icon

Som zúfalá z hľadania si práce po materskej

21. feb 2026

Som zúfalá z hľadania práce po materskej. Som doma už 4 roky, predtým som robila v administratíve, ale firma počas covidu zanikla. Poslala som už asi 30 životopisov, na pohovor ma pozvali trikrát. Vždy to skončí pri tom, že keď zistia, že mám dve malé deti, tak stratia záujem. Jedna personalistka sa ma minule narovinu opýtala, kto mi bude deti strážiť, keď budú choré. Povedala som, že máme babku, čo je aj pravda, ale aj tak sa mi už neozvali. Má zmysel to v životopise vôbec neuvádzať, že mám deti? Alebo ako mám na takýchto pohovoroch reagovať, aby ma hneď neodpísali? Cítim sa už úplne nepotrebná a sebavedomie mám na nule.

anonym_fb4aa2
21. feb 2026

Nechapem preco v CV uvadzas ze mas dve deti. A zial, praca a prax v administrative nie je nic cim by si vynikala a co by nedokazal ktokolvek s Obcianskym preukazom

ivicatolic
21. feb 2026
@anonym_fb4aa2

Nechapem preco v CV uvadzas ze mas dve deti. A zial, praca a prax v administrative nie je nic cim by si vynikala a co by nedokazal ktokolvek s Obcianskym preukazom

@anonym_fb4aa2 ktokoľvek s občianskym preukazom????.... zrejme si nikdy nebola nezamestnaná...daj prosím tip, ako sa zamestnať v administratíve s občianskym.... prosím 👏👏👏

anonym_fb4aa2
21. feb 2026
@ivicatolic

@anonym_fb4aa2 ktokoľvek s občianskym preukazom????.... zrejme si nikdy nebola nezamestnaná...daj prosím tip, ako sa zamestnať v administratíve s občianskym.... prosím 👏👏👏

@ivicatolic o teba sa postara tvoja ficovlada

anonym_121d4f
21. feb 2026

@anonym_autor Skus si dat skontrolovat CV... A urcite tam neuvadzaj, ze mas deti. Pripadne sa skus obratit na kariernych poradcov. Stoji to peniaze, ale mozno pomoze.

anonym_f54373
21. feb 2026

@anonym_autor v CV urcite neuvadzaj ze mas deti a bola si na materskej, dokonca sa ta ani nemaju na to co pytat na pohovore.

pribinak
21. feb 2026

Prečo uvádzaš do CV že máš deti? Ty máš uvádzať od kedy a do kedy trval tvoj pracovný pomer, kde, čo bola napr prace, pracovne úspechy a podobne

Aký máš formát CV ?

anonym_e7f26e
21. feb 2026

Iba trpezlivo skusat dalej. Je to o nahode, ked nehladas, mas aj 2 prace, ked hladas, tak nic ... Nespominaj, ze mas dve male deti a pripadne skusit pohladat nieco s home office.
Ako niekto povedal hore, najvacsi problem styroch ficovych vlad bol, aby kolobezky nechodiili po chodniku a nie nejaka podpora rodin s detmi. Tym naopak zobral, co mohol.

katkaseiner
21. feb 2026

v cv som neuvadzala matersku. Cas na materskej (realne som bola len 6 a 7 mesiacov s 2detmi) som uvadzala ako zamestnana u toho isteho zamestnavatela. Samozrejme som dostala otazku na pohovore. Deti uz mali 8 a 11 a mam rodicov ktori boli ochotni sa postarat ak by som musela do prace a deti si chore (otec bol uz na dôchodku a mamina tesne pred dôchodkom)

anonym_5626be
21. feb 2026

Ja som po 5tich rokoch nastúpila do práce. Za 6 mesiacov firma zanikla. A teraz som zobrala na rozbeh aj obyčajnú upratovačku, lebo to tu začína byť hrozné. Na jedno miesto sa v priemere hlási 8 ľudí.

blackcat8885
21. feb 2026

Ja som nikdy nedávala do životopisu že mám deti ak sa spýtali povedala som pravdu, a vždy sa spýtali kto s nimi bude keď budu choré ale pokiaľ viem nemali by sa pýtať tieto súkromné veci

anonym_846a55
21. feb 2026

Jedna vec je uviest, ze ti ma kto strazit deti ale prax je taka, ze na skolkarov su mozne OCR aj cez prazdniny, takze to zamestnavatelov odradi.

anonym_ca1e72
21. feb 2026

tak skus ist napr do obchodu alebo inu dostupnu pracu, administrativa je velmi vseobecne co vies robit vlastne ? vo si robila predtym?

anonym_9b062a
21. feb 2026

Skús sa najprv naučiť, že ako má životopis vôbec vyzerať, aby bol zaujímavý a dobrý. Deti ani dĺžka materskej/ rodičovskej sa do životopisu neuvádzajú

ivicatolic
21. feb 2026
@anonym_fb4aa2

@ivicatolic o teba sa postara tvoja ficovlada

@anonym_fb4aa2 hmmm.... inteligentná odpoveď...ty budeš "dáma na úrovni" 🤣👎

anonym_6402bb
21. feb 2026

Neskusala si hladat aj pracu v inej oblasti ? Ja som zobrala aj upratovanie na par mesiacov, ked boli deti malicke. Lepsie nez sediet doma.
Ked tak nad tym rozmyslam, pytaju sa na pohovoroch aj na rodicov a manzelov ? U nas v praci je toho opatrovania rodicov cim dalej tym viac nez opatrovania deti.
Ja sama som s detmi na ocr vdaka Bohu nikdy nebola, no kvoli mame a manzelovi som posledne roky volno potrebovala.

anonym_7d7713
21. feb 2026

Chod do Lidla ma part time alebo do DM, ja po mojich skusenostiach mamicky s malymi detmi nezamestnavam, ak su tam od 12r, tak ok. A nemusim sa to ani pytat na pohovore.

anonym_7e0251
21. feb 2026

Nemala som problém zamestnať sa po RD ale v CV som nemala uvedené že mám deti, načo? Nesúvisí to s prácou a na pohovore som nič ohľadne deti rodiny a osobného života neriešila. To že mám dve deti zistili až po nástupe

anonym_ca1e72
21. feb 2026

Staci si precitat MK a otazky k OCR a zamestanat neznamu mamicku s malym detmi je no go, najma teraz ked zastupitelnost je takmer nulova

maminkadeticiek
21. feb 2026

Paneboze o tolko prilezitosti sa pripravit 🤦‍♀️🙏 V zivotopise materaku,deti ani nic podobne neuvadzas.Zamestnavatela nic do tychto veci nie je.Nastuduj si na profesii ako odpovedat na tieto otazky.Hlavne ty sa musis mentalne nastavit na to ze niebsi len mama.

anonym_98a34f
21. feb 2026

možno máte pravdu že netreba uvádzať či autorka má deti. Ale ak ju aj náhodou zoberie zamestn. raz - dva zistí že má deti - bude predsa chodiť na OČR, alebo na kontroly s deťmi, deti majú prázdniny - matka môže mať OČR vtedy - prvé mesiace má skúšobnú dobu a matku zamestn. môže vyhodiť zo dňa na deň.

bomba36
21. feb 2026
@anonym_98a34f

možno máte pravdu že netreba uvádzať či autorka má deti. Ale ak ju aj náhodou zoberie zamestn. raz - dva zistí že má deti - bude predsa chodiť na OČR, alebo na kontroly s deťmi, deti majú prázdniny - matka môže mať OČR vtedy - prvé mesiace má skúšobnú dobu a matku zamestn. môže vyhodiť zo dňa na deň.

@anonym_98a34f alebo sa osvedčí ako šikovná a nechajú si ju. Na OČR môže ísť aj otec dieťaťa, nie nutne len matka. Ja som na pohovore povedala že tie deti nie sú len moje, majú aj otca ktorý vie, ako sa o ne starať.

pribinak
21. feb 2026
@anonym_98a34f

@anonym_98a34f netreba to vidieť tak čierne. Rodičia sú dvaja, dokonca je k dispozícii aj stará matka.
Navyše ak sa ukáže že je šikovná, tak nejaká OCR nemusí byt problém
Veď na OCR chodia aj zamestnanci ktorí už robia nejaký ten rôčik pre firmu, ochorieť môže hocikto

Dôležité je mat dobre napísané CV, čo tu bude asi problém a ešte sa dobre odprezentovať na pohovore

Nevieme aké má tato pani pracovne skúsenosti, vzdelanie, nejaký kurz, ….nic, len, že má dve deti

jankadr
21. feb 2026

Reálne sleduješ trh práce? Más jazykové znalosti? Momentálne svetom vládne AI a administratívy už toľko netreba... bez debaty. Za 4 roky sme sa vo firme inak pohli v oblasti administratívy. Už sa vo firmách len tak neprekladajú papiere. A dievčatá, čo tu radíte, že MD/RD do životopisu nepísať. Myslíte si, že ten personalista je tak hlúpy? Vie dať tak správne otázky, že si to zistí. A reálne každá normálna firma si vezme aj matky, pretože sú zorganizované. A tie matky, ktoré tu absolvujú 3 roky na RD majú požiadať o pomoc aj manžela. Deti sú spoločné. Len tu sa akosi na to zabúda.

anonym_c570aa
21. feb 2026

@anonym_autor som na materskej od 2020. Nemam v zivotopise, ze mam 2 deti, ale mam tam uvedene, ze som bola na materskej 2020 - 2025, z coho vyplyva, ze mam male deti. Poslala som 4 zivotopisy a vsetky 4 firmy ma na pohovor pozvali. Takze nie je to len o detoch, ale o tom, co vies ponuknut a ci si pre zamestnavatov atraktivna.

anonym_9b7f18
21. feb 2026

Baby to kam chodievate na pohovory, ze sa vas pytaju na deti? Ja mam 30+ a zazila som teda naozaj vela pohovorov ale nikdy to ani len z dialky nesmerovalo na tuto temu. Deti nemam ale mam vek, kedy ich uz ludia zvyknu mavat.

anonym_2357ef
22. feb 2026

Ja tiež nemám v CV uvedené že mám 2 deti a na žiadnom pohovore sa ma ani nepýtali či mám deti. Keď ma zobrali a nastúpila som do novej práce ja som im doniesla rodné listy že mám deti a chcem si poberať daňový bonus na ne.
Očr no moje deti bývali málo choré, ale manžel robí na dve zmeny ráno poobede a keď boli deti choré tak bývali s ním doma keď mal poobednú, keď mal rannú tak ja som brala pár dní dovolenku. Nikdy som nebola na očr doma s deťmi. Ja robím len na ranné zmeny kvôli deťom, ráno ich vychystat zaniesť do škôlky školy, poobede pre ne.
Ale čo som si všimla veľa ľudí vymýšľajú a nechcú robiť. Lebo roboty je len človek si povie že to není pre mňa, tam málo platia, to nebudem robiť. Keby chceli robotu by si našli.
Ja po RD vždy som brala prvú prácu čo som našla, dieťa išlo do škôlky a ja som potrebovala zarobiť si peniaze. Tak som brala prvú prácu čo som našla a vždy ma zobrali.

silvike
22. feb 2026

Niektore pisete, ze sa neuvadza MD/RD. Ale tak ked je tam fuga v zamestnaniach niekolkorocna, tak si myslite, ze im to nedojde, ze najpravdepodobnejsie bola doma s detmi ? Sak jasne, ze dojde. A okrem toho, ja by som ani nechcela pracovat u niekoho, pre koho su moje deti problem. Takze ja som si po 14r. RD, ktoru som samozrejme uviedla aj v CV tiez hladala pracu, a teda ani RD ani velka pracovna pauza nakoniec neboli az taky problem a v podstate ked to tak vezmem, ziadostí som poslala mnoho, 4x ma pozvali na pohovor a 3x ma vzali. Z toho 2x som nakonuec sama odisla a v 3.praci som ostala. Takze percentualne celkom uspesna som bola 🙂. Mne sa vzdy osvedcila uprimnost a otvorena komunikacia, ziadne zahmlievanie. Aj zamestnavatel vie rovno, ze deti su v hre, aj ty vidis ci mu to bude vadit alebo nie. Ja som mala asi stastie na normalnych ludi.