icon

Problém so zdravotnou dokumentáciou z Českej republiky

Dnes o 14:25

Ahojte, pred 2 rokmi som sa presťahovala z Čiech naspäť na Slovensko a hľadám si nového gynekológa. Moja otázka je, že či je problém, že sa neviem dostať k mojej zdravotnej dokumentácii z ČR. Chodila som do súkromnej ambulancie, ktorú medzičasom zrušili. Bola to moja prvá lekárka a absolvovala som u nej prvé vyšetrenia. V dokumentácii nemám v podstate nič, nebola som tehotná, vyklus podľa hodiniek, žiadne problémy, antikoncepcia, nič… bude to problém? V podstate ani nevidím žiadne údaje o tom v aplikácii VŠZP čo asi ani nemám ako vidieť, keďže to bolo v Česku. Ďakujem

januska12323
Dnes o 14:27

Nie, všetky vyšetrenia spraví sám.

anonym_7ba34a
Dnes o 14:43

Žiadny problém to nebude, nový gynekológ ti urobí úvodné vyšetrenie, starú zdravotnú kartu nepotrebuješ. Keď som sa prihlásila kedysi dávno po výške ku gynekologičke v Prahe, nebrala som zdravotný záznam z Bratislavy, nič v ňom totiž okrem antikoncepcie nebolo. Neskôr keď som odchádzala z Prahy naspäť do Bratislavy, na gynekológii mi nedali celú kartu, ale urobili z nej len výpis. Ty v podstate v zázname skoro nič nemáš, len predpis antikoncepcie, takze nič podstatné ti v karte chýbať nebude.

autor
Dnes o 16:18
@anonym_7ba34a

Žiadny problém to nebude, nový gynekológ ti urobí úvodné vyšetrenie, starú zdravotnú kartu nepotrebuješ. Keď som sa prihlásila kedysi dávno po výške ku gynekologičke v Prahe, nebrala som zdravotný záznam z Bratislavy, nič v ňom totiž okrem antikoncepcie nebolo. Neskôr keď som odchádzala z Prahy naspäť do Bratislavy, na gynekológii mi nedali celú kartu, ale urobili z nej len výpis. Ty v podstate v zázname skoro nič nemáš, len predpis antikoncepcie, takze nič podstatné ti v karte chýbať nebude.

@anonym_7ba34a ani antikoncepciu som nemala, zle som napísala do príspevku. Ďakujem pekne 🙂