icon

Pediatrička Dr. Špaleková ohrozila zdravie môjho syna

lante
3. mar 2010

Ahojte,

rada by som poznala názor viacerých rodičov na danú vec.

V podstate ide o to, že som po nej chcela, aby ma poslala so synom na ortopédiu, lebo začal chodiť po špičkách....naučil sa chodiť sám pekne a asi po troch mesiacoch po špičkách...stále ma odbila tým, že je to len chvíľkové a že ho to prejde. No po roku špičkovania a jej neochoty to riešiť som prehlásila obe deti inej pediatričke, ktorá nás hneď poslala na orto, kde dostal odporučenie na rehabilitáciu a orto sandále. Na rehabilitácií sme sa dopracovali na odporúčanie na neurológiu (tam ešte len ideme 15.3. ) Na rehabke s ním začali cvičiť. No keďže u takto starého dieťaťa je takmer nemožné, aby cvičil to čo po ňom chcete - obdobie vzdoru, tak prešli na cvičenie Vojtovky. Reval chudák ako tur....soplisko po celej žinenke......nemyslím, že to bolelo, len ho natlačila sestrička do nejakej polohy a on v nej musel byť. Viete si predstaviť aké "skvelé" je počúvať svoje dieťa ako reve z plných pľúc mamááááá a vy nemôžete urobiť nič, pretože to čo s ním robia je nutné....

Vojtovku je nutné cvičiť preto, lebo tým, že po špičkách chodil rok, sa mu začali skracovať achilovky a zatuhávať mu lýtkové svaly). Ak sa to nepodarí rozcvičiť a dostať do pôvodného stavu cvičením budú mu dávať botulotoxín do lýtok (dobre čítate botox!!) aby sa sval uvoľnil a vtedy sa zintenzívni cvičenie. No a ak nepomôže ani to.......tak posledná možnosť na nápravu je operácia.....

Ešte by som chcela podotknúť, že Vili nikdy nebol v chodítku....teda bol. Raz, keď sme boli na návšteve u známych, tak som ho u nich dala do chodítka aby som videla jeho reakciu....no nepáčilo sa mu v ňom.

Takže som sa chcela podeliť o svoju skúsenosť s touto doktorkou, upozorniť nech sa rodičia nenechajú len tak odbiť. A urobiť tejto pani doktorke "reklamu"..........kamoška povedala, že jej mám ísť vynadať....ale čo by to pomohlo? Akurát by som si ja zdvihla adrenalín a ona by z toho nič nemala....lebo už som od viacerých počula, že táto doktorka nemá v povahe posielať detičky na odborné vyšetrenia.....a vraj už poškodila viacerým deťom.....píšem vraj, lebo overené to mám len na tom svojom dieťati.

Strana
z2
erika107
15. mar 2010

este ma napadlo ked ma maly take zachvaty placu preco nepoziadas o iny druh cvicenia napr. Bobatha alebo detsku gymnastiku? neviem asi mi to uslo kam chodis na rehabilitaciu?

dankadina
29. jún 2010

aj my k nej chodíme a uvažujem dlhšie o zmene, nevyhovuje mi ani to pendlovanie medzi mostom, malinovom a tomasovom

82erika
1. jan 2012

Malý mal len nádchu a ešte v ten den mal 40 teploty a zrazu mal angínu a dva dni som sa nemohla k nej dostať a malá tiež nič jej nebolo mala len soplíky a teraz čakám na zajtra keď tam bude má stale teploty 39 a podobne a zase to isté, Most,Malinovo,Tomášov počula som že v Biskupiciach je dobrá doktorka a pár krát sme tam boli keď zastupovala Dr.hrášková hned nas poslala na odborné vyšetrenie keď nevedela čo s nami.A to bývame dosť často chorý po nemocniciach a podobne na odborné vyšetrenia sa musím pýtať.

lenka_da
8. jan 2012

@lante ahoj, chcem ta velmi pekne poprosit o info, ako ste vyriesili nakoniec to spickovanie u tvojho synceka? Riesime podobny problem, moj syn ma 17 mesiacov, stale nechodi, ked sa postavi k nabytku, tak stoji uplne ale uplne na spickach, na jednej nohe tie prsteky vobec ani neohne, proste stoji na koncekoch prstekov... hladam akekolvek info, co by nam pomohlo...

lante
autor
8. jan 2012

@lenka_da ahojky, boli sme na vyšetrení a pár krát na cvičení...ale akonáhle mu pri cvičení "vojtovky" popraskali cievky okolo očí a na viečkach..vyzerali ako pehy...tak som s tým prestala...teraz ešte behá sem tam po špičkách ale podstatne menej...mám pocit, že to z neho vekom opadáva....a špičkuje aj druhý...nie až tak ako prvorodený, ale predsa.Stále ich oboch upozorňujem.

Moja rada. Choď lekárke, aby skontrolovali či sa nejedná o nejaké skrátené úpony, resp. či sa nejedná o problém ktorý by bolo potrebné liečiť napr. operačne.

Otázkou je, či sa vie postaviť aj na celé nôžky prípadne či si vie čupnúť a mať pritom celé chodidlo položené.

kkristin
8. jan 2012

@lante mozem sa spytat odkial si a kde ta lekarka ordinuje?? dakujem....aby som tam nahodou nezabludila........

lenka_da
8. jan 2012

@lante dakujem, si zlata. Praveze sa nedokaze postavit na cele chodidlo, dokonca na lavu nozicku sa donedavna staval takym sposobom, ze nohu kladol nie na spodnu stranu prstekov ale na hornu stranu. Teraz uz "iba" spickuje. Snazim sa dostat k jednemu dobremu neurologovi do Blavy, dufam, ze nas zoberie, aj ked nie sme z Blavy, jeho sestricka nam hovorila, ze s tym maju problem koli poistovni. ☹ A drzim palce tvojim detickam, nech sa to zlepsi. Ozaj, a my sme koli tomu spickovaniu cvicili aj Bobatha, ale to nam vobec nepomahalo, zda sa, ze ani tato Vojtovka nepomaha.

lante
autor
9. jan 2012

@kkristin lekárka ordinuje v Moste pri BA a v Tomášove, pokiaľ viem.

@lenka_da v každom prípade treba na posúdenie odborníka...u mojich detí je to zlozvyk...to mi povedal aj neurológ.....a riadim sa heslom, že radšej budem za debila a hysterickú matku ako niečo zanedbať.

kkristin
9. jan 2012

@lante dakujem pekne 🙂

sisasiska
28. apr 2012

Aj moj syn spickoval tiez mi ortoped povedal ze to je zo zvyku ze ho mam napominat ze slachy ma ok ale ze ma ploche nozky dak nam dal vlozky do topanok. Ja som to vravela maleho pediatricke povedala ze z toho vyrastie tak som to s nou uz ani neriesila objednala som sa u detskeho ortopeda na Zahradnickej v BA radsej ako lante napisala radsej budem debil a hystericka matka 🙂 a necakam dokym ma pediatricka niekam posle idem sama teraz sprievodku netreba.

brisalek
2. máj 2012

jo a jeste bych jen pridala, ze dulezite je jestli reaguje na to co ji rikate, jestli rozumi jednoduchym i slozitejsim "prikazum" jako podas mi bryle ze stolu?....jestli se soustredi treba na pohadku, kdyz ji ctete, jestli ukazuje na veci, ze se o ne zajima..nebo kdyz ji reknete bota tak ji ukaze...atd. proste jestli rozumi a chape...samotne mluveni mam hodne velky rozptyl, kdy kdo co rika.

brisalek
2. máj 2012

omlouvam se predchozi prispevek patri do jine diskuze🙂

tinika
2. máj 2012

@lante vojtovku sme cvičili rok tak presne viem ako si sa citila pri tom reve :( ale my od narodenia, takze nam to pomohlo

dadica
2. máj 2012

@lante Väčšina matiek-nelekárok verí lekárovi, že sa vo svojom odbore vyzná a že si svoju prácu robí poctivo. Ale sama z vlastnej skúsenosti viem, že to tak vždy nie je. Náš malý mal tiež obdobie chodenia po špičkách, boli sme akurát vtedy v nemocnici s inou diagnózou a lekárka si to všimla a hneď ho pozerala neurologička. V krvi nemal dobré hodnoty svalových enzýmov, ja som hneď bola vyplašená, že má svalovú dystrofiu. Našťastie je všetko o.k. Držím aj vám palce, nech je malý o.k. ...

volske_oci
Odpoveď bola odstránená
dadica
3. máj 2012

@volske_oci fakt duchaplný príspevok

mandarinkalili
9. máj 2025
@meleri

bráchovo dítě tak chodilo, říkali jsme ji ze srandy baletka..prý tak děti často chodí..tak nevím, ted je jí osm let a nic. fakt si myslíš že to má z toho?

@meleri aj brat špičkoval, určite aj rok, lebo si to pamätám. Prestal s tým. Ak chodíte na súkromnú kliniku na ortopédiu, možno ich cieľom je najmä zarobiť ?

Strana
z2