Najlepšie rady na výber gastroenterológa pre pacientov
Viete prosím poradiť fakt dobrého gastroenterologa , čo má záujem a počúva pacienta ?
Ja už som v stave ako fyzicky tak psychicky vyčerpaná. Denno denne tráviace problémy. Obmedzuje má to a nad ničím iným už nepremýšľam. U môjho dr mi urobil hadicu (mám už dlhšie Celiakiu , kde tenké črevo ke už zahojene ) , DAO vzorku vzal (60% pracuje , laktaza 80%… inak vraj všetko OK. Potom mi robil kolonoskopiu kde bolo vraj tiež všetko OK. Sama som si davala stolicu vyšetrovať na priepustnosť - negatívne ) , sibo -negatívne , fruktóza -negatívne …
Teraz keď som ho kontaktovala cez email s problémom , povedal že to je v norme. Nenavrhuje žiadne iné riešenie/ vysetrenie. Ja už sa cítim aj hlúpo tam znovu ísť , neviem ako ďalej pokračovať. 🤔
Jem bezlepkovo , bezmliecne a aj nizkohistaminovo …
Skús MUDr kužeľa
@zmrzlinka2021 fuha , len tam sa asi nedoplatím či ?
@autorka nic v zlom, ale niekedy by možno pomohol viac nejaký psychológ a prestať sa toľko sledovať. Tiez mam doma podobného "hypochondra", ktorý si už sam diagnostikoval aj rakovinu (keď už nič ine). A to chodil na gastro ako na klavír (gastro a kolonoskopiu ani nepočítam koľko krát bol). A mimo to, gastro lekárom je môj vlastný ujo, cize neodbil by ho iba tak... a vieš čo mu pomohlo? Úprava stravy a keď si zamestnal hlavu a nemal čas sa sledovať. Keď máš traviace problémy, tak si úprav stravu, viac ovocia, zeleniny, kvalitné mäso občas. To ze ješ všetko "bez" neznamená, že je to pre teba vhodné a nemôže ti aj to robiť problémy.
Tak je to už o Tom, akou prioritou je tvoje zdravie.
Ake konkretne problemy mas? Travenie uzko suvisi s hlavou, fakt. Tym ze na to kazdy den myslis si to mozes aj privolavat. Vsetky vysetrenia mas ok, porozmyslaj nad tym ci to nebude psychika.
kuzela ti poradi aby si jedla rozmanito a vela byliniek a rastlinnej stravy. Cize to co tu furt píšem a radim, miesto zemiakov ku masu, si daj salat. Kuzela ti poradi to isté len si vypýta za to co ja viem 50 eur. A pohyb.A každý deň. Na to vela ludi kasle a potom si tu vymyslaju rakoviny.
Tam nechod. Zbytocne vyhodene peniaze. Myśim to tak ze si s nim iba pokecas. Ziadne vysetrenia. Aj ked netvrdim ze ma pravdu. V skratke ti to uz napisali.
@barborachors
Ahoj,kuzela bere za vstupné 500€

Osobne skusenosti nemam, ale co pocuvam od pacientov, tak si pochvaluju doc.Zelinkovu