icon

Ako nájsť prácu po materskej dovolenke?

24. feb 2026

Ahojte koľko ste si hladali "prvu" pracu po materskej?
Mam dokončený technicku vysoku školu IT/priemysel (STU) , hovorím anglicky, španielsky a zaklady nemčiny. Počas materskej som si robila 80h odborné školenie, externe robím DPŠ - končím v júni. Počas školy 4 roky brigada v odbore. Rozmýšľam, že keď dokončim DPŠ, tak by som si ešte refreshla programovanie na nejakom online kurze.
Začala som postupne posielať CV.
Mam ešte rok rodičovskú a školstvo je plan B.. myslite ze do roka je realne si nájsť pracu? Západne slovensko, bratislavký kraj.

lucik194
24. feb 2026

do roka urcitite v BA kraji pracu najdes, ale predpokladam, ze skor v BA, ako v okolitych mesteckach

anonym_d08b68
24. feb 2026

@anonym_autor Počas RD som hľadala a o mesiac po odoslaní CV som mala prácu.

autor
24. feb 2026
@anonym_d08b68

@anonym_d08b68 wow!

autor
24. feb 2026
@lucik194

do roka urcitite v BA kraji pracu najdes, ale predpokladam, ze skor v BA, ako v okolitych mesteckach

@lucik194 🤞 ďakujem za povzbudenie

anonym_98ff3b
24. feb 2026

@anonym_autor keďže si nesedela 3 roky na zadku ale bola si naozaj aktívna, tak sa nemusíš obávať. Ja som si našla do 2m. Ďalšiu po roku do týždňa ale tam som oslovila firmy, u ktorých ma zaujalo to, ako pracujú 🙂

autor
24. feb 2026
@anonym_d08b68

@anonym_98ff3b
@anonym_d08b68 a na kolko cca ponuk ste reagovali?

anonym_d08b68
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_98ff3b

@anonym_autor Ja som si cielenie poslala CV tam, kam som chcela ísť.

anonym_f0e173
24. feb 2026

Nechápem 😀 však s tvojou školou, praxou, jazykmi a BA krajom si nájdes prácu hneď, z čoho máš obavy?

anonym_b528cd
24. feb 2026

Najdes aj hned. Ved si sikovna a stihla si sa aj vzdelavat pocas md👍🏻

autor
24. feb 2026
@anonym_f0e173

Nechápem 😀 však s tvojou školou, praxou, jazykmi a BA krajom si nájdes prácu hneď, z čoho máš obavy?

@anonym_f0e173 napríklad z toho, že uprednostnia mužskych kandidatov bez deti 🤷‍♀️

anonym_051ec9
24. feb 2026

s tvojimi znalosťami a praxou si nájdeš prácu ani nie do mesiaca, ak je to teda tak ako píšeš..takže sa neboj, keď si šikovná, tak dieťa nebude prekážka v tomto prípade pre teba..

anonym_98ff3b
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_98ff3b

@anonym_autor pri prvej práci som reagovala na 10-15 (malé mesto, pretlak známostí - aj ja som sa tak v konečnom dôsledku zamestnala). Pri druhej som už oslovila 5 firiem priamo, ktoré ani nemali ponuku. Našla som si tak dream job 🙂. Z 5 firiem ma 3 pozvali na pohovor a 2 prijali, ale 100% match bol len pri jednej.

autor
27. feb 2026

Baby. Odpadnem. Reagovala som zatial na 3 ponuky a pozvali ma teda na prvy pohovor. 😍😍😍 v utorok idem nato 🤞