icon

Najlepšie rady na výber gastroenterológa pre pacientov

13. jan 2024

Viete prosím poradiť fakt dobrého gastroenterologa , čo má záujem a počúva pacienta ?
Ja už som v stave ako fyzicky tak psychicky vyčerpaná. Denno denne tráviace problémy. Obmedzuje má to a nad ničím iným už nepremýšľam. U môjho dr mi urobil hadicu (mám už dlhšie Celiakiu , kde tenké črevo ke už zahojene ) , DAO vzorku vzal (60% pracuje , laktaza 80%… inak vraj všetko OK. Potom mi robil kolonoskopiu kde bolo vraj tiež všetko OK. Sama som si davala stolicu vyšetrovať na priepustnosť - negatívne ) , sibo -negatívne , fruktóza -negatívne …
Teraz keď som ho kontaktovala cez email s problémom , povedal že to je v norme. Nenavrhuje žiadne iné riešenie/ vysetrenie. Ja už sa cítim aj hlúpo tam znovu ísť , neviem ako ďalej pokračovať. 🤔
Jem bezlepkovo , bezmliecne a aj nizkohistaminovo …

sisa_s
13. jan 2024

Osobne skusenosti nemam, ale co pocuvam od pacientov, tak si pochvaluju doc.Zelinkovu

zmrzlinka2021
13. jan 2024

Skús MUDr kužeľa

autor
13. jan 2024

@zmrzlinka2021 fuha , len tam sa asi nedoplatím či ?

lienka.7
13. jan 2024

@autorka nic v zlom, ale niekedy by možno pomohol viac nejaký psychológ a prestať sa toľko sledovať. Tiez mam doma podobného "hypochondra", ktorý si už sam diagnostikoval aj rakovinu (keď už nič ine). A to chodil na gastro ako na klavír (gastro a kolonoskopiu ani nepočítam koľko krát bol). A mimo to, gastro lekárom je môj vlastný ujo, cize neodbil by ho iba tak... a vieš čo mu pomohlo? Úprava stravy a keď si zamestnal hlavu a nemal čas sa sledovať. Keď máš traviace problémy, tak si úprav stravu, viac ovocia, zeleniny, kvalitné mäso občas. To ze ješ všetko "bez" neznamená, že je to pre teba vhodné a nemôže ti aj to robiť problémy.

zmrzlinka2021
13. jan 2024

Tak je to už o Tom, akou prioritou je tvoje zdravie.

monikkatt
13. jan 2024

Ake konkretne problemy mas? Travenie uzko suvisi s hlavou, fakt. Tym ze na to kazdy den myslis si to mozes aj privolavat. Vsetky vysetrenia mas ok, porozmyslaj nad tym ci to nebude psychika.

barborachors
13. jan 2024

kuzela ti poradi aby si jedla rozmanito a vela byliniek a rastlinnej stravy. Cize to co tu furt píšem a radim, miesto zemiakov ku masu, si daj salat. Kuzela ti poradi to isté len si vypýta za to co ja viem 50 eur. A pohyb.A každý deň. Na to vela ludi kasle a potom si tu vymyslaju rakoviny.

ikisaka999
Autor odpoveď zmazal
lulu2014
18. jan 2024

Tam nechod. Zbytocne vyhodene peniaze. Myśim to tak ze si s nim iba pokecas. Ziadne vysetrenia. Aj ked netvrdim ze ma pravdu. V skratke ti to uz napisali.

viky_n
Odpoveď bola odstránená
zuza559
23. apr 2024

@barborachors
Ahoj,kuzela bere za vstupné 500€