Je bezpečné zdieľať osobné údaje pri brigáde?
Chcem sa spytat ked sme nasli ponuku na fb brigada na 1 den,mailom nam prislo vyplnit dotaznik meno, adresu a pytaju čislo účtu, dali by ste alebo nie? Ani jej nepisali ci ju prijali alebo nie,co si o tom myslite?
@bartova1691 ja by som údaje dávala, len osobne vo firme. Dodržujem jedno pravidlo: dotazníky s osobnými údajmi online nevypĺňam nikdy. Ak to niekto robí ináč tak nech, ale na vlastnú zodpovednosť...
@bartova1691 ja by som údaje dávala, len osobne vo firme. Dodržujem jedno pravidlo: dotazníky s osobnými údajmi online nevypĺňam nikdy. Ak to niekto robí ináč tak nech, ale na vlastnú zodpovednosť...
@miriam3334 tiež si myslim, ďakujem
Keby to bola nejaká overená známa spoločnosť, tak možno áno. Ale nejaká random stránka na FB, isto nie
Keby to bola nejaká overená známa spoločnosť, tak možno áno. Ale nejaká random stránka na FB, isto nie
@ibrunova podvodníci vedia napodobniť stránky overených spoločností. Tie podvody sú už prepracované. Overené spoločnosti majú pobočky, kde môžeš prísť osobne.
seriozne sa pytam, v com nie je bezpecne niekomu dat cislo uctu? ved to nie je ziadna citliva informacia,ci?
seriozne sa pytam, v com nie je bezpecne niekomu dat cislo uctu? ved to nie je ziadna citliva informacia,ci?
@anonym_511538 číslo účtu je ok, ale v kombinácii s adresou a ďalšími osobnými informáciami je to riskantné. Väčšinu nechcú len číslo účtu...
@bartova1691 Teraz pri prihlasovaní zamestnanca na Sociálnu poisťovňu potrebuje zamestnávateľ okrem osobných údajov aj číslo účtu zamestnanca. Takže to mohlo byť aj z tohto dôvodu. Prihlášku musí podať ešte pred nástupom zamestnanca do práce.
Tým nevylučujem, že v tomto prípade môže ísť o podvod.
@bartova1691 Teraz pri prihlasovaní zamestnanca na Sociálnu poisťovňu potrebuje zamestnávateľ okrem osobných údajov aj číslo účtu zamestnanca. Takže to mohlo byť aj z tohto dôvodu. Prihlášku musí podať ešte pred nástupom zamestnanca do práce.
@anonym_f9015b tie údaje riešiš až keď robíš zmluvu a nie cez anonymný FB účet kde ešte záujemca nevie čo bude robiť s kým bude uzatvárať zmluvu a či vôbec bude pre nich robiť
podvodníci zvyknú takto vyzbierať fotky občianskych preukazov a potom sa odmlčia
@anonym_f9015b ide o brigádu študenta nie pracovny pomer
@bartova1691 lenze aj brigada je dohoda o vykonani prace.aj na ten jeden den ta musi prihlasit.nemozes tam ist na cierno.. ale riesila by som to vyhradne na osobnom stretnuti s podpisom dohody o vykonani prace s presnym datumom a razitkom spolocnosti vtedy by dostali odo mna aj tie udaje.
@anonym_b60813 Veď aj zmluvu/dohodu musíš mať urobenú/podpísanú pred nástupom do práce, a na základe nej prihlasuješ na SP. A píšem, že nevylučujem podvod. Málo informácií dala autorka ako presne prebiehala komunikácia. O FB píše, že tam len našla ponuku.
@bartova1691 Aj dohodu musí prihlásiť, nemôže robiť na čierno.
@bartova1691
Toto mi príde ako podvod nakoľko seriózny zamestnávateľ by postupoval takto : najprv potvrdí prijatie, podpíše sa dohoda (napr. Dohoda o brigádnickej práci študenta) a číslo účtu by riešil buď po nástupe alebo pri podpise zmluvy.
@bielasovicka ano
@bartova1691 už vieš názov zamestnávateľa, IČO, adresu, telefonický kontakt alebo si dopisujete len cez FB a email?
Email je niečo@firma alebo gmail a podobne?

Nedali, to bude podvod.