icon

Kolonoskopia v anestézii za prijateľnú cenu

royalpanda
27. mar 2025

Dobry den, chcem sa spytat ci neviete odporucit gastro kde robia kolonoskopiu v anestezii za normalnu cenu. Nas terajsi doktor pyta 220e, co sa mi zda vela. Dakujem

nazu
27. mar 2025

@royalpanda v PN, platila som 100

krasneleto
27. mar 2025

@royalpanda neviem odkial si, ale BA poliklinika Bezrucova 50€

zalka
27. mar 2025

@krasneleto tých 50e je anestézia? Alebo len oblbovak?
Lebo u nás na východe 120e za kolono v a ešteže chcú.
Za oblbovak je to menej.

bocianka123
27. mar 2025

Ak môžem poradiť, nechodte do anestézy. Môžem porovnať - 2x s anestézou a 1x s injekcou "oblbovák". Pri "oblbováku" som to celé asi "prespala", resp. som si nič nepamätala. určite som nespala, ako pri celkovej anestéze, ale bolo to skôr len také utlmenie. "Prebrala" som sa až na lôžku po kolono. Necítila som aboslútne nič. Na Bezručovej vlani v lete som za "oblbovák" platia tuším 69 eur. Anestéza bola výrazne drahšia... Horšia bola tá týždňová príprava, čistenie a tiež samotný roztok na vyčistenie...

jamidea
27. mar 2025

@bocianka123 chodte do anestezy, moja mama iba tak chodi a je to fajn, ak sa to da zhodnotit. U milosrdnych, myslim, ze plati minimum,ale nvm kolko,

oli18
27. mar 2025

Nedavaj si celkovu anestezu, zbytocne vyhodene peniaze. Tak, ako sa pise vyssie, pri oblbovaku nic necitis, nic nevies. Potrebujes doprovod. Len pre zaujimavost, v PO brali za tu injekciu 10€. Teraz pritvrdili, kolono za 37€.

zalka
27. mar 2025

@oli18 nedovolila by som si tvrdiť, že pri oblbováku nič necítiš. Každý organizmus je iný, a každý reaguje ináč. A ani oblbovák nemusí pomôcť každému.

balerina2025
27. mar 2025

@oli18 kazdy ma iny prah bolesti a ine creva. ja uz bez anestezy nejdem, tu nejde o peniaze ale o to ze v zivote som nezazila taku bolest okrem porodu a trhania zubu

oli18
27. mar 2025

@zalka Mala som ju uz asi 4x a nikdy mi toto lekar nepovedal. Nikdy som nic necitila. Nemyslim, ze by tato info ovplyvnila moje rozhodnutie. Ja som mala x krat robene aj bez oblbovacej inj a nebolelo to. Ked mi tu moznost dali, tak beriem. Az raz, ked mi iny lekar nafukoval crevo vzduchom. Inj nedava, lebo treba spolupracovat. To bolo bolestive a velmi neprijemne.

zalka
27. mar 2025

@oli18 mne lekár povedal, že budem si nič pamätať. Po som sa ho pýtala čo videl odpovedal, prišla som domov a šla som autom asi po hodinke a mne nič.. proste oblbovák prosto nezabral.
Ked som si šla po výsledky tak lekár sa ma s úškrnom pýtal, či si pamätám čo mi hovoril všetko som mu povedala ... naozaj by som netvrdila, že aj s oblbovákom to zvládne človek lavou zadnou. Ja som videla pani predomnou normálne po oblbováku zaspala, ale tak, že chrápala a ja som všetko cítila vnímala. Ten prah bolesti je iný u každého. To že ty si zvládla, tak pohoda ale ja viem porovnať kolono s oblbovákom a kolono s anestezou a je to neporovnateľný rozdiel.

A ak by ti prvú kolono robil lekár bez oblbováku lebo by si mala spolupracovať, tak ver keby ti potom ponúkne nejakú možnosť úlavy tak by si si to vybrala.

oli18
27. mar 2025

@zalka no, tak to ti nezavidim. Teba len tak hocico nepolozi 😉 Ja som rozpravala s lekarom, ale som si nic z toho nepamatala. Prvykrat som nemala doprovod, tak som spala v aute na parkovisku 1,5 hod a na druhy den som isla si dat vysvetlit nalez. Teraz ma caka kolono u noveho lekara, mam obavy, ako to robi on.

zalka
27. mar 2025

@oli18 držím päste pri kolono, kým môžem tak sa vyhýbam 🙂

vanilkavan
27. mar 2025

Košice Železničná nemocnica, anestéze pri kolonoskopii 70 €. Ale pokiaľ nemáte na črevách zrasty po predchádzajúcich operáciách nešla by som do anestézie ale len s oblbovákom.

lily14
22. máj 2025
@vanilkavan

Košice Železničná nemocnica, anestéze pri kolonoskopii 70 €. Ale pokiaľ nemáte na črevách zrasty po predchádzajúcich operáciách nešla by som do anestézie ale len s oblbovákom.

@vanilkavan a to mám ako vedieť ci mam.zrasty,mala som len cisarsky

balerina2025
22. máj 2025
@vanilkavan

@vanilkavan tak tie zrasty bolia? ja som 1 kolono neskutocne trpela