Výber doktora - psychiater
Dobrý deň, ahojte. Už asi 1,5 roka odolávam myšlienke, že nepotrebujem pomoc psychiatra. Strach s nových vecí, strach s nových ľudí a najnovšie strach s výzvy v práci. Už mi aj búši srdce horko v tvári, sem-tam žalúdočné ťažkosti, ktoré sú tiež nepríjemné a bere mi to energiu. Inak v pondelok je to najhoršie keď skončí víkend. A už je to veľmi zriedkavé, že mám úsmev na tvári, aj keď pracujem na sebe dosť, vážne veľa času. Ale neak mi to nejde aj keby moc chcem. Este pár rokov dozadu a celý život predtým som bola sangvinik.. ja som pomáhala okoliu keď mali niečo ťažké v živote, alebo ak boli smutný, deprimovaný, úzkostlivý. Teraz už asi ja potrebujem help.Poraďte neakeho skvelého lekára prosím, pre ktorého je dôležitejší najprv človek a až potom predpis lieku. Bývam neďaleko od Ba. Ďakujem Vám za reakcie.
V prvom rade, psychiater je lekar. Ich postup je najprv nasadit liecbu aby sa zmiernili fyzicke priznaky a vyrovnala chemia v hlave a terapiu odporucia az ked je liecba dobre tolerovana. Aspon to je moja skusenost a s tymto postupom nemam vobec ziadny problem, povazujem ho za spravny. Tazko by sa mi pracovalo na sebe pod terapeutovym vedenim ak by ma neustale sklucovali uzkosti a zachvaty 🤷♀️ Musi to ist ruka v ruke.
Odporucenie na doktora ti za seba nedam, kedze mne vyhovuje velmi priamy pristup bez okolkov, ktory inym moze prist drsny. Najlepsie bude ak by si si nasla niekoho co najblizsie tvojmu bydlisku, zo zaciatku liecby mozno budes musiet chodit castejsie a cestovanie do BA sa moze stat prekazkou.

@evaleila MUDr.Banovska Ružinov, ale liekom sa nevyhnes prečo sa toho bojíš?