icon

Rozmýšľam nad prácou v zubnej ambulancii

15. feb 2026

Ahojte baby rozmýšľam nad prácou v zubnej ambulancii. Som zdravotna sestra pracujúca na ocnom oddelení. Pozerám ponuky práce a dosť ma deprimuje to, ze vidím ako skoro cely rok hladaju sestričky do zubných ambulancii. Väčšinou tam vidím ponuky na Stonek, Azdent, FamilyDent. Neviem si vysvetliť, že prečo striedajú tie sestričky, či ony samé odídu? Nemáte s tou pracou skusemosti?

martinmmartin
15. feb 2026

@anonym_autor No mna napada ze zubna sestra ma 0 nadcasy 0 nocne 0 priplatky a teda asi sa to financne moc neoplaca....

anonym_4561ca
15. feb 2026

muziky za málo peňazí...

anonym_487a3c
15. feb 2026
@martinmmartin

@anonym_autor No mna napada ze zubna sestra ma 0 nadcasy 0 nocne 0 priplatky a teda asi sa to financne moc neoplaca....

@martinmmartin och zase vy. Ja som teda mala nadčasov a nadčasov. Neraz sme ošetrovali aj pacienta o 21 hodine a o 22 hodine som púšťala sterilizátor.
No autorka za mňa sa zarobiť dá, ak máš slušného zamestnávateľa. Lenže je tu veľké ale.
Na modernej klinike musíš ovládať nespočetné množstvo informácií a získať zručnosť. To je úplne iná robota ako sme sa učili v škole. Preto už zubári viac vyhľadávajú zubných asistentov lebo tí vedia kde je sever. Niekde sa pracuje tak že musíš držať 5 nástrojov a byť v hlave doktora a podávať mu ich. 3-4 hodiny v skuse sedieť zle naklonená k pacientovi a toho umývania a sterilizovania a balenia koľko je ani nehovorím. Ďalej zápisy do karty , vykazovanie na poisťovňu atď.
Mňa osobne tá práca baví, ideálne je to pre poriadku milovnu sestričku, čo aj rozmýšľa nad čistotou a sterilitou a nenariedi roztok len tak od oka.
Ako veľké mínus je to že si nenahraditeľná pokiaľ nemá klinika sestričku naviac alebo recepčnú ktorá ovláda prácu sestry/ asistenta. Takže súkromník na teba bude spoza prsty pozerať že akože kde si. Jeho nezaujíma čo máš doma za lazaret. Ďalšia vec čo mňa najviac na tej práci odradza je to, že si nonstop so zamestnávateľom a to nehovorím že by som sa chcela ulievat alebo čo. Vôbec. Ale aj keď budete časom "kamoši" bude to vždy tvoj zamestnávateľ a radšej by som bola celý deň s recepcnou popri práci. Ak sa chápeme. Proste si pod drobnohľadom celý deň a ešte keď ťa zamestnávateľ sleduje aj cez kameru a odpocuva... No coment. A zarobiť no, ako kde. Treba si časom vybojovat aspoň 13 plat ale to málokde dávajú. A pokiaľ natrafis na zamestnávateľa ktorý rád spinka a ideálne by začal robiť o 12 na obed a končil o 20 večer papa rodina. Proste tam nemáš vlastne žiadne práva ako keď si v niekde v štátnej sfére. Je to jeho a bude tá dr*ať za každú blbosť.

anonym_61b783
16. feb 2026

@anonym_autor vsetko robis na povel. Proste sluzka, podavas veci. A dookola dezinfikujes stroj. To je cele. Vlastne rozhodnutie nemas ziadne.

anonym_b9e951
16. feb 2026

Moja teta robí sestričku u zubárky hádam štyridsať rokov, vlastne od kedy si ju pamätám stále u tej istej zubárky. Po každej materskej sa tam vrátila. Už niekoľko rokov sú obe pracujúce dôchodkyne, a hoci pred dosiahnutím dôchodkového veku spomínala, že čo všetko bude robiť keď zostane doma , nezostala, stále pracuje. Takže záleží na prístupe lekára, na pracovnom prostredí asi ako na každom pracovisku

anonym_a420db
16. feb 2026
@anonym_b9e951

Moja teta robí sestričku u zubárky hádam štyridsať rokov, vlastne od kedy si ju pamätám stále u tej istej zubárky. Po každej materskej sa tam vrátila. Už niekoľko rokov sú obe pracujúce dôchodkyne, a hoci pred dosiahnutím dôchodkového veku spomínala, že čo všetko bude robiť keď zostane doma , nezostala, stále pracuje. Takže záleží na prístupe lekára, na pracovnom prostredí asi ako na každom pracovisku

@anonym_b9e951 Ale to je veľky rozdiel tie stare ambulancie kde je 1 zubarka a 1 sestra ako tieto velke kliniky.

anonym_b9e951
16. feb 2026
@anonym_a420db

@anonym_b9e951 Ale to je veľky rozdiel tie stare ambulancie kde je 1 zubarka a 1 sestra ako tieto velke kliniky.

@anonym_a420db voľakedy boli vo veľkom komplexe, odišli odtiaľ pred 5-6 rokmi.
Sú taká zohraná dvojica, musí jej čítať myšlienky. A keď zle prečíta myšlienky pani dr má úplne iný pohľad.
Pani doktorka volá moju tetu vždy zdrobelinou .....ka. Ona ju oslovuje vždy pani dr. Príčom teta je od nej iba o rok mladšia