastne to bolo celkom pekné, tancovali sme spolu, bavili sme sa, až kým sa jedno Iné dieťa už teda celkom dosť opité nestratilo, ja som chytila paniku, hľadali sme ho, síce som vedela, že nezmrzne niekde vonku, ale bála som sa, aby mu niečo neurobili, je to také drobné dieťa a bála som sa, aby niekde nespadlo z móla do mora, spanikarila som hľadali sme ho všetci, došiel aj môj muž a ten začal pindat, keď bolo všetko v pohode, o to drobné dieťa sa postarali kamarati, išli sme domov, muž popísal a to decko moje to vytočilo, spravilo cirkus, udrelo aj mňa, keďže som sa postavila medzi nich a potom ušlo. Našla som ho vonku za rezortom, kam sa nedostaneš bez kľúča. Muselo preskočiť vysoký plot. Bolo mokré, od piesku, vyvadzalo. Keď som ho hľadala, volala som tým druhým deťom, či nie je s nimi, oni ho išli tiež hľadať a zobrali ho potom k sebe, aj mu dohovorili. Takže asi takto to bolo. Včera bolo dieťa kľudné, ale stále tvrdí, že otca nenávidí... mňa normálne objalo...
Otec robí prvé posledné, maximálne ho podporuje, lieta okolo zaujmov deciek, finančne nadštandardne zabezpečuje.
Decko má svoj jasný cieľ, presne vie, čo chce v budúcnosti a ide si za tým, ako drak, možno aj príliš tlačí a minulý rok nám nevyšiel úplne podľa predstavy, samá smola, až neuveriteľná niekedy a na konci roka mu ponúkli zamestnanie, ale nie také, ako chcel a hlavne na aké mal, ale žiaľ, tento rok bol taký celý a viacerí sa nedostali na dobré miesta a zas niektorí dostali také, čo si vôbec nezaslúžia a nemajú na to...

autor
2. jan 2024

Ešte skúsim trošku opísať muža, možno niekto nestranný pochopí, prečo ho decko neznáša, lebo ja to skrátka nemôžem pochopiť.
Môj muž je extrémne pracovitý, čistotný a maximálne rodinný typ. On nikam nechodí, len do práce a inak všade s nami. Ja idem aj s kamoškami von alebo na dovolenku, alebo zoberiem mojich rodičov niekam, muž len s nami. Doma, v aute a pod si potrpí na poriadok, až niekedy nezmyselne. Napr ide okolo kuchyne, keď pečiem, keď valkam pomucene cesto, trocha múky spadne na zem, začne hučať, že je múka všade, pritom spadne len trosku a hneď to utieram. To isté robí aj keď si dieťa varí pre seba zvlášť jedlo, keďže má svoju stravu. Ale uprace aj on, mame cisti a poriadok, nezijeme v humuse. ,Muž zvykne dieťaťu vyčítať (právom), že strašne plytva so všetkým. Napr minuty šampón, veľké balenie za dva týždne. Opotrebovava veci nad mieru. A míňa veľa peňazí. Jazdí veľmi rýchlo a oplasene, takže aj auto sme zobrali pre istotu. Keď jazdi pod našim dozorom, ide ukážkovo, ale menšie dieťa hovorilo, že keď išli spolu, išli hrozne rýchlo a že sa bálo.

autor
2. jan 2024

Ešte dodám, dieťa drogy neberie. Na svoj cieľ sa potrebuje maximálne sústrediť, to je možno droga, venuje tomu strašne veľa času a úsilia. Okrem toho sme riešili zdravotný problém, za posledné mesiace bol 4 krát na odberoch a všetkých možných vyšetreniach.

autor
2. jan 2024

A ešte na linky sa odtiaľto nedá volať, ale písala som na mailové poradne.
Ďakujem za tipy.

Strana
z2