Koľko stojí operácia predného kolenného krížneho väzu na súkromnej klinike - Západoslovenský alebo Trenčiansky kraj?
Babenky neviete koľko môže stať operácia predného kolenného krížneho väzu na súkromnej klinike?Najradsej Západoslovenský kraj,alebo trenčiansky.
@pindusa Zdravim. Och, skoda ze som tuto diskusiu nenasla skor. Mna caka operacia v Sagax zajtra, tiez pretrhnuty predny krizny vaz + poskodeny meniskus. Tiez budu vyrezavat, prevliekat, srobovat.. + popri tom ten meniskus (artroskopiu). Ja by som mala tolko otazok na Vas 😁, len je mozne ze ak dostanem odpoved, budem uz po 🤭. Co by ste mi prosim Vas odporucili, comu sa vyhnut, na co sa pripravit, co bolo najhorsie, ci mate nejake "figle" poradit, ako s tou ortezou zit a fungovat... vopred dakujem 🤗
@13janka13 Zdravím.Chcel by som sa tiež opýtať, mam pretrhnutý predný knižný väz + poškodený meniskus.Či ste mali 1 alebo 2 operácie.Ja by som mal toľko otázok ,ohľadom ako postupovať a čoho sa vyhnúť a ako to vyzerá po operácii,zvažujem lekára kde si to mam tento zákrok dať spraviť lebo považujem to tiež za dôležite rozhodnutie.....ďakujem veľmi pekne
@janaalex21 Ahoj, ja som sa rozhodla pre 2 operacie, resp. som si dala spravit len menisky a plastiku zatial nie. Teraz este rehabilitujem po prvej operacii, neviem posudit, nakolko to bude ok, ale s plastikou je to vraj lepsie do buducna, menej sa opotrebovavaju menisky, takze zrejme na nu pojdem. Zatial pocit nestability bez vazu nemam, ale este len chodim a zacinam bicyklovat, tak to posudit neviem. Nohu este uplne k zadku nezohnem, preto si neviem klasicky cupnut, inak je vsetko ok. Urcite ma pozitiva ist na plastiku rovno, financne to vyjde lacnejsie a mas len jedno obodobie rehabilitacie, nie dvakrat vsetko absolvovat. Ja som vsak pocula od inych Dr. aj nazory, ze plastiku mozno nebude treba, tak som tomu asi chcela verit 🙂 Zaroven by som na plastiku bola mala dlhsiu cakaciu dobu, uz aj takto som cakala dlho, tak som si vybrala skorsi termin a iba ciastocnu operaciu, potrebovala som fungovat.
Zdravím, tiež mam skúsenosť. Mal som pri športe úraz kolená prudký pohyb noha ostala jak Pribita. Ortopéd po výsledkoch MR mi povedal ze netreba keď viem chodiť ( 2 mesiace po úraze). Bol som v MA v nemocnici tam mi povedal doktor že keby to je jeho koleno tak by to neoperoval. Podotýkam z výsledkom MR bolo ze mam natrhnuty meniskus a kompletne pretrhnuty predný krízny vaz. Volal som do nemocnice Bory, na druhý deň konzultácia na 6 deň anestéziológia a na 8 deň operácia meniskusu. Doba co som bol doma celkovo bolo 6 mesiacov vďaka super doktorom ktorí si ma pohadzovali, od operácie som po 2 mesiacoch bol úplne OK a išiel do prace. Super prístup všetko vysvetlene v Bory. Nedoplacal som a ani neplatil som ani cent. Teraz 5.9.2024 Idem na plastiku predného krizneho vazu znova do Bory.
Dobrý deň prajem, chcela by som sa opytať, či mi viete poradiť najlepšiu nemocnicu na Slovensku, ktorá sa špecializuje práve na plastiku ACL 🙂 Počula som o Košiciach. Má niekto skúsenosti s touto operáciou v Bory v BA ?
@jana65l step mi brali zo stehna, od operácie mam 21 dní. Koleno mam v orteze kde sa nastavujú stupne hybnosti, od 0 po 90. Mam to na 40. Pomaličky doma s tým hýbem keď sedím alebo keď ležím. Dosliapnut pri chôdzi na to stále nemôžem ale keď stojím tak mam. Nohu normálne na zemi len som opretý o barle . Bolesť nemám žiadnu. Do bory som sa dostal ešte minulý rok v novembri, keď som len zavolal a potreboval som konzultáciu, na ďalší deň som bol. V Bory, prebehla konzultácia a plánovanie operácie kde mi najskôr robilo v decembri meniskus.
@ester1307 V decembri ma operoval pan doktor MUDr. PAVOL VOJTANIK.
A teraz v septembri ma operoval MUDr. Róbert Kopper.
Ja som veľmi spokojný s obomi. Ten prístup od prvého sedenia s doktor mi sa nedá porovnať. Pri každom sedení pred operáciou bolo pri konzultácii 3 doktori plus primár traumatologie.
Jasne ze každý ma svoj názor, ale môj názor je ze som veľmi spokojný s operáciami, prístupom ci doktorov ci sestriciek.
Ďakujem veľmi pekne.
@ester1307 ja vykonávam manuálnu prácu, takže mne bolo povedané minimálne 3-4 mesiace budem pn keďže prácu mám že som 8 hodín na nohách a nepotrebujem nič urýchliť. Ale ako administratíva si myslím ze po rehabilitácii a možno už aj počas by ste mohli keďže som mesiac od operácie a už môžem pomaly dosliapat na operovany nohu aj keď ju zohnem len cca 70 stupňov co sa všetko docvici na rehabilitácii. Ja som sa už objednal na rehabilitácie a tam idem 21.10. Doktorke, skôr nemali voľný termín. Ale ako som hovoril administratíva počítam ze 2 mesiace a potom môžete ísť do práce, aj keď dosliapat ešte s barlami ale není to už také ze človek nemôže nič.

@zuzanka_89 operovanu som bola az po 8-9rokoch stale som to odkladala aj som sa bála operácie ale ked som začala padať tak som sa konecne rozhodla pre operaciu ,operácia doplatok 890€ plus nejake € za kontroly a vysetrenie.,jeden den ma prijali a na druhý deň rano domov ale musela som mať doprovod a odvoz keďže som mala ortezu aj barle a nohu vystretú tak po zadku na zadné sedadlá.Bola som v Dún.strede súkromná klinika ,len na vysetrenie som čakala asi dva mesiace možno aj viac ,lebo doktor tam je iba jeden deň v tyzdni.