Ako prebieha výberové konanie na katastri?
Ahojte budem mať výberové konanie na kataster. Má niekto skúsenosti ako to prebieha a aké sú otázky na výberu?
Ale nenechaj sa hneď demotivovat, ja som sa dostala bez známosti do štátnej správy ;) takže isto si dostala zoznam zákonov, treba sa ich naučiť, test býva dosť konkrétny, otázky s možnosťami. Ak test urobíš, je pohovor s komisiou a to je už veľmi individuálne. Buď sa dá príklad z praxe, a ty navrhnes ako by si postupovala. Alebo sa spýtajú opäť na zákon. Ja som sa hlásila na životné, dali mi otázku - klient príde za vami a nahlási vám, že za domom mu sused urobil nelegálnu skládku, ako budete postupovať? Šla som veľmi logicky na to (dnes viem, že legislatívny postup je iný). Ale dávali mi doplňujúce otázky. Baba, ktorá bola so mnou, tak tej sa pýtali na konkrétnu vec z testu, ktorú mala zle.
@annammaarria Ako píše kočka hore, najskôr test, potom ústny pohovor. V teste katastrálny zákon najmä a správny poriadok ešte keď tak, prípadne aj Vyhláška 461/2009 Z.z. ku katastrálnemu zákonu. Tiež som tam robila, bez známosti, aj na inom úrade štátnej správy, tiež bez známosti. Samozrejme, sú aj ľudia, čo prišli tak, že ich niekto posunul, ale väčšina to už v tejto dobe nie je.
@annammaarria Ešte napíš, aká je to pozícia, možno poradím, na čo sa v zákonoch zamerať.
@annammaarria Ešte napíš, aká je to pozícia, možno poradím, na čo sa v zákonoch zamerať.
@anonym_84190a vkladar...... ďakujem vopred.
@anonym_84190a vkladar...... ďakujem vopred.
@annammaarria Čo si pamätám a to si už moc nepamätám, tak aj z tej Vyhlášky aj zo správneho poriadku som niečo mala. Naviac otázok bolo z katastrálneho zákona, najmä vklady, lehoty, prerušenie a zastavenie konania, návrh na vklad, zmluva náležitosti, geometrický plán. Otázok bolo 20, test. Po ňom bola ústna. Tam sa pýtali na nejakú konkretnu situáciu, ako by som reagovala, tam stačí len pohotovo reagovať. Ale ťažko povedať, rokmi sa to mohlo zmeniť, aj to na každom úrade môže byť inak. Držím palce 🍀
@annammaarria Čo si pamätám a to si už moc nepamätám, tak aj z tej Vyhlášky aj zo správneho poriadku som niečo mala. Naviac otázok bolo z katastrálneho zákona, najmä vklady, lehoty, prerušenie a zastavenie konania, návrh na vklad, zmluva náležitosti, geometrický plán. Otázok bolo 20, test. Po ňom bola ústna. Tam sa pýtali na nejakú konkretnu situáciu, ako by som reagovala, tam stačí len pohotovo reagovať. Ale ťažko povedať, rokmi sa to mohlo zmeniť, aj to na každom úrade môže byť inak. Držím palce 🍀
@anonym_84190a ďakujem 😊

Ak máš tam tú správnu známosť tak otázky dostaneš dopredu. Inak škoda chodiť.