icon

Kde sa uplatniť s kurzom v Exceli pre pokročilých?

Včera o 16:34

Ahojte.Zaujímalo by ma,kde sa dá uplatniť s kurzom v Exceli pre pokročilých reálne zamestnania.ďakujem

anonym_5da350
Včera o 16:57

Excel je dnes úplne bežný MS Office program pre white collar pozície. Očakáva sa, že vieš vytvoriť tabuľku, zoradiť a filtrovať dáta, používať základné vzorce (SUM, SUMIF, AVERAGE, VLOOKUP, COUNTIF), pracovať s kontingenčnou tabuľkou a upraviť dáta tak, aby boli prehľadné a použiteľné na ďalšiu analýzu alebo reporting. Samozrejmosťou je aj príprava grafu. Orientácia v Exceli je preto považovaná za štandardnú pracovnú zručnosť. Nikto od teba nechce, aby si programovala makrá a ovládala VBA.

anonym_20c133
Včera o 17:05

V kazdej firme, kde potrebujes nejake spracovanie dat, formulare, analyzy a vykazy. Ovladanie excelu je taky vstup do IT sveta.

zelenykvet
Včera o 17:44

@anonym_autor obchodna administrativa

anonym_667a55
Včera o 17:56

Zabehlo mi.

anonym_f298ba
Včera o 18:25

@anonym_autor excel nie je (a dnes už vôbec nie) výnimočnosť, vďaka ktorej by si človek našiel dobrú prácu. To je kdekoľvek “za počítačom” proste minimálny základ, rovnako tak (s trochou nadsazky) ako písanie.

anonym_20c133
Včera o 18:46
@anonym_f298ba

@anonym_autor excel nie je (a dnes už vôbec nie) výnimočnosť, vďaka ktorej by si človek našiel dobrú prácu. To je kdekoľvek “za počítačom” proste minimálny základ, rovnako tak (s trochou nadsazky) ako písanie.

@anonym_f298ba nie je excel ako excel. Zadat par cisel do policok vie kazdy, ale spajat tabulky, vytiahnut odtial data, vie stale malo ludi. To je ako s anglictinou. Kazdy si napise ze ovlada, ale ak ma povedat par viet na pohovore a viest aktivny rozhovor, tak koniec.

anonym_ea43bb
Včera o 18:56

V každej jednej práci, kde sa používa PC … Je to samozrejmosť. Ak to niekto ako samozrejmosť neberie. Treba venovať jedno dve poobedia po práci YouTubu a už to samozrjemost bude 🙂

anonym_f298ba
Včera o 19:06
@anonym_20c133

@anonym_f298ba nie je excel ako excel. Zadat par cisel do policok vie kazdy, ale spajat tabulky, vytiahnut odtial data, vie stale malo ludi. To je ako s anglictinou. Kazdy si napise ze ovlada, ale ak ma povedat par viet na pohovore a viest aktivny rozhovor, tak koniec.

@anonym_20c133 úplne s tebou suhlasim. Ale keď si autorka urobí kurz a potom zisťuje na mamickovskom fóre, kde sa s nim vlastne uplatnit, tak priznajme si, dátový guru to asi nebude… ešte treba prejsť (predpokladam) poriadny kus cesty..

anonym_0687fb
Autor odpoveď zmazal
bobbula
Včera o 19:37

@anonym_autor Excel vieš využiť širokospektrálne pri každej práci v kancelárii, sám o sebe nestačí, ale je podmienkou pre zvládanie prace ako takej. Ak si v ňom dobrá, môže byt tvoja práca viac efektívna, flexibilná, spoľahlivá.
Ak by si už ovládala i VBA, Power Query, PowerPivot, PowerBI, DAX, a ďalšie je to vstup do analýzy dat

ivicatolic
Včera o 19:58

@anonym_autor môžeš si robiť doma tabuľky 😀

anonym_0374fb
Včera o 20:39
@anonym_f298ba

@anonym_f298ba no takto. Moja príbuzná robí celé roky administratívu na družstve a sem tam mi píše, či sa niečo nedá urobiť rýchlejšie. Plno vecí robila ručne a ja som ju naučila robiť to cez funkcie alebo kontingenčné tabuľky. Do políčok vie klikať každý, asi aj ten SUM použiť, ale neverím tomu, že je samozrejmé že ľudia vedia používať zložené vzorce alebo kontingenčné tabuľky. Na vlastné oči som videla že ľudia nevedia normálne používať ani word, odsadzujú medzerníkom, zarovnanie neexistuje..

biba_18
Včera o 20:44

@anonym_0374fb to je síce pravda, ale aby ovládanie excelu alebo wordu bola supervýhoda?

anonym_7e66ef
Dnes o 01:13

Ak dnes niekto neovláda excel, stačí zadať príkaz do chatgpt a ten napíše aj zložené vzorce za pár sekúnd. V bežnej administratíve je to úplne postačujúce.

anonym_0687fb
Dnes o 04:47
@anonym_7e66ef

Ak dnes niekto neovláda excel, stačí zadať príkaz do chatgpt a ten napíše aj zložené vzorce za pár sekúnd. V bežnej administratíve je to úplne postačujúce.

@anonym_7e66ef no nie nestačí. Lebo každý sme iný, niektorí ľudia sa toho boja, rovnako ako v Excelui niečo navyše urobiť, zmeniť. Nerozumejú tomu, nevedia do ChatGPT ani zadať, čo potrebujú a potom im ani nedokáže poradiť. Aj na to je potrebná istá znalosť, ak niečo nechceš dovrzat alebo sa nad obyčajným výpočtom trápiť namiesto 10 minút, celý deň.

anonym_20c133
Dnes o 06:00

Excel staci kludne na jednoduchy vypocet miezd, na kalkulaciou vstupov do vyroby, exidenciu,... len treba vediet, ako funguju pokrocile vzorce. Za mna, kto zvladne dobre excel, kludne aj bez VBA, je pripraveny zacat s jednoduchym programovanim, pripadne ist na testera, pracu key usera v systeme... v IT. Pricom MS office ma podobne fungovanie. Kto zvladol dobre excel, vie uz vlastne aj ako funguje word a vie sa rychlo naucit zaklady access a dalsich office veci od Microsoftu (Visio, powerpoint,...).