icon

Výber psychoterapeuta pre hraničnú poruchu osobnosti

slnecnica30
29. mar 2025

Ahojte,
obraciam sa na vas s akoulkolvek radou co sa tyka vyberu psychologicky. Potrebujem niekoho kto sa primarne venuje psychodynamickej hlbinnej terapii alebo psychotraumatologii. Naozaj mi to je jedno co sa tyka lokality Slovenska alebo Ceska. bolo by vhodne aj online. A urcite zenu - psychologicku 🙏🏻 uz som obvolala neskutocne množstvo a vsetci su preplneni,nemaju kapacity. A o psychologicku,ktora nebude so mnou systematicky pracovat naozaj zaujem nemam. Rady ako typu “chodte sa prejst,uvarte si caj,autogenny trening,chodte na slnko,chodte na kavu “ - ja naozaj nemam zaujem. Toto nie je liečba. To si mozem precitat v lifestylovom magazine. Cena psychologicky pre mna nie je dolezita. Mam hraničnú poruchu osobnosti a OCD. Trpim najma ťažkými depresiami. Samozrejme mam psychiatra,uzivam lieky,mala som aj ECT - absolutne nic nezabrali. Preto potrebujem pomoc psychologa lebo lieky vsetko nevyriešia. A ja som uz totalne bezradna. Clovek aj by zaplatit chcel ale mam pocit ze bez znamosti sa ku kvalitnému psychoterapeutovi ani neda dostat nakolko su vsetci preplneni.

Naozaj velmi pekne dakujem za akúkoľvek pomoc!

luccija
29. mar 2025

@slnecnica30 skús pozrieť inštitút Virginie Satirovej veľa x bola odporúčaná.Je ich tam viac

marianarem
29. mar 2025

@slnecnica30 Ja mam osobnu skusenost s MUDr. Genovevou Almassy, je to naozaj vynikajuca, velmi talentovana terapeutka s velkymi skusenostami. Ja sice nemam hranicnu poruchu, ale urcite s nou ma skusenosti, kedze dlho pracovala v psychiatrickych nemocniciach. Tu som nasla, ze o nej aj hovori:
https://podcasty.sme.sk/c/23382203/psychiatrick...
Netusim vsak, ci teraz berie novych ludi na terapiu, ani kde presne posobi. Ja som k nej chodila rok a velmi mi pomohla, no potom sa stahovala do Ciech. Neskor som ju ale opat stretla v BA. Ak si ju este nekontaktovala, tak skus, ked tak mozno aspon niekoho poradi.

slnecnica30
autor
29. mar 2025

Babulky dakujem krasne, ja som uz uplne bezradna. Kazdy kde volam (lebo na maily samozrejme nereagujú) tak ma odbiju s tym ze nemaju kapacity,ze mam skusit niekoho ineho. Lenze uz tolko skusam a houby…. A naozaj mala som terapie nezvzdavala som to ale nie je psycholog ako psycholog…

lydia13
29. mar 2025

@slnecnica30 ahoj, moja kamoska ma hpo a jej veľmi pomohli emdr terapie v ba v centrum matka🙂

euka210
30. mar 2025

@slnecnica30 no psychologovia maju plno, to je realita bohuzial.
Na psychotraumy hladaj psych.s vycvikom na tejto stranke https://www.emdr-sipe.sk/absolventi-vycvik-v-em...

slnecnica30
autor
30. mar 2025

@euka210 ďakujem tu stranku poznám a uz som ju aj pouzila. Len som chcela ci niekto nevie a nepozna niekoho volneho ktory mi nebude vkuse trepat len o tom ze si mam najst aktivitu alebo mam hackovat alebo sa stretavat s ludmi 🤦🏼‍♀️

euka210
30. mar 2025

@slnecnica30 riadny psychoterapeut by mal normalne s tebou pracovat...take reci pocuval moj manzel ked skusil kouca...nic mudre sa nedozvedel co by nevedel. Ked hladal blizko psycho, tiez ho odbila, ze ma plno.
Ja chodim ku Komarovej do Po, ale neviem, ci berie novych, kedze uz je starsia.

slnecnica30
autor
30. mar 2025

@euka210 no ja som dala tomu šancu niekolko mesiacov a skratka bola to sukromna klinika z BA - so vstupným procesom a celkovou psychodiagnostikou som bola spokojna ale este som im pracne vypĺňala aj dotaznik co potrebujem,co chcem,co bolo neuspesne v doterajšej liečbe a podobne. Dopodrobna uplne! Ale ja potrebujem vidiet nejaky posun,progres…. Mala som online terapiu zrovna ked som mala zachvat depresie,videla ma psychologicka ze som v posteli a potrebujem to rozhybat,potrebujem sa z nej dostat,este som aj plakala a povedala mi “ja keby som bola pri vas tak vas z tej postele dostanem” ty kokos…. A hlavne ja jak pacient viem co je zle,jasne ze to neni normalne,ze treba vyjst von,ze treba sa zamestnat,ze treba ASPON NIECO. Ale oni nepovedia to dolezite AKO TO MAM UROBIT AKO KED KAZDA JEDNA BUNKA V TELE PROTIREČÍ a ledva sa dovleciem na hajzel. Ja mam take relapsy tychto depresii,lieky uzivam , uz sme mnohe rozne vyskúšali za tie roky ale prave preto chcem riesit psychoterapiu ale kvalitnu. Aby to malo hlavu a patu a nie ze “a priatelia?clovek je predsa tvor spolocensky” kurnik ved terapeut ma viest. Ja necakam ze za mna urobi robotu,ja chcem makat na sebe ale to ze mi povie “zapalit si sviecku,spritomnit sa” a co to len tak hned budem spritomnena? Alebo mi povie “ze niekedy ked to je tak silne tak to z tej postele naozaj nejde von “ - ibaze musim sa z nej dostat!nikdy to samo od seba v tej posteli neodozneje. Inak v nej zhnijem doslova a dopismena

marianarem
30. mar 2025

A skusala si tychto?
https://viapsychologica.sk/o-nas/
Viem, ze chces zenu a maju tam aj zeny, ale kamoska s hranicnou chodila k Stanislavovi Zrínimu odtial. Nevedela si vynachvalit a to ona je dost narocna, velmi inteligentna a nepochvali nic, s cim nie je naozaj spokojna.
Potom este posledna moznost, neviem, ci je pre teba mozne dat sa hospitalizovat. Ja som kedysi bola v Pezinku, v ramci toho bola intenzivna terapia a viem ze niektori zostali u tych istych psychologov potom aj po odchode, dochadzali tam na terapie.