Ako prebieha výberové konanie na operátora výroby?
Ahojte, som evidovaná na úrade práce bola som zaradená do výberového konania na 🙂operátora výroby🙂. Chcem sa spýtať ako prebiahalo to výberové konanie alebo zobrali všetkých, ktorí na tom boli a bolo to len na oko? Ďakujem pekne
My ale nemame ako vediet ci vas tam bolo 20, ale volnych miest maju iba 10...
@bukvet A skade tu máme vedieť koľko ľudí hľadajú a koľko im úrad práce odporučí, Môže byť tak že odporučí 50 ľudí a hľadajú dvoch, ale aj tak že hľadajú 100 ľudí a odporučia im 90 a teda zoberú všetkých... Teda vešteckú guľu nemáme či budú brať každého alebo skoro nikoho...
@marsmykkok Pýtala som sa na reálnu skúsenosť 😀 ako prebiehalo výberové konanie😀 Nie či majú 20-500 miest. Ďakujem za veľmi potrebnú odpoveď, ktorá mi neskutočne pomohla🙈
@marsmykkok Pýtala som sa na reálnu skúsenosť 😀 ako prebiehalo výberové konanie😀 Nie či majú 20-500 miest. Ďakujem za veľmi potrebnú odpoveď, ktorá mi neskutočne pomohla🙈
@bukvet aka otazka taka odpoved.
@bukvet rozumieš po slovensky že to môže byť aj tak aj tak? Zažila som aj že má poslali z úradu a brali ma okamžite stačí že som mala ruky a nohy a aj situáciu keď na jedno miesto odporučili 50 žien a vybrali si z nás jednu.
bola som xy rokov dozadu na takom výberku... bola nás tam plná zasadačka a teda brali pár ľudí... hlavné pre nich bolo dochádzanie a či človek môže pracovať na smeny... pokiaľ si toto splnila tak sa riešilo vzdelanie, jazyk, prax.... neklamala som povedala som že mám 3 ročnú dcérku, manžel pracoval na 3 smeny aj pracuje do dnes a vtedy som nemala VP ( teraz už mám) takže dochádzanie nebolo možné na smeny... a dali teda potvrdenie že nevyhovujem čo bola aj pravda ...
@bukvet asi zavisi aj od toho co ten operator vyroby bude robit. Priprav sa na to, ze hladaju cloveka na pasovu vyrobu niecoho. Coho, to my netusime, ale ty si vies zistit co ta firma vyraba.
Ja som bola operátor výroby. Na pohovore sa ma pýtali či by mi robili problém zmeny a dochádzka keďže tam neboli firemné autobusy. A na druhom mieste nám dali robiť taký test, boli zvedaví aký máme zrak a či si všimneme rozdiel medzi obrázkami.
@bukvet presne tak ako píše mimaapeto, hlavne ich zaujíma dochádzka a zmeny. Pokial to ziberiete tak potom to ostatné. Operátor výroby je veľmi široký pojem, môže to byť od automobilky, cez elektroniku, po potravinárstvo hocičo.
U manžela v práci je operátor výroby normálny makač-robotník, minule potrebovali doplniť stav, lebo im odišli nejakí dôchodcovia, nikto sa im neprihlásil, tak zobrali prvých mantákov čo sa prihlásili. Doslova mantákov, ale chceli to rýchlo doplniť, tak podmienka bola asi len aby mali ruky a nohy. Tak si vieš predstaviť to výberové konanie.
známa napr. nevyhovela lebo mala kratšiu nohu, sedieť za šijacím strojom nemohla, práca sa vykonávala v stoji - vraj vyššia produktivita práce, tak nevyhovela.Nezobrali ju. Šička poťahov.
možno vás zoberú všetkých - celú várku. Však výroba nemôže čakať donekonečna.
otázka - chceš uspieť alebo nie? podľa odpovedi poradíme ako a čo robiť a povedať alebo nerobiť a nepovedať 😀
Závisí od prevádzky.
1. Sestra 30r., total bez praxe vyučená na obchodnej akadémii a vzali ju z uradu prace bez ťažkostí a poriadnej snahy. Predtým si len pozrela pár výkresov aby videla ako to vyzerá keby sa jej niečo pýtali. Hlásila sa do jednej z najväčších firiem na Slovensku. Muž vyučený v obore, 15r prax v obore a v inej firme do ktorej sa hlasil na vyberovom konaní neuspel.
2. K otcovi do firmy sa hlásil pred cca 10 rokmi môj ujo so skúsenosťami a nevzali ho, možno mal niekto lepsie zbalosti alebo známosti... teraz v kríze keď ,,stará škola" šla do penzie tak berú každého, kto vie čítať a otec má väčšinu kolegov Ukrajincov a Srbov, ktorí absolútne nevedia nič a k tomu ani jazyk.
Je to dosť individuálne. A tiež je rozdiel ci sa hlásiš na pozíciu kde hľadajú 10 ľudí a hlási sa ich 8 a iné keď sa hlásiš do lukrativnejšej firmy kde hľadajú 1 a hlási sa 25 ľudí. Skús napísať o akého zamestnávateľa ide a poradíme možno lepšie.
Závisí od prevádzky.
1. Sestra 30r., total bez praxe vyučená na obchodnej akadémii a vzali ju z uradu prace bez ťažkostí a poriadnej snahy. Predtým si len pozrela pár výkresov aby videla ako to vyzerá keby sa jej niečo pýtali. Hlásila sa do jednej z najväčších firiem na Slovensku. Muž vyučený v obore, 15r prax v obore a v inej firme do ktorej sa hlasil na vyberovom konaní neuspel.
2. K otcovi do firmy sa hlásil pred cca 10 rokmi môj ujo so skúsenosťami a nevzali ho, možno mal niekto lepsie zbalosti alebo známosti... teraz v kríze keď ,,stará škola" šla do penzie tak berú každého, kto vie čítať a otec má väčšinu kolegov Ukrajincov a Srbov, ktorí absolútne nevedia nič a k tomu ani jazyk.
Je to dosť individuálne. A tiež je rozdiel ci sa hlásiš na pozíciu kde hľadajú 10 ľudí a hlási sa ich 8 a iné keď sa hlásiš do lukrativnejšej firmy kde hľadajú 1 a hlási sa 25 ľudí. Skús napísať o akého zamestnávateľa ide a poradíme možno lepšie.
@anonym_15e1b2 A plus mesto. V Bratislave zoberú všetko čo má ruky a nohy, lebo na výber nemajú, niekde v Sobranciach kde je vysoká nezamestnanosť si môžu vyberať...
Najskor sa ide pobehat po vyrobe,ukazat co tam robia,co budete robit vy a pod.Potom je uz osobny pohovor,bud volaju po priezvisku alebo ako sa dohodnete.Pytaju sa na vzdelanie,prax,co si kde si ako si pracovala,pytaju sa co si predtym robila a preco si skoncila.Ak su deti,tak sa riesia aj deti,ocr a pod.Potom povedia,dakujeme,otazky aj od teba,ci nejake mas??A ozvu sa bud hned na dalsi den sms,je nam luto,ale dali sme prednost inym uchadzacom,alebo o par dni zavolaju,ze teda clovek presiel uspesne pohovorom.Detaily nastupu poslu meilom.
Tak to je u nas.U nas sa clovek moze dostat na dalsi pohovor az o rok,po pol roku len po velkych znamostiach a tam mas jasno hned.
bola som xy rokov dozadu na takom výberku... bola nás tam plná zasadačka a teda brali pár ľudí... hlavné pre nich bolo dochádzanie a či človek môže pracovať na smeny... pokiaľ si toto splnila tak sa riešilo vzdelanie, jazyk, prax.... neklamala som povedala som že mám 3 ročnú dcérku, manžel pracoval na 3 smeny aj pracuje do dnes a vtedy som nemala VP ( teraz už mám) takže dochádzanie nebolo možné na smeny... a dali teda potvrdenie že nevyhovujem čo bola aj pravda ...
@mimaapeto Ďakujem pekne za odpoveď
@bukvet Hladko..bola som dva krát. Treba všetko súhlasiť ak chceš naozaj sa dostať. Záleží kde..tak kde berú všetkých, tak tam sa dostaneš. Kde vyberajú záleží odkiaľ si,či vieš dochádzať ak neposkytujú oni dopravu. Niekedy záleží sk koľko zamestnaní si vystriedala. Potom sa ti ozvú telefonicky. Potom už nasleduje pár dňové školenie a po novom už u nás boli aj testy .Zoberú Vás do výrobu pozrieť všetky pracoviská a následne vám povedia, kde budete pridelený. Na aké pracovisko. Väčšinou sa dá dohodnúť hneď na ktorú zmenu chceš ísť .Hlavne pre tých čo dochádzajú z ďalej. Držím palce to zvládneš.

@bukvet A skade tu máme vedieť koľko ľudí hľadajú a koľko im úrad práce odporučí, Môže byť tak že odporučí 50 ľudí a hľadajú dvoch, ale aj tak že hľadajú 100 ľudí a odporučia im 90 a teda zoberú všetkých... Teda vešteckú guľu nemáme či budú brať každého alebo skoro nikoho...