Kde nájsť detského očného lekára pre citlivé dieťa?
Zháňam detského očného, ktorý mi vezme 2 ročne dieťa. Syn je svetlo citlivy strašne a potrebujeme nájsť niekoho. Je mi jedno kde, ideal ba alebo východ ale sme plne mobilný a nikde nie je problém prísť.
@ronie338 my ideme v máji sem:
https://www.kulanga.sk/detska-klinika
Našla som len pozitívne recenzie
Mudr. Kozarova v Nitre. Uzasny pristup, naozaj perfektny, citlivy, pocka ak dieta potrebuje viac casu, mila, pomaly a s kludom vysvetluje. Dcerka je introvert, ticha, ale u nej vysetrenie zvlada v pohode.. Dcera ma komplikovanejsiu vadu a boli sme aj v Eye kido, za mna hrozne, odchadzali sme totalne sklamani, s odbornostou voci Kozarovej sa to neda vobec ani porovnat. A clovek chce hlavne odborne vysetrene dieta a je jedno ci ma lekar super cool kimono alebo proste vyzera ako lekar.
My sme boli so synom v Martine, Uvea. A bolo to tam veľmi príjemné. Majú tam detský kútik, vyšetrujú citlivo, precízne, sú veľmi dobre vybavený. Syn je tiež veľmi citlivý, keď sme potom našli inú dr bližšie, tak to bolo veľmi zlé. Nemala také vybavenie, očné pozadie mu chcela pozerať tak, že mu zasvietila silným svetlom do očí a nalepila sa na neho,aby mu tam mohla pozrieť... Nedal to, veľmi neprijme mu to bolo. V Uvea bol trochu zľaknuty tiež, ale tam všetko robili pomocou prístrojov, kde proste chvíľku pozeral a bolo.
No my sme boli u MUDr. Strmeňovej dnes. Nikto mi nechcel 2 ročného zobrať. Včera som volala, dnes sme mali termín. Platí sa ale pani doktorka aj sestrička sú úžasné. To bolo také super vyšetrenie, všetko nám vysvetlila, neodbila nás ze z toho vyrastie
@ronie338 ahoj, odporúčam Elizova v BA. Je súkromnícka, top prístup.
Chodia k nej aj postihnuté detičky, vie to s nimi
Mudr. Kozarova v Nitre. Uzasny pristup, naozaj perfektny, citlivy, pocka ak dieta potrebuje viac casu, mila, pomaly a s kludom vysvetluje. Dcerka je introvert, ticha, ale u nej vysetrenie zvlada v pohode.. Dcera ma komplikovanejsiu vadu a boli sme aj v Eye kido, za mna hrozne, odchadzali sme totalne sklamani, s odbornostou voci Kozarovej sa to neda vobec ani porovnat. A clovek chce hlavne odborne vysetrene dieta a je jedno ci ma lekar super cool kimono alebo proste vyzera ako lekar.
@lenka188 dobrý deň, s cim ste prosím neboli spokojni v eykido? Ja totiz zvazujem ze sa tam prihlasim so synom ale tiez ma problem so silnym strabizmom tak nechcem ist k hocikomu...
@lenka188 dobrý deň, s cim ste prosím neboli spokojni v eykido? Ja totiz zvazujem ze sa tam prihlasim so synom ale tiez ma problem so silnym strabizmom tak nechcem ist k hocikomu...
@monka1109 fuu, je toho hrozne vela. Ale v skratke, neodbornost ci uz lekara, ktora si nevsimla zmenu na zrakovom nerve, az ked som na to upozornila, lebo sme vedeli od predch. lekarky, ze tam ta zmena je. Potom zbytocne predpisovala pol dioptrie cylindra navyse aj ked dcera videla s aktualnymi okuliarmi 100% (druha lekarka nam potom potvrdila, ze ten cylinder v jej veku nie je este potrebny ak dobre vidi), lekarska sprava dorucena po 4 tyzdnoch a 2 urgenciach... a v ich optike, to bol tiez zazitok. Dcere zobrali na premeranie okuliare, nevsimli si, ze ma specialny typ skiel - defokusovane. Ked sme isli teda od lekarky s tym pol cylidrom na jednom oku navyse, tak dolezito vytiahli katalog a zacali mi ukazovat ake skla ma mat, ze to musia obe vymenit. Ked som povedala, ze ved presne tieto iste ma, tak sa isli so mnou pomaly hadat, ze to urcite nie. Na 5x ked som povedala, ze ved predsa viem ake okuliare som kupovala a viem, ze tam ma tie skla, lebo su fest drahe, tak pozreli na okuliare, ze aha no vlastne anoo. Potom sa nevedeli dohodnut na znacke lebo lekarka napisala jednu znacku a optometricka hovorila inu znacku. Aj to lekarka vyzerala, ze ani nevie co su to tie defokusovane skla. A ked ze ako to zbrusia (lebo tie skla sa specialne brusia) tak "co ja viem, asi tolko...". Tak sme sa podakovali, ze teda toto fakt nie.
Mozno keby sme predtym nezazili fakt dokladne vysetrenie a odborny pristup, tak by sa nam to zdalo ako v poriadku. Alebo keby mala dcera nejaku fakt jednoduchu ocnu vadu, ale ona ma progresivnu kratkozrakost a velke rozdiely medzi dioptriami... Ked sme mali moznost to porovnat s inym lekarom, tak to bolo hrozne, od vysetreniela az po tie ich kimona. A je mi to luto, rada by som bola aby to bol iba nas zazitok, pretoze detskych ocnych klinik je ako safranu.

Ak vam nerobi problem zaplatit si tak Eyekido v BA, vysetruju standardne o 3R ak sa nemylim ale ak je nejaky problem vezmu.