Poraďte dobrého gastroenterológa v BA.
ahojte, viete mi niekto poradit naozaj dobreho gastroeneterologa v Bratislave alebo okoli? Naposledy som mala taku zlu skusenost, ze som sa k nemu uz ani nevratila s vysledkami. Opat mam uz mesiac krv v stolici. Som tehotna, takze aspon mozem vylucit zlu zivotospravu. Vzdy po par rokoch sa odhodlam to riesit, ale nikdy mi nic nezistili, ani nevysetrovali okrem kolonoskopie. Mama ma vyoperovanu polku hrubeho creva uz davno kvoli polypom, otec ma vyoperovane cele kvoli rozsiahlemu zapalu. Clovek by sa aj chcel liecit a vyliecit, ale pri vsetkom mam pocit, ze najlepsie si clovek pomoze sam, ked si nastuduje a potom zhana lekara, ktory nepresadzuje vedomosti spred mnohych rokov zo skoly, ale sleduje trochu aj sucasne vyskumy.
@lyci ak si tehotna, odporucam docentku zelinkovu tá sa špecializuje presne na gastro ochorenia v tehotenstve. Je problem sa tam dovolať, treba skusat casto a povedat sestričke, že si tehotna, všetko ide na poisťovňu, nič neplatíš. Docentka je perfektna, empatická, vrelo odporucam https://www.nsmas.sk/amb-vse-zv/65-gastroentero...
@lyci https://gastroruzinov.sk/lekari-a-sestry/ odporúčam
@h_petra závisí podľa mna aj od akutnosti, ak má autorka krv v stolici a je tehotna, čo môže indikovat ulceroznu kolitidu, alebo inu pliagu, tak jej daju podľa mna urgentnejsi termin, lebo je ohrozené dieta(v zaujme zachovania ako takej sily sa môže telo chcieť zbaviť dietata/parazita/, preto tehotne riešia s prioritou, mne k nej volal sám gastroenterológ, ktorý nemá s tehotnymi skúsenosť a liecit si má preto netrúfol a mala som termin do par dni, lebo má bolo treba dostat pod lieky, ktoré dieťa udržia a neublizia mu.. čo som však pocula, keď sa niekto prišiel osobne objednať, tak dávala termíny cca o mesiac
@h_petra ešte v NOU je super doktor Luboš Zitnan, tam by nemusela byt tiež dlha čakacia lehota. Mne ako človek nenormalne sadol, je veľmi ludsky, ale tam to nie je vhodne pre tehu pacientky, nakoľko sa tam pohybujú onko pacienti, ktorí môžu byt po PET CT vyšetrení a niečo zo seba vyžarovať, čo nie je vhodne pre tehu a male deti..
@lulu2014 k Michalkovi som chodila nejaky cas, prestala som, ked mi po telefone na bolesti pod lavym rebrom naordinoval ibalgin a bolo vybavene.
Mne prislo, ze mu ide hlavne o tych 20€ za kazde gastroskopicke vysetrenie.
Ale tak, bo to uz pred viac ako 5 rokmi... mozno nastala zmena.
@h_petra no to ma mrzi. Je mi jasne ze tak by to nemalo fungovat. Lebo moze stacit ibalgin ale aj nemusi .🙄 My zatial ok.
Tak potom skuste Dr.Bubana v zeleznicnej . K nemu chodi kamoskyna dcera a je spokojna.
Kolega bol na Antolskej ale neviem meno.....a tiez bol ok.
Drzim palce a prajem pekny den. 🙂
@lula313 zajtra sa tam skusim ist osobne objednat. na stranke pani docentka nema vypisane, ze by aj ona ordinovala. tak neviem ci sa nechat odbit, ze by ma yam vysetril aj iny lekar u nich. dnes som si bola po odporucanie u vseobecneho. vypytala som aj stare papiere z navstevy gastra v 2012, kde mi povrdal, ze mi nic nie je a uz vtedy som mala zapal v creve podla papierov. ja sa trapim uz vyse 5 rokov a nikdy mi akoze nic nezistil. btw bol to habib narwan. plus naposledy sa vysmieval mojim problemom. @ctrl dobre vyzera aj ten lekar v ruzinove. platila si tam nieco?
@lula313 prave som si vystala rad na recepcii na objednanie. pani docentka uz neberie ziadnych pacientov, takze sa k nej neda nijako dostat. ale vraj medzi sebou lekari konzultuju a dozvie sa o mne. sestricka na recepcii bola velmi mila a snazila sa najst mi daky termin co najskor
@lyci skoda, lebo ordinuje normálne, ja mám k nej termin teraz 19teho, ale asi ako primárka má toho veľa. A jasne, lekari majú konzilia(porady), kde preberajú pacientov, tak verim, že ti pomozu. Inak tato nemocnica sa mi paci, personal je mily celkovo, verim, že budeš spokojna. Za koľko ti dali termin?
@h_petra ja sa najcastejsie stretavam, ze ma vobec nevezmu a poslu prec a ani nic neporadia, lebo vraj nevedia kam mam ist. Ak aj vysetria, tak nevyliecia, resp. nevedia pomoct. Pritom existuju aj ine, ucinnejsie metody liecby, ale ziadny lekar nepovie, ze nieco take existuje. Ja som po poslednych rokoch uz naozaj presvedcena o tom, ze oni poznaju len tie standardy zo skoly spred mnohych rokov. Mam takych skusenosti a prikladov vela. Sama som si musela nastudovat a potom podla toho hladat lekarov odbornikov. Skoda, ze mam aj trvale nasledky z niektorych neriesenych veci poriadne
@lyci no nie je to dobre. Lebo na crevach záleží vsetko(od imunity až po vstrebavanie živín zo stravy). Mozes sa stravovat akokoľvek zdravo a pestro, brat vitamíny, ale keď už máš creva poškodené, nie sú schopne z potravy vstrebať všetky živiny a buď to bude na úkor teba, alebo dietata. Ja viem, že riesit zdravotné problemy nie je nič extra, ale teraz máš zodpovednost nielen za seba, ale aj babatko. Držím palce, aby ste sa dopracovali k nejakej diagnóze a nastavili liecbu tak, aby sa ti tieto problemy vyriešili. Budem držať palce, kľudne daj vediet, či ti na niečo prídu..
@lula313 praveze to, ze akoby neviem vyuzit energiu z potravy, resp. vstrebavat ziviny, som sa viackrat roky stazovala na endokrinologii, ale nic mi na to nevravela, lebo napriek tomu som priberala. mam aj autoimunitny chronicky zapal stitnej zlazy. zatial bez liekov. minuly tyzden na gynekologii mi z krvi zistili, ze mam malo zeleza. nechapala som ako je to mozne, ked mam fakt dostatocny prijem masa. potom mi napadlo na zaklade tej krvi v stolici a hlienu, ze mam asi zapal v creve a zle sa mi vstrebava vsetko. mam neustale velky hlad a takmer nic ma nezasyti, ale na druhej strane mi nic nechuti. doplnam potrebnu energiu cukrom, lebo je to najlahsie. brucho zatial rastie, aj ked na vahe moc nepriberam. babo meral naposledy pred mesiacom a pol a najblizsie bude az o mesiac a pol
a dakujem 🙂
@lyci Keď sú pre teba hnačky a bolesti bežný stav, tak každá rada márna nie?:(máš polypy a iné veci v rodine a ty to riešiš roky ako sa Ti zachce?ja odporúčam Assiduo MUDr.Juricova
To,ze si tehotná neznamená, že máš dobrú stravu, ak máš zápal...polyp....čokoľvek sú to zanedbané mesiace, roky...čím skôr si to daj do poriadku
@lula313 takze dnes som tam bola. vraj mi nic nie je a podla lekara som doslova zdravy clovek. na zaklade starych vystreni. hnacky a opakujuca sa krv v stolici vyse 7 rokov je tiez v poriadku a vraj to ziadne potraviny nesposobuju a lekar ani nebude odporucat vysetrenia na ne. to ze na to otec skoro umrel je tiez ok a na polypy po mame som moc mlada. a ze to ani nemoze poskodit plod. mam byt kludna a neriesit. kolonoskopia vraj staci raz za 10 rokov
@lyci fuuu a nerobili ti ani sono čriev? Nič? Nebrali krv(leukocyty + hodnota zeleza)? Kolono sa v tehu neodporuca(vraj hrozí potrat, aj keď neviem prečo), ale mne sono čriev zvykne primárka robit pravidelne.. no mrzi má, že si neobstála. Krvacanie z čriev podľa mna v poriadku nie je a je blbe, že to lekár neriesi😕
@lula313 kolono som ochotna podstupit po minulej skusenosti jedine v narkoze, cize aj tak by som do toho teraz nesla. aj tak povedal, ze staci raz za 10 rokov a momentalne mi ju netreba. po pol hodine som ho ukecala aspon na test ma kalprotektin a celiakiu. inak nic. povedal, ze este zvazi rektoskopiu, co je podla mna zbytocne. zelezo som mala pred mesiacom na dolnej hranici podla krvi u gynekologa. podla mna to je zhorsenym vstrebavanim pri sucasnych problemoch. asi budem riesit dalsieho lekara, ale az par mesiacov po porode. snad to coskoro zase prejde, aj ked zatial sa to vobec nezlepsuje
@lyci a v stolici mávaš veľa krvi? Hemoroidy máš vylúčené? Je to jasná(čerstvá) krv, či tmavá? No neviem, čo ti poradit, cez sono čriev ich poškodenie je vidiet, prečo nepristúpil k tomuto vyšetreniu, ale navrhoval rektoskopiu, to nechapem. Teba(doktora) by mali zaujimat leukocyty, či nemas v tele zapal😕
Predsalen, ak ti môžem poradit, v minulosti som si dávala colostrum a podarilo mi to vyhojit črevo aj bez toho, aby som užívala lieky, možno by to stalo za skúšku v tvojom prípade..
@lula313 mavam dost. tolko, ze to zafarbi vodu v zachode, je vidno dost aj na stolici a na papieri. hemeroidy by mi nasli uz pri predchadzajucich kolonoskopiach v 2012 a 2017. vtedy som to nemala taketo zle este. ani ma neboli nic vnutri konecnika. krv je svetlocervena, takze je z creva a nie zo zaludka. hlien podla mna tiez indikuje zapal, rovnako ako ho vylucuje sliznica nosa a pluc pri infekcii. napriek tomu furt tvrdil, ze to je z dakej trhlinky. do spravy mi napr. napisal, ze neviem preco otcovi vyoperovali hrube crevo, aj ked som mu vravela, ze to bolo kvoli rozsiahlemu zapalu v brusnej dutine a krvi v stolici niekolko rokov. nuz budem si musiet aj nadalej studovat sama a skusat co by mohlo pomoct

@lyci ja mám dobrú skúsenosť s Dr. Henžel z Nitry, objednal ma do 2 týždňov, je veľmi príjemný aj sestrička. Všetko mi povysvetloval, aj vyšetrenie na ktorom som tam bola sa nedá porovnať s tým ktoré mi robila predtým iná dr., toto bolo oveľa znesiteľnejšie.