icon

Poznáte v Bratislave štátnu gynekologičku, ktorá nepýta za všetko poplatky?

levandula210
26. nov 2018

Ahojte, viem že tu takýto tém bolo už veľa, ale v žiadnej som nenašla informáciu, či je v Bratislave gynekologička, ktorá nepýta za každé sono 9 eur plus za nejaké špeciálne sono 16 eur. Som študentka a nemôžem si dovoliť každý mesiac 9 eur dať na sono keď sa snažím každé euro odkladať na výbavičku. Alebo je tento poplatok za sono bežná vec u každého? Nemáte skúsenosť s nejakou ktorá to má za menší poplatok prípadne zadarmo? Ďakujem

maminuska
26. nov 2018

@levandula210 ja mám gynekologa súkromného a počas tehotenstva so za sono nikdy neplatila. Priplácala som sim za glukozový test a raz za prietoky v pupočníku . Nič viac.

3009
26. nov 2018

@levandula210 myslím, že za sono platíš všade. Žiaľ také je naše zdravotníctvo.

seagul
26. nov 2018

@3009 poisťovňa prepláca 3x sono za tehotenstvo. Takže pokiaľ ho robia častejšie sa buď platí alebo je poplatok zahrnutý v ročnom poplatku u poskytovateľa.

monro
26. nov 2018

U môjho gynekológa v rámci preventívnej prehliadky je sono zadarmo, každé ďalšie platím 10eur.

ajka0207
26. nov 2018

@levandula210 mozno odveci, ale nemozes to sono odmietnuť? Povinne su len tri a tie preplaca poistovna. Ja som zo žiliny, uz som mala troch gybekolog a neplatila som u ziadneho, ale teda dvaja z nich robia len tie tri povinne sona.

liz_lemon
26. nov 2018

štátni lekári neexistujú

levandula210
autor
26. nov 2018

@ajka0207 odmietnuť môžem ale to sa bude doktorka ohrádzať tým, že to je dôležité na to aby skontrolovala či je všetko v poriadku a podobne...

evittam
26. nov 2018

@levandula210 Nepotrebujes sono kazdu poradnu. ZP preplaca tri hlavné sona pocas tehotenstva. Každé ďalšie je treba si zaplatiť-ci to ma ten lekár platiť zo svojho? Preco?

maminuska
26. nov 2018

ja len doslovne " zíram "že vy platíte za každé sono na poradni ...ja som neplatila, posledné dieta narodené v roku 2017. Každú jednu poradňu ma skontroloval , premeral drobca a išla som domov.

evittam
26. nov 2018

@maminuska A nezaplatila si náhodou tzv.tehotenske poradne či príplatok ci starostlivosť ci ako to niektorí nazývajú hned na začiatku tehu?

maminuska
26. nov 2018

@evittam nie, nezaplatila. Aj tu sú VIP ale tie sa berú bez čakania, na doktora majú aj súkromné číslo .... Čo som priplácala je meranie cukru , lebo tam nejaký úkon nebol dohodnutý s VŠZP a potom keď mi meral prietoky v pupočníku ..tam som platila 7 eur. Celé tehotenstvo ma u neho stálo asi 12 EUR.
V minulosti sa platilo 5 eur za objednávku na presný čas, to sa potom zrušilo pre zákaz vyberania poplatkov.

evittam
27. nov 2018

@maminuska Tak potom lekár co si sono neúčtoval a nikto mu ho nepreplacal, len teda tie 3povinne alebo si to účtoval u poistovne inak.
Ja som tiež nenechala nejake extra sumy u gynekológa. Len za objednanie na presny cas 5Eur a teda ak som chcela sono mimo tých 3 tak 10Eur. Co som využila možno 2x.
Co sa tyka "zakazu" tých poplatkov-aj to sa dá-ja tak chodim stale.😉

evittam
27. nov 2018

@maminuska A ze VIP. 😁 U nas su "hajzlici" co vezmu za tehu starostlivosť navyse od 200Eur a mas v tom akurát tak to sono -aj to neviem ci nie je obmedzene. A zeny sú spokojné a este im aj ten lekár všelijaké doplnky "natlaci" co samozrejme s úsmevom zaplatia navyše....Lebo veď ako sa o mna pan doktor super stara....

h_petra
27. nov 2018

@levandula210 MUDr. Mareková na Rovniankovej v Petržalke.
Ale sono viac ako tri krát v tehotenstve by som odmietla, veď to ani nie je vhodné.

maminuska
27. nov 2018

@evittam Kedysi som v ZA chodila k Veselému, bývalému primárovi . On sona nerobil ale chodili k nemu z MT a za to som myslím neplatila, potom ho nahradil Jamriška a ten už sona robil len to už som tam nebývala.

maminuska
27. nov 2018

@evittam u môjho doktora ani za pásy neplatíš a viem že niekde sa platí .