icon

Ktorý pediater v Bratislave si robí svoju prácu poriadne?

kikina84
15. jan 2016

Ahojte maminky..rozhodla som sa že založím túto tému..možno je názov zavádzajúci,ale úprimne neviem čo presne som mala do názvu diskusie napísať,aby ste vedeli čo chcem vedieť.
Môj problém je ten,že mám dcéru 5 ročnú, stále chorú a vidím že lekári predpisujú lieky len tak na blind a na slepo. Ked pridem pediatričke tak ju popočúva,pozrie do hrdla a ak uzná že je chorá naordinuje jej atb. Veľa krát somj ich dcére ani nenasadila,lebo po troch dňoch sa začal dcére zlepšovať zdravot.stav ,tak som ju atb zbytočne nezaťažovala.Boli však mesiace,kedy to bolo nevyhnutné a horúčky neprestávali,stav sa zhoršoval,vtedy prišli na radu atb..Nuž stalo sa pár krát,že nám atb nezabrali a museli je hned nasadiť daľšie.
Momentáne prechádzame dosť zlým obdobím,lebo dcéra má od septembra husté žlté hlieny a kašel,toto jej priebežne prechádzalo a potom sa to zasa vrátilo späť, dva týždne doma a potom stačili dva dni v škôlke a boli sme tam kde sme boli..skrátka nič nové,asi bežné u škôlkarov. ATB neužívala, pediatrička to brala ako bežné nachladnutie až kým sa nám stav nezačal zhoršovať v decembri a to nám už nasadila zinnat. Ten sme užívali 10 dní a nezabral,stav sa zhoršoval. Medzi tým sme boli na ORL ,tam jasné stanovisko že mandle von,lebo dcéra má tak veľké mandle,že jej tlačia na bubienky a zle počuje..chrápe ako starý chlap a nevie dýchať nosom,len ústami..a dutiny plné hlienov z tých nedoliečených soplov.. Po mojom naliehaní dcére spravili aj RTG a mala tam jasný zápal plúc,čiže dostala daľšie atb tento krát augmentin,zasa na 10 dní.
Ten jej samozrejme tiež nezabral,sice sa troška polavilo a je to o kus lepsie,ale z dnešných výsledkov z výteru nosa som vôbec neni prekvapená..dcéra má nález na masívny výskyt Streptococcus pneumoniae typu S ..Tak áááá sme doma.. 🙄
Pointa toho celého a zároveň moja otázka na vás maminy znie,,prečo jej lekári nespravili odbery a výtery už dávno predtým,keď videli že jej nič bežné nezaberá a stále sa jej sople vracali?..jedinú odpoved ktorú vždy od pediatrov počujem ked žiadam o odber krvi je že : nebudeme dieťa odbermy zaťažovať a nemá zmysel jej robiť výtery a odbery ked je chorá,lebo mi potrebujeme vidieť výsledok ked je zdravá.
Ale pýtam sa, neulahčilo by zbytočné zaťažovanie organizmu liekmi,keby sa tie odbery spravili hned a dali by jej konkretny liek na konkretny bacil? a nie tak od blindu strielať ze čo teraz fičí tak to jej dáme? Teraz čakáme na daľšie stanovisko alergologičky,tá jej má dať daľšiu liečbu podľa výsledkov, čiže daľšie lieky a ja stále nechápem na čo lekári toľko čakali..Asi som moc dôverčivá a spolieham sa na školy lekárov,ved su odborníci a mali by vedieť čo robia,ale v poslednej dobe toto počúvam aj od iných mamičiek,že si lekári len podávajú klučky a poriadne dieťa nevyšetria..hned napíšu atb bez riadneho vyšetrenia.
Rozmýšlam že zmením pediatričku,ale neviem či vôbec existuje taký lekár,ktorý by nás vedel vždy riadne vyšetriť a odporučiť tam kde treba a nie že ja si budem vynucovať doslova nejaké výtery a RTG,no keby som na tom netrvala,tak dodnes nevieme čo dcére je..a podľa mna je to choré celé.
Prosím poradte mi ak vôbec existuje niekto normálny,kto si robí svoju robotu poriadne..Prípadne aj Vaše iné skúsenosti.Budem vdačná za čokoľvek
Ďakujem 😎

Strana
z2
roxana280
17. jan 2016

@kikina84 Mudr Ciganova v Petrzalke je najlepsia pediatricka aku si clovek moze priat, ma vela pacientov. Mame znizenu imunitu a syna uz pchali liekmi na alergie, Ventolinom proti astme, ked sa nepotvrdila, liecba imunologa v Petrzalke .Odporucili nam Mudr. Hruskovic na Tehelnej a zazrak stal, za 2 roky liecby obycajnym Ribomunylom a vit. D, presne stanovenie diagnozy, otestovanie na astmu, ktoru nema aj alergiu nema , chalanisko je skoro zdravy...Mudr. Hruskovic, pomohol aj manzelovi, ktory aj v Rakusku vymetal lekarov a ani jeden mu nepomohol a nestanovil spravnu diagnozu, tiez ma znizenu imunitu.

hradnapani
17. jan 2016

@mawka ja si myslim, ze niekedy su lekarove skusenosti viac ako samotne meranie crp. Ale na druhej strane, lekar tiez nie je vzdy neomylny a hlavne ked tape v diagnoze, by mal toto vysetrenie urobit , t.j. mat ten pristroj v ambulancii, navyse , ked je to povinnost. Ked mojmu synovi crp robila, tak vysledok bol taky, ze atb mu napokon nedala. Ale minule tam dosiel v takom stave, ze mu tie jeho prve atb v zivote predpisala takmer od dveri, ze ona crp ani nepotrebuje a jasne vidi, ze ich treba.

bonaqa2013
17. jan 2016

@mawka a prosím kde? U lekára? Nie. Veď predsa sme s hendikepom.... Na vyšetrenie uší sme raz čakali 8 mesiacov, potom sme prišli na dohovorený termín do BA - 200 km a povedali nám, že už nemajú volné financie na tento rok - bolo to na Mikuláša a presunuli nás o ďalšie 3 mesiace .... a išli sme domov zas 200 km. A takýchto skúseností máme viacej - všetko kvôli financiám....

bonaqa2013
17. jan 2016

@hradnapani možno to má niekde v šuflíku, ale ešte to za 10 rokov ani raz nevytiahol - a to chodím s 3 deťmi

mawka
17. jan 2016

@bonaqa2013 jezisi kriste. nech idu do prdele. toto je snad mozne len tu.

mawka
17. jan 2016

@bonaqa2013 mas moj obdiv. ja by som uz asi vypustila penu, paru.

valerie1618
30. okt 2023

@wheelsonthebus Ahoj, prosim, vedela by si mi odporučiť Tvoju pediatricku? Resp. ako sa vola?

Strana
z2