icon

Ako sa zmieriť s nižším platom po rodičovskej?

Dnes o 15:14

3 roky na rodicovskej, do starej prace som sa vratit nemohla.
Nasla som si inu pracu a zarabam o cca 600eur menej.
Chodim na pohovory, a neviem ci som taka neschopna ale nikde ma zobrat nechcu 😭 dnes na mna tak dolahlo, kedze z firmy kde som bola na pohovor som dostala odpoved, ze vybrali niekoho ineho.

anonym_fccd28
Dnes o 15:16

Kto povedal ze lepšia práca nepríde casom? Nevesaj hlavu

autor
Dnes o 15:17
@anonym_fccd28

Kto povedal ze lepšia práca nepríde casom? Nevesaj hlavu

@anonym_fccd28 preco to my zeny po rd mame tak tazke?
Ano viem, mala by som byt rada aspon za tu pracu co mam.

anonym_28732b
Dnes o 15:17

A preco si sa nemohla vratit do tej prace?

anonym_20f720
Dnes o 15:22
@anonym_autor

@anonym_autor to nie len po RD. My ženy to máme všeobecne horšie. Buď ťa nevezmú lebo máš dieťa a určite na 100% bude často choré, alebo ťa nevezmú lebo ešte nemáš deti a určite zdrhneš na materskú, alebo náhodou otehotnieš a nepredĺžia ti zmluvu rovnako ako zamestnancovi ktorého sa rozhodnú si nenechať lebo si neplní svoje pracovné povinnosti hoci ty si si aj plnila, bola lojálna, pracovitá, dochvíľna ale... Tehotenstvo 🤷 viacej toho je...

anonym_fccd28
Dnes o 15:25
@anonym_autor

@anonym_autor my ženy to mame všeobecne úplne na ho... Nezufaj príde lepšia práca ❤️ hľadaj 🫶

anonym_fccd28
Dnes o 15:25
@anonym_28732b

A preco si sa nemohla vratit do tej prace?

@anonym_28732b možno už obsadili miesto

sisska96
Dnes o 15:26
@anonym_20f720

@anonym_autor to nie len po RD. My ženy to máme všeobecne horšie. Buď ťa nevezmú lebo máš dieťa a určite na 100% bude často choré, alebo ťa nevezmú lebo ešte nemáš deti a určite zdrhneš na materskú, alebo náhodou otehotnieš a nepredĺžia ti zmluvu rovnako ako zamestnancovi ktorého sa rozhodnú si nenechať lebo si neplní svoje pracovné povinnosti hoci ty si si aj plnila, bola lojálna, pracovitá, dochvíľna ale... Tehotenstvo 🤷 viacej toho je...

@anonym_20f720 presne tak, mne skoro všade hovorili že som mladá hocikedy môžem odísť na materskú a nemajú priestor zaučať potom novú

anonym_2cc798
Dnes o 15:35

@anonym_autor ber to tak, že ZATIAĽ zarábaš menej, ale môžeš si popri tom hľadať inú prácu a keď dostaneš lepšiu ponuku, tak odídeš. Podľa mňa je dôležité pri tom ako je všetko drahé, aby mal človek aspoň nejakú robotu. Určite čoskoro príde lepšia ponuka, nezúfaj a držím palce ☺👍

anonym_f1fc92
Dnes o 15:36

Moje platy boli 650eur,850eur a dnes od 1500 az po 2300eur,zalezi ake odmeny su.Neboj,do dochodku daleko,najdes postupne vzdy lepsiu pracu s lepsim platom.

riky_rower
Dnes o 16:58

@anonym_autor ženy z deťmi nechcú zamestnávať prevažne pre nedostatok času,alebo kvôli tomu že si urobíš ďalšie s oni ťa budú musieť platiť hoci si na materskej,to už dnes zamestnávatelia neradi vidia.

anonym_6f935c
Dnes o 17:11

Ženy ja neviem, ale nikdy som to takto nemala. Prvú manažérsku pozíciu som získala ako 28 ročná zasnúbená žena. Vydala som sa, narodilo sa nám bábätko, od 6tich mesiacov som pracovala na par time (počas toho som si urobila štátnicu z druhého jazyka), od 12tich mesiacov som pracovala na full time. S predškolákom som zmenila v pohode prácu a išla som na vyššiu korporátnu pozíciu s vyšším platom. Ale áno, nebola som na OČR, na PN som bola iba max 5 dní sama so sebou. Mali sme vždy opatrovateľku, babky nám nepomáhali, manžel nemohol pracovať home office. A áno, pracovala som často aj doma večer, keď som odišla po dieťa o 15,30h, dorábala som si veci cez víkendy a na telefóne som bola aj cez dovolenku občas. Je to o tom, ako si nastavíte vaše priority. Ak chcete byť doma 3 roky a potom ďalšie tri roky na reťazovej RD, tak neočakávajte, že sa vrátite na tú istú pozíciu, s tým istým platom. Tým nehovorím, že byť doma do 3r veku je zlé, práve naopak, je naozaj úžasné, že sa venujete naplno rodine. Len nemôžeme mať všetko. Aj pozíciu, aj plat, aj home office, aj flexibilita, aj možnosť častých OČR a PN, aj koniec pracovnej doby o 15.00. Ono to tak nejde. Ja dnes sama zamestnávam ženy, aj na MD, RD mám cez 10 žien a viem o čom hovorím.

biba_18
Dnes o 17:26

veď, to je také… tlačia na mladých aby mali deti, lebo spoločnosť starne - a potom takto ženy týrajú či platom, zastaveným kariérnym postupom či spoločensky… 😏 machizmus je na svk, a tetám stačí karafiát na mdž…

biba_18
Dnes o 17:28

@anonym_6f935c nie všade sá dá robiť na part time, alebo z domu…

1mysicka1
Dnes o 19:41

@anonym_autor ja som si po rodičovskej dovolenke tiež nevedela nájsť prácu ,chodila som na pohovory ale vždy to dopadlo rovnako vybrali sme niekoho iného ,po pár mesiacoch som bola z toho už nešťastná a nemala som ísť na ďalší pohovor lebo by dopadol asi rovnako. Na pohovore to vyzeralo ,že má zoberú a zrazu odpoveď nie. A ešte do toho svokra vždy pri každej príležitosti domna rypala ,prečo nemám žiadnu robotu. Skoro rok som si nevedela nájsť nič poriadne. Nakoniec som si našla robotu ktorá má nebaví ,nerada to robím ale nemám inú ale radšej niečo ako nič a platovo som ísla tiež o 500 eur dole. Ale hľadám si aj niečo lepšie tak verím ,že sa niečo nájde