icon

Urológ, ktorý nie je zástancom obriezok

adrietkaj
27. júl 2015

Poraďte mi prosím urológa kt. nie je zástancom obriezok, ale vie mi poradiť a predísť obriezke kt nám odporúčajú.
Syn má 3 roky a diagnoza - fimoza.

evica01
28. júl 2015

@nicolle21 ved my tiez myslime obriezku len v krajnom pripade. Obriezka ako taka mi vobec nevadi. Nie je to nic hrozne. Svet sa nezruti. Robi sa to v narkoze, 2-3 dni sa polezi v nemocnici, pipik sa maca v repiku este 2-3 tyzdne a je po vsetkom.
Mne sa nepaci ked niekto tvrdi, ze v ziadnom pripade, nikdy a uz vobec nue na SK... ??? Akoze preco? Maminku asi nic neboli ked sa jej do toho nechce 🙂

ali08
28. júl 2015

@diusik smiem vedieť akú časť orgánu mu pri obriezka odrezu? Odrezu sa iba koža okolo žalúdka tým pádom žaluď zostane vonku.Môj syn to ma a som veľmi spokojná,žiadne presťahovanie,nedaj bože bolesti.hygiena je takto 100% a plodnosť čo to má spoločné z plodnostou veď mu neodrezu vajcia.
@adrietkaj vôbec sa toho nemusíš báť.môjmu synovi to robili keď bil malinký, bola som pri tom,bolelo ho to len 2dni.

ena70
28. júl 2015

ja sa fakt čudujem všetkým mamičkám a oteckom že od malička nesťahujú chlapcom pipíka a potom sa čudujú že "sa to prilepilo", "že to nejde a podobne"... v niektorých múdrych časopisoch píšu blbosti akože nechať pipíka tak, že sa to samo odlepí...dokonca mi kamarát povedal taký "múdry názor" že to chalanovi povolí pri prvom sexe...na čo ja všetko hovorím "hovadina 1.stupňa".... mám svoje životné skúsenosti takže viem o čom hovorím a nebudem rozoberať dospelých mužov ...... no treba sťahovať pipíka od mala...aj môj syn mal problém, nešlo to stiahnuť úplne, šla som za urológom keď mal vari 4 mesiace, pomohol nám, že to stiahol on a niečím povolil a kázal dalej sťahovať, pravidelne každý deň, a sám mi kládol na srdce že to treba pravidelne, lebo je to koža a tá sa pekne postupne roztiahne.....presne tak ako sa nám natiahne koža pri tehotenstve.... a tak som to robila pravidelne každý deň po kúpaní..... teraz má syn 12 rokov a pinďúr jak malovaný 😀 ...nehanbí sa behať nahý popred nás a vždy mu prízvukujeme pri sprchovaní aby si ho stiahol lebo inak sa mu to prilepí a budú mu to rezať.... takže baby sťahujte a na múdre rady typu "ono sa to vekom samo" sa vykašlite...

bubelko
28. júl 2015

@ena70 nestahovali sme ani u jedneho a predstav si, fakt povolilo. A pediater je chlap, takze asi nejaku zivotnu skusenost ma. Urcite väcsiu ako ja 😉

nicolle21
28. júl 2015

@ena70 super napisane.. ja som zo zaciatku vobec nevedela co s chlapcom, ale mam stastie na super pediatricku a ta nam kazala stahovat pokial ide, vytriet olejom z lekarne (ktory tu kozku aj zmakkci) a zaroven tym aj odstranujeme zvysky mocu a krasne mu to ide stiahnut od cca 10teho mesiaca.. nechapem a je pre mna nepochopitelne, ked dokaze matka povedat, ze to nevie/nechce robit atd, ze to je "muzska" zalezitost a ony to robit nechcu..
jaj a bola mi adresovana uz aj taka otazka, ze co by som robila bez olejceka, ktory tu kozku zmakkci a povoli.. neviem, aka logika do toho bola vlozena, ale ostala som kukat ako puk hodnu chvilu..
@evica01 take, ze nie na sk a pod som ja netvrdila, jedine, na co som reagovala a co ma podrazdilo bolo tvoje tvrdenie, ze obriezka nema ani jedno negativum.. je to nezmysel

ali08
28. júl 2015

Počula som ze ta pretahovanie sa robí iba u nás a u susedov,nikde inde vo svete tak neviem prečo sa robia okolo toho také caviky,jedny hovoria ze sa musí pretahovat a ak nie tak pediater to pretiahne silou a dieťa má z toho traumu a nedaj bože keď to začne krvácať a iní zase že sa pretahovat nemusí.
Môj názor je taký že keď to nejde tak urobiť obriezku a nie robiť zle dieťaťu ale ak to ide tak občas to vyčistiť treba hygiena musí byť aj dospelý sa umyjú celý nielen polku tela.
Osobne som za obriezku hl.z hyg.dôvodov ale aj zo sexuálnej stránky je to iné, skôr sa muž vzruši A aj oral je lepší a žaluď muža je väčší v porovnaní z penisom neobrezanim, pretože žaluď ti v predkozke nerastie tak ako keď tam okolo nieje

sono2
28. júl 2015

@diusik no nemyslíš vážne, že traumu, tak ja tu napíšem totálne intímne teda. Moj mm je obrezany neviem kedy, nejdem sa ho to pýtať teraz, ale plne si to pamätá a nemá žiadnu traumu, viem len, že to bolelo a dali to odstrániť kvôli pocikávaniu, možno mal s tým aj problémy, neviem to až takto do detailu. Osobne tI poviem, že citlivý zalud má až moc a aj po 12 tich rokoch a par dni abstinencie, vie byť do 2,3 minút, a tú časť má teda pekne citlivú. Takže už fakt nepis bludy, evidentne si nemala muža s obriezkou. Je to maximale čistote, a ja som radšej, ako by ho mal mať ako harmoniku 😀

evica01
28. júl 2015

@nicolle21 ano, viem citat. A tvoje negativum mam kde hladat? 😀

evica01
28. júl 2015

@diusik odkial mas ten clanok? To je blbost prvej triedy. Ze niekoho bavi pisat take somariny.

vevesh
28. júl 2015

@evica01 maminka ma v pripade problemov ine riesenia po ruke, ako zverit sa do ruk lekarom na sk (nic v zlom) 😉

evica01
28. júl 2015

@vevesh v LM robia dobre obriezky. O inej nemocnici neviem.

vevesh
28. júl 2015

@evica01 ja byvam v zahranici, takze mozem vyberat - tu je to absolutne normalne, robia aj iba na ziadost rodicov bez indikacie ...

0silvia0
28. júl 2015

@ena70 tiež som čítala rôzne názory - jeden tábor tvrdí sťahovať, druhý tvrdí nesťahovať. Keďže mne osobne bola sympatickejšia varianta B (nesťahovať), tak som vôbec nesťahovala a čuduj sa svete, nikdy môj syn nemal s daným orgánom žiadne problémy - a to má dnes 13 rokov 😉 Takže tak...

evica01
28. júl 2015

@vevesh Aj my sme zahranicie pre ostatne krajiny. A aj tu urobia obriezku len na ziadost rodicov. Dokonca cistymi nastrojmi 😀
Ja by som napr.skor vybrala SK pred UK.

vevesh
28. júl 2015

@evica01 ja mam velmi negativne a zle skusenosti s sk zdravotnictvom (dokonca horsie ako v jednej rozvojovej krajine) - ale v uk som este nebola, tak mozno v porovnani s tym, asi by som aj na sk dala 😀

adrietkaj
autor
28. júl 2015

@ena70 Nemusíte sa čudovať... keď sa teda čudujete, sťahovali sme od malička a aj napriek tomu nám koža nepovolila... a moja otázka znela poradiť urológa ... po osobnej skúsenosti a pre objektívne posúdenie z viacerých zdrojov...

ali08
29. júl 2015

@evica01 ale tu robia obriezku pri narkóze a počula som ze ti ostanú 4stichy. Teda bodky po stichoch l.Neviem či je to pravda ale kamoškinmu synovi to robili v TN a ma tam 4bodky po stranách a ešte si zato ak chceš na požiadanie musíš veľa zaplatiť.

@adrietkaj my sme chodili v TN súkromnému akurát sme tan nechali nemale peniaze a na nič neprišiel
Ale čo som počula že dobrý Dr.je v Piešťanoch.

ali08
29. júl 2015

@nicolle21 prosím ťa a vieš meno toho olejceka?dakujem

fuska
29. júl 2015

@adrietkaj Kortikoidnu masticku ste skusali?

ena70
29. júl 2015

@0silvia0 tak to buď rada že to tvojmu náhodou išlo, ale väčšine chlapcov to nejde keď sa na to maminy vykašlú.... aj kamoška ....staršiemu synovi to šlo, mladšiemu vôbec a skončili u urológa keď bol malý väčší, krútil sa,nedal si nič s tým robiť, no hysáky na entú...preto si ja osobne myslím že radšej pekne od malička, nič sa mu nestane a ak mu aj urolog trochu povolí kožičku,tak na to za deň zabudne a ide to pekne samé dalej...len treba trénovať a pravidelne...

ena70
29. júl 2015

@adrietkaj veď aj ja som bola s malým keď mal 4 mesiace u urológa, on mu to pekne stiahol čímsi, jasné že to trošku zabolelo, ale v ten deň som ho mágala v kamilkách, potom sme tam boli ešte 1x zas, a povedal len pravidelne a pravidelne, lebo máme v rodine tento problém, tak som za žiadnu cenu nechcela aby mal aj môj syn. a urolog povedal že treba sťahovať nadoraz, inak sa to zasa zúži. po kúpaní som mu to robila vždy, to je koža zmaknutá a fakt to povolilo. som si povedala keď nič iné, tak pinďúr musí byť !!! 😀

ena70
29. júl 2015

@bubelko buď rada že to šlo...ako som predtým písala, väčšine chalanov to nejde. kamoška mala dvoch synov, staršiemu to šlo, tak to s mladším neriešila vôbec. a čuduj sa svete, keď sme sa bavili o tejto téme, tak doma mu to skúšala potom ale to už mal vari rok a pol, a nešlo mu to vôbec....takže zato vravím....radšej sťahovať ako sa vykašlať....

nicolle21
29. júl 2015

@ali08 obycajny cisty olivovy olejcek.. cistila som mu to od narodenia vatovou tycinkou,stiahla pokial islo,vytrela,vratila kozku.. aj to stale robim,samozrejme,lebo sa mu tam zachytavaju necistoty,ale uz netreba kazdy den

bubelko
29. júl 2015

@ena70 ja som sa na to pytala pediatra (chlapa), ze ci mame stahovat. Povedal v ziadnom pripade. Po 1.deti ked ich objavia, zacnu si to skusat sami natahovat a po 2.ak sa to robi moc skoro vznikaju trhlinky, ktore neskor sposobuju problemy. A po 3.ak je prirastena, tak ani stahovanie nepomoze. A je fakt zaujimave, ze v zahranici nikto tento ukon nepraktizuje a chlapci su v poriadku...nemam pocit, zeby kazdy druhy koncil s obriezkou. Hm...

zutomad
29. júl 2015

ja napisem moju skusenost, zijeme v zahranici,tak tu to fakt vobec neriesia, syn mal v marci 4 roky a zrastene mal cca 80% , tak som isla na SVK k urologovi,povedal-jednoznacne pretiahnut, to som ale nechcela,ani si neviem predstavit,ako by ho to chudaka muselo boliet,ved to je citlivy organ.... tak som nakupila kvet slezu a v tom mu robime kupele,baby za cca 2-3 mesiace sa mu to krasne uvolnilo,teraz uz ma len par mm zrastene,ale pokracujeme v kupani...podotykam,ze nemal nikdy problem s cikanim,ani zapalmi,ani ho to nikdy nebolelo,takze som to nechcela riesit hned chirurgicky, keby s tym problem mal,tak asi inak uvazujem,
ja som za to nechat to na prirodu,pokial nie su problemy,drzte sa

ena70
29. júl 2015

@bubelko vidíš a mne pediatrička povedala že sťahovať...a urológ tiež...a myslím že urológ je väčší odborník ako my všetky tu 😉 ... môj má všetko ok...žiadne trhlinky...

vevesh
29. júl 2015

@ena70 ale v zahranici to fakt nikto neriesi - a chlapi su ok..

0silvia0
29. júl 2015

@vevesh ani na SK sa to kedysi vôbec neriešilo, pýtala som sa na to babky... možno určité percento mužskej populácie by s týmto malo problém aj tak, či by sa to riešilo či neriešilo a preťahovalo či nepreťahovalo..

vevesh
29. júl 2015

@0silvia0 tiez si myslim , ze ak by sa to normalne riesilo pri chlapoch aj v dobach minulych , tak by bola na nasich uzemiach tiez normalne praktikovana obriezka (vsak je to zvyk pomaly 2 tisicrocia stary..)

evica01
29. júl 2015

V zahranici sa vela veci neriesi. Preto nechapem ako niekto moze tvrdit, ze nase zdravotnictvo stoji za h...o.
Tam sa to neriesi a deti su pomaly hluche, zasoplene, s nosnymi mandlami ako karfiol, gynekolog nema tusenie o urologii a pochybujem, ze chlapci maju v poriadku pipikov ked maju zrastene predkozky.